Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 
--------------------------------------------------------------------------
  
 Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης γεννήθηκε το 1780 στο Μαυρομάτι Καρδίτσας και ήταν καρπός της σχέσης του αρματολού Δημήτρη Καραΐσκου και της μοναχής Ζωής Ντιμισκή, αδελφής του κλέφτη Κώστα Ντιμισκή [Απο την Σκουληκαρια Αρτας] και εξαδέλφης του οπλαρχηγού Γώγου Μπακόλα. Μεγάλωσε με τους θετούς γονείς του, μία οικογένεια Σαρακατσάνων, αφού η μητέρα του τον εγκατέλειψε μη αντέχοντας τον διασυρμό μιας παράνομης σχέσης και πέθανε όταν ήταν οκτώ ετών. Από τη μητέρα του, ο «γιος της καλογριάς» κληρονόμησε τον ανυπότακτο χαρακτήρα του και την παροιμιώδη βωμολοχία του.- Στα 15 του ο Γεώργιος Καραϊσκάκης εγκαταλείπει τους θετούς του γονείς και σχηματίζει κλέφτικη ομάδα από συνομηλίκους του.             


--------------------------------------------------
Πάρτε ρε γραικομάνοι εθνοκοινωνισταί καί πατριώτες της κακιάς ώρας έναν «μεσογειακό τύπο».
Πάρτε τον ρε εθνικιστές τού κώλου καί ελληναράδες της φάπας,περίγελοι της Ευρώπης.
Πάρτε τον ρε απολοιφάδια,πάρτε τον,αλλά σίγουρα δεν θα τον χαίρεστε με τίποτα.Δεν είναι βλέπετε από το Βερολίνο ούτε από τις αυστριακές άλπεις πού τις ξέρετε τρομάρα σας σαν την παλάμη σας.
Αυτόν τον «τηγανοκέφαλο» τον χαιρόμαστε εμείς,πού εσείς δεν έχετε ΚΑΜΜΙΑ σχέση.
Τον χαιρόμαστε καί τον καμαρώνουμε τον καπετάνιο,με την ουσία του καί με την καταγωγή του την ΑΛΒΑΝΙΚΗ.

Ο Καραισκακης,η μητερα του οποιου ηταν απο την Σκουληκαρια Αρτας, γεννηθηκε στο Μαυροματι Καρδιτσας οπου ηταν καλογρια που την ξελογιασε ο καπεταν ΙΣΚΟΣ.Εμεινε απο μικρος ορφανος και τον μεγαλωσε μια οικογενεια Σαρακατσανων,για αυτο τον λογο τον εχουν μερικοι για Σαρακατσανο.Οι γονεις και οι δυο[2] ειχαν Αρβανιτικη καταγωγη.[ΖΩΗ ΔΙΜΙΤΣΚΗ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ]  

ΟΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΑΣ
--------------------------------------------------------------------------------
Γ.ΚΑΡΑΊΣΚΑΚΗΣ=«ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟΝ ΜΟΥ».
Κάτι τέτοιες μαλακίες αποχαζέψανε το σύμπαν.
Καί είπε λοιπόν με όλη την καθαρευουσιάνικη επισημότητα ο αρχικαπετάνιος:«ΕΙΣ ΤΟΝ...».
Καταλαβαίνετε για το τι είδους παραχάραξη μιλάμε.
Τελειόφοιτος εξατάξιου γυμνασίου ο...Καραϊσκάκης
-------------------------------------------------------------------------------------
Πως οι ήρωες του 1821 ενώ δεν γνώριζαν οι περισσότεροι ούτε γραφή ούτε ανάγνωση πολλοί δεν γνώριζαν ούτε καν ελληνικά να γράφουν επιστολές απομνημονεύματα κλπ σε άπταιστη καθαρεύουσα την απορία μου την έλυσε ένας φιλόλογος λέγοντας μου ότι οι περισσότεροι γραμματικοί όπως αποκαλούσαν τους γραμματείς ήταν μορφωμένοι και σπουδασμενοι στας Ευρωπας.

--------------------------------------------------------------------------
«Το ψευδώνυμο τού Καραϊσκάκη ήταν «Καραλής» καί η καταγωγή του από την Φάρα τού Λάλα* Γιώργη της Αιτωλοακαρνανίας,το χωριό Σακαρέτσι(θα ήταν ενδιαφέρουσα μιά ετυμολόγηση) τού Βάλτου.Πατέρας του πιθανολογείται ο Δημήτρης Ίσκος η Καραΐσκος»(Φωτιάδης «Καραϊσκάκης» σελ. 21,έκδοση 1957). 


-----------------------------------------------------------------------------
Πού υπηρέτησε ο Καραϊσκάκης από την ηλικία των 17 χρόνων;
Στην στρατιωτική σχολή τού Αλή Πασά των Ιωαννίνων;
Καί παρέμεινε εκεί μέχρι καί την πτώση τού Αλή;
Ο Καραϊσκάκης συμμετείχε μάλιστα στο πλευρό τού Αλή σε μιά από τις πολιορκίες τού Σουλίου;
Ο Καραϊσκάκης ήταν Βλάμης-κατά το αρβανίτικο έθιμο-με τον Αρβανίτη Οδυσσέα Ανδρούτσο πού καί αυτός από παιδί υπηρέτησε στην αυλή τού Αλή καί μάλιστα ο Αρβανίτης Αλή τον είχε ψυχοπαίδι λόγω τού ότι υπήρξε Βλάμης με τον πατέρα τού Οδυσσέα; 

Ο Καραϊσκάκης μαζί με τον Ανδρούτσο πρωτοστάτησαν γιά συμμαχία με τούς μουσουλμάνους Αρβανίτες γιά από κοινού αγώνα κατά των Τούρκων;
ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ καί οί δυό τους γιά αυτούς ακριβώς τούς λόγους από τον Φαναριώτη Μαυροκορδάτο,όπως με ντοκουμέντα απέδειξε ο πανεπιστημιακός Δ.Φωτιάδης;
ΝΑΙ καί ΑΛΗΘΕΙΑ είναι όλα τούτα καί ακόμα περισσότερα!= Stefanos Petrou
---------------------------------------------------------------------------------Ο ΝΤΕΛΗ ΙΣΚΟΣ [ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑ'ΙΣΚΟΣ απο την φαρα των ΛΑΛΑΙΩΝ] ήταν ο ΠΑΤΕΡΑΣ τού Καραϊσκάκη
Άντε τώρα να κάθεται να σού εξηγεί ο «δάσκαλος» γιατί ο πατέρας τού Καραϊσκάκη «μάζωνε ΟΛΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΑΙΔΙΑ».
Αρβανίτης ήταν ο άνθρωπος καί στούς δικούς του απευθύνθηκε γιά να βγεί στο αντάρτικο.Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Φανταστείτε εκεί που λέει γιά τα αρβανιτοπαίδια να έλεγε ας πούμε «βλαχοπαίδια» ή «σαρακατσανοπαίδια»...θα καιγότανε το πελεκούδι λέμε από τούς «πατριώτες»,ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ μέγα καί χωρίς άλλη κουβέντα.
Άϊντε λέμε παλιοζαγάρια,δυσκολοχώνευτα όλα αυτά αλλά θα τα χωνέψετε θέλετε δε θέλετε.-   

-------------------------------------------------------------------------------- 
ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ
----------------------------------------------------------------------------
George Manginas=Σημερα δεν εχει ποιηματακια. Πρεπει να συνεχισω με τον Καραισκακη το τριτο πλεον κομματι. Εκει που εχει συμφωνησει με τους κλεισμενους στο μοναστηρι του Αγιου Σπυριδωνα να τους αφησει να φυγουν. Παμε λοιπον.
Οι Αρβανιτες , γνωριμοι απο τα χρονια του Αλη πασα με τους Σουλιωτες κι εχοντας εμπιστοσυνη στην μπεσα τους, γυρευουν το χαρτι που θα κανουν για τους μουτακερεδες να το υπογραψουν κι αυτοι. Οι Σουλιωτες δεχονται εκτος απο τον Κωστα Μποτσαρη.Ο Καραισκακης αγωνιζεται να τους πεισει με πολλα λογια οτι δεν εχουν καιρο για χασιμο και πρεπει να συμφωνησουν. Τελικα φτιαχνουν ενα χαρτι οπου ταζουνε στους Αρβανιτες οτι θα τους αφησουν να φυγουν παιρνοντας μαζι τους ολα τα πραγματα εκτος απο τα μπαιρακια που θα τα παρεδιδαν σαν αποδειξη ηττας τους.Στελνει το χαρτι ο Καραισκακης στους Τσωρτς και Κοχραν να το υπογραψουν , αλλα ο δευτερος δεν υπογραφει και επιμενει να κανουν γιουρουσι.Αφου πηγαινει το χαρτι στους Αρβανιτες ο Γιαννακης Λογοθετης και τους λεει οτι μπορουν να παρουν για ρεεμια οποιον ζητησουν , αυτοι του λενε. Βαλαι -μπιλαι κακο βολι να μας βρει στο κεφαλι , αν ξαναριξουμε ντουφεκι σε Ρωμηους.Γυρευουν για ρεεμια τον Γιαννακη Λογοθετη, τον Κιτσο Τζαβελα και τον Κωστα Μποτσαρη.Στην θεση του τελευταιου στελνουν τον ξαδερφο του Σταυρογιωργακη και τους υποσχονται οτι και ο ιδιος ο Καραισκακης θα ειναι ρεεμι , αν και δεν το ζητησαν.
Ευχαριστηθηκαν τοσο οι Αρβανιτες , ωστε οταν τους ρωτησαν αν θελουν να φυγουν απο ξηρα η θαλασσα απαντησαν. Γιατι απο θαλασσα , αφου μας δωσατε τοσα πιστα θα φυγουμε απο ξηρα.
Η ΣΦΑΓΗ
Ο Καραισκακης βαζει την καβαλαρια σε δυο γραμμες καθως κι αλλους αφοσιωμενους αγωνιστες για να περασουν αναμεσα τους οι κλεισμενοι. Τους προσταζει πως αν κανεις απλωσει χερι σ οχτρο , να τον βαρεσουν διχως λυπηση. Βγαινουν οι Αρβανιτες . Ητανε ισαμε τρακοσιοι νοματαιοι.Μπαινουν στις πρωτες γραμμες τα ρεεμια και μαζι μ αυτα κι ο Καραισκακης.Κινιεται η κολονα προς τα μπρος. Οταν καπως αλαργεψε,τρεχουν απο τα γυρω ποστα,μπαινουν στο μοναστηρι και ψαχνουν στα κελια κανενα πλιατσικο και δεν βρισκουν ουτε μπαλωμα.Χυνονται εξω και αρχιζουν να παιρνουν απο κοντα τους Αρβανιτες.Η κεφαλη της κολονας φτανει στο ρεμα , οπου βρισκοταν ξυλινο γεφυρι με τρια ξυλα μοναχα. Μολις χωραγαν δυο νοματαιοι κι αρχισαν να χασομερανε.Οταν καμποσοι περασαν, τοτες ενας δικος μας, απ οσους χαλευαν κανενα πλιατσικο, γυρευει να παρει αποναν Γκεκα το ντουφεκι., πουχε κρεμασμενο στον ωμο με λουρι, λεγοντας οτι το γνωρισε κι ανηκε σε συγγενη του.. Ο Γκεκας αντιστεκεται πιανονται στα χερια κι ο Αρβανιτης ντουφεκαει τον δικο μας.'' Εν ριπη οφθαλμου χωρις να ηξευρη κανενας,αρχισαν να κτυπωνται οι Τουρκοι και Ελληνες χωρις να περιμενουν πλεον'' γραφει ο Κασομουλης.Ο Παν. Πουλος στο ημερολογιο του γραφει πως Ελληνας ντουφεκισε εναν Αρβανιτη.Οι Σουλιωτες κι ο Νικηταρας σαν ειδαν τι γινοτανε , πηδανε απο τα ταμπουρια τους να προστατεψουν τους Αρβανιτες.Ελα ομως που οι Τουρκοι στα απεναντι ποστα βλεποντας τι εγινε αρχιζουν να ριχνουν ψιλη και χοντρη φωτια χτυπωντας στο σωρο..Ο Καραισκακης , ο Τζαβελας και τα αλλα ρεεμια χουγιαζουν και φοβεριζουν για να σταματησει το κακο.Ποιος να τους ακουσει? Και τοτες ο Καραισκακης που τον πλακωσε συννεφο μαυρο η ντροπη, λεει στους Αρβανιτες αρχηγους.Σκοτωστε με, οπως σας σκοτωνω! Το βλεπετε πως δεν μπορω να κανω τιποτα πιοτερο για σας! Αυτοι ομως δεν ξεκανουν τους ομηρους, μα τους αγκαλιαζουν ελπιζοντας ετσι να σωθουν.. Χτυπιουνται απο μεσα, απο μπρος, απο πλαγια απο φιλους και εχθρους.Ισαμε εβδομηντα Αρβανιτες κατορθωνουν τρεχοντας να χωθουν στα τουρκικα ποστα και να σωθουν.Ολοι οι αλλοι σφαχτηκαν .Απο τους δικους μας σκοτωθηκαν δεκα.Καραισκακης , Τζαβελας και Λογοθετης σωθηκαν. Πες το , αν θες , θαυμα.
--------------------------------------------------------------------------------
(Όσο δεν τονίζεται καί δεν εξηγείται η αρβανίτικη καταγωγή των δύο πλευρών δεν γίνονται κατανοητά πολλά από τα γεγονότα της εποχής εκείνης).
«Η Έλληνο-Αλβανική συμμαχία τού 1821» περιοδικό «ΔΑΥΛΟΣ» τεύχος 161 Μάϊος 1995.
Στο «έλληνο-αλβανικό» αν βάζατε το «αλβανο-αλβανικό» ή αν προτιμά κανείς το «αρβανιτο-αρβανίτικο» σίγουρα θα στόχευε περισσότερο στην ιστορική ακρίβεια.
Ο Ανδρούτσος καί ο Καραϊσκάκης αναφέρονται ως οί πρωταγωνιστές της συμμαχίας αυτής μιάς καί ήταν Αρβανίτες καί πρώην στρατιώτες τού Αλή όπως αναφέρει καί ο συγγραφέας.Επομένως γίνεται
κατανοητή η προσπάθεια των χριστιανών Αρβανιτών καί μουσουλμάνων γιά συμμαχία κατά των Τούρκων,πού δυστυχώς η συμμαχία αυτή έληξε με τον πιό άδοξο τρόπο καί πάντα από τη μεριά την χριστιανική.
Η πρωταγωνιστική αυτή προσπάθεια των Ανδρούτσου καί Καραϊσκάκη εξηγεί καί την δολοφονία τους από τούς Άγγλους καί τους συνεργάτες τους Φαναριώτες. 



--------------------------------------------------------------------------------  

ΤΖΩΡΤΖ ΦΙΝΛΕΎ= Ουσιαστικά η Ελληνική Επανάσταση ήταν απλά ένα αρβανιτοαρβανιτικο μακελειό μεταξύ μουσουλμάνων Αρβανιτών και χριστιανών Αρβανιτών.
--------------------------------------------------------------------------------
Οί «παλιαρβανίτες» καί «τουρκαρβανίτες» της ελληνόφωνης ιστοριογραφίας βρε πατριώτες τι απέγιναν;
Με κάτι τέτοιους όρους δεν ήταν γεμάτα τα σχολικά μας βιβλία καί οί...διατριβές των στρατευμένων ιστοριογράφων καί δασκάλων;
Αφού πρώτα βέβαια προσπάθησαν να εξαφανίσουν ό,τι τούς θύμιζε αρβανίτικο έκαναν τα αδύνατα δυνατά φίλοι μου να περιλούζουν τούς Αρβανίτες με απαξιωτικούς όρους καί τίτλους ώστε να διασφαλιστεί η πραγματική καί η πλήρης εξαφάνισή τους.
Καί ως διά μαγείας λοιπόν φίλοι καί εχθροί με την έλευση τού διαδικτύου άρχισαν πάλι να «εμφανίζονται» Αρβανίτες στην Ελλάδα.
Άρχισαν λέω,να εμφανίζονται ιστορικά ντοκουμέντα της ζωής των Αρβανιτών καί των ηθών καί εθίμων τους.
Καί μαντέψτε φίλοι μου το θαύμα πού συνετελέσθη:«οί Αρβανίτες είναι ΕΛΛΗΝΕΣ»!Καταλαβαίνετε;εκεί πού δεν υπήρχαν αλλά καί όπου υπήρχαν ήταν οί «τουρκαρβανίτες» καί οί «παλιαρβανίτες»,ω τού θαύματος,έγιναν ΕΛΛΗΝΕΣ! Θείο Θαύμα καί μάλιστα ορθόδοξο.
Καί γιά να μην έχουμε...παρεξηγήσεις μιάς καί αναγκάστηκαν να παραδεχτούν την ύπαρξη των Αρβανιτών,επινοήθηκε το επόμενο πονηρούργημα:«Άλλο ΑΛΒΑΝΟΙ καί άλλο ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ»...
Δεύτερο δηλαδή ΘΕΙΟ ΘΑΥΜΑ!
Μάλιστα ρε κουφάλες καί αχαμνόμεροι.
Γιά πείτε μας τότε βρε απατεώνες,οί «τουρκαρβανίτες» ποιοί ήταν καί σε ποιό λαό αναφέρονταν όλοι αυτοί βρε ξεφτέρια με τούτο τον χαρακτηρισμό;
Σκατά στα μούτρα σας ελληνόφωνοι γραικομάνοι.
Είπαμε φίλοι καί εχθροί,«τουρκαρβανίτες» καί «παλιαρβανίτες» υπήρχαν γιά την ...εθνική ελληνόφωνη ιστοριογραφία.

 -------------------------------------------------------------------------- 



Βλέπε: (1) http://argolikivivliothiki.gr/2011/03/18/ ΒΛΕΠΕ: ΣΚΥΠ...

ELLINES-ALBANOI.BLOGSPOT.COM
 ----------------------------------------------------------------------------



Ο Αντρουτσος ειναι ο διαδοχος του Αληπασα ,ο ανθρωπος που φροντισε να δημιουργησει το…

ELLINES-ALBANOI.BLOGSPOT.COM
---------------------------------------------------------------------------- 
http://www.fourtounis.gr/arthra/2011/11/27/27-11-2011.html


Βασίλης Φουρτούνης: δάσκαλος, αναπληρωματικός Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Αττικής
FOURTOUNIS.GR

-------------------------------------------------------------------------
ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 15-9-2017 ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ [Kotsios Kotskas sto F.B.] 
-----------------------------------------------------------------------

5 σχόλια:

  1. O.k έχεις δίκηο στα γραφόμενα σου και μάθαμε την ιστορία μας λάθος. Όμως αφού σου αρέσει τόσο πολύ η ιστορία γιατί δεν πάς και πιό πίσω να δείς οτι στην Αλβανική γή δεν έχει βρεθεί κάτι αρχαίο που να μη έχει Ελληνική υπογραφή? (που είναι και αρχαία η φυλή σας). Πώς το εξηγείς αυτό? Σε προλαμβάνω λοιπόν και σου λέω πως αυτό είναι έτσι επειδή οι Αλβανοί προέρχονται από Έλληνες... Επίσης στις ιστορίες σου θα πρέπει να τονίσεις περισσότερο το οτι οι Αρβανίτες της εποχής εκείνης είχαν μεγαλύτερη ευκολία και πρόσβαση στα όπλα και στιε πολεμικές μεθόδους γιατί μιλούσαν ίδια γλώσσα με τους Τουρκαλβανούς και επίσης γιατί μπαινοβγαίναν άνετα στην αυλή του Αλή Πασά. Οι πρώτοι Έλληνες ήταν πολεμιστές ήταν αγρότες και τσομπάνηδες με φτυάρια και τσουγκράνες και δεν είχαν τις ίδιες πηγές. Έπρεπε λοιπόν να στηριχθούμε σ'αυτούς τους ανθρώπους για την ελευθερία μας. Και φυσικά είναι παραπάνω από Έλληνες αφού σκοτώναν Τουρκαλβανούς στο όνομα της Ελλάδας!
    Αθάνατοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ιστορια μωρε μαθαινουμε λαθος; Ο Καραισκακης περασε για ενα διαστημα στο ασκερι του Αλη Πασα.Μας εκαναν τον Καραισκακη τωρα Αρβανιτη. ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ! Αλλα σε αυτο το γαμω μπουρδελο κρατος οτι ναν ναι γραφει ο καθενας.

      Διαγραφή
  2. Λοιπον, επειδη το εχετε τραβηξει πολυ το σχοινι, για να μην σας αρχισω τα γαμωσταυριδια μη μας κανετε τον ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ τον Καραισκακη σαν Αρβανιτη. ΜΑΛΑΚΕΣ Ε ΜΑΛΑΚΕΣ! Μιλανε οι στρογγυλοκεφαλοι οι Αρβανιτες για μεσογειακο τυπο και για τον Καραισκακη. ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ανδρουτσος εκτελεστηκε απο τον Αρβανιτη Γκουρα. Συγκεκριμενα ο αγαπημενος σας Φινλευ γραφει: ''Έτσι ένας από τους έξυπνους Έλληνες αρχηγούς έπεσε θύμα της πολιτικής ενός Αρβανίτη (Γκουρας) στρατιώτη που ο ίδιος το είχε ανεβάσει στην ιεραρχία…» πηγη: History of the Greek Revolution V2,George Finlay,94''
    Αυτοι ησασταν στην επανασταση του 1821 εσεις οι Αρβανιτες. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θελετε κι αλλα για να μαθαινετε?
    Κολοκοτρωνης προς τους προσκυνημενους Αρβανιτες των Καλαβρυτων υπο τον Αρβανιτη Νενεκο ''ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ΄΄
    Κιτσος Μποτσαρης = Προσκυνημενος στον Αλη Πασα, υπαιτιος μαζι με τον γαμπρο του τον Παλασκα για την καταστροφη του Σουλιου και την καταστροφη στο Ζαλογγο. Αν και οι Μποτσαραιοι εικαζεται οτι ηταν Βλαχοι. Κραταμε το αρβανιτικο.
    Υδραιοι = Αρβανιτες και Αγγλοδουλοι πουλημενοι, προδοσαν το Μεσολογγι, την Χιο και τα Ψαρα.
    Κουντουριωτης = Αρβανιτης, εχθρος του Καποδιστρια.
    Μιαουλης = Αρβανιτης, αγγλοδουλος χαφιες και κωλεθρο του Κουντουριωτη οπου ανατιναξε τις δυο υπερσυγχρονες, για την εποχη, φρεγατες του ελληνικου κρατους. Αγορασμενες απο τα αγγλικα δανεια.
    Επισης, στην αγγλοδουλη αρβανιτικη σφηκοφωλια με το ονομα Υδρα κατεφυγε ο Φαναριωτης Μαυροκορδατος.
    Γκουρας = Αρβανιτης οπου στην πολιορκια της Ακροπολης ειχε καταντησει ο αρπαγας των Αθηναιων, ειχε φτιαξει ολοκληρη περιουσια γι αυτον και το σοι του απο αρπαγες, εις βαρος των Αθηναιων, τον αποκαμαν οι Τουρκοι στη δευτερη Πολιορκια της Ακροπολης με ενα βλημα.
    Κι αλλα πολλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην ανάδειξη των στόχων του ιστολογίου . Υβριστικά και προσβλητικά θα διαγράφονται