Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ; =«Μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας»(Πανηγυρικός, 50).

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ; 
---------------------------------------------------------------------------- 

Στην αρχαιότητα, τα νότια Βαλκάνια (Μπαλκάν είναι τουρκική λέξη και σημαίνει βουνό) βρίσκονταν υπό την επίδραση του ελληνικού πολιτισμού, ενώ τα βόρεια υπό του ρωμαϊκού. Αυτή η πολιτιστική διαφοροποίηση συνεχίστηκε και κατά τη λεγομένη βυζαντινή περίοδο. Έτσι, επήλθε το πρώτο σοβαρό πολιτιστικό ρήγμα σε μια γεωγραφική περιοχή που, η θέση της και μόνο ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση θα ήταν αδύνατο να τη βοηθήσει να διατηρήσει την πολιτιστική της ομοιογένεια.
Εντούτοις , άσχετα απ' αυτό το μοίρασμα, υπήρχε πάντα εδώ ένας κοινός και ενιαίος βαλκανικός πολιτισμός, που έλκει την απώτερη καταγωγή του απ' τους Θράκες, που προϊστορικά κατοικούσαν σ' ολόκληρα τα Βαλκάνια, μέχρι τη Θήβα, αλλά και από τις ευκολίες που προσφέρει η γεωλογική διαμόρφωση της περιοχής στη μετακίνηση και το μπλέξιμο των λαών σ' ολόκληρη τη χερσόνησο.
Και οι Ιλλιριοί, είναι Θράκες που περάσαν δυτικά αποθουμενοι (μετά την προϊστορία) και αναμίχθηκαν με τους Δαρδάνους, Έλληνες και βάλε.  

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821;

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ   ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821; 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  
 
ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ=Η αλήθεια είναι ότι την επανάσταση του 1821 δεν την έκαναν ‘Έλληνες, αλλά την έκαναν… Αλβανοί κλέφτες και απατεώνες που φαίνεται πως δεν ήθελαν κανένα μπάστακα στο κεφάλι τους για τις διάφορες αθλιότητες και παρανομίες τους εναντίον της νόμιμης και δίκαιης (!!!), οθωμανικής εξουσίας.
http://www.stoxos.gr/2015/03/1821.html
Ενώ πλησιάζουμε και φέτος την επέτειο της επανάστασης του 1821, στην άλλη πλευρά του Αιγαίου αναφέρουν με πομπώδη τρόπο ότι οι Έλληνες πιστεύουν σε… παραμύθια και προφανώς τρέφουν μεγάλες ψευδαισθήσεις και αυταπάτες για την επανάσταση του 1821, την οποία απομυθοποίησε με τον πιο «έγκυρο» τρόπο, σύμφωνα με τους Τούρκους, ένας γνωστός και μη εξαιρετέος ελληνόφωνος συγγραφέας. Ο κύριος αυτός θέλησε να κάνει και πολιτική καριέρα σε ένα νεοελληνικό «εκσυγχρονιστικό» κόμμα αλλά γρήγορα αποπέμφθηκε καθώς το πολιτικό κόστος της συμμετοχής του ήταν πολύ μεγάλο.
 

ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ=Η ΑΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΚΟΥΤΑΣ

ΑΓΙΑ ΤΕΡΕΖΑ ΤΗΣ ΚΑΛΚΟΥΤΑΣ
--------------------------------------------------------------------------
Mother Teresa nee Gonxhe Bojaxhiu (left) and sister Age Bojaxhiu wearing traditional Albanian costumes c.1923
Η Μητέρα Τερέζα -Η αγία των φτωχών- Γκόντζε Μπογιατζίου, με την αδερφη τις σε παραδοσιακή ενδυμασία..1923  

Η μητέρα Τερέζα, σε αυτήν την φωτογραφία (Αριστερά) φορώντας στολή του αλβανικού εθνικού Πρίζρεν νότια του κοσσυφοπεδίου (1923)  

-------------------------------------------------
ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ

Μητέρα Τερέζα: «Με το αίμα, είμαι της Αλβανιδα. Με την ιδιότητα του πολίτη, έιμαι  Ινδη. Με την πίστη, είμαι καθολικη καλόγρια. Όσον αφορά την κλήση μου, ανήκω στον κόσμο. Όσον αφορά την καρδιά μου, ανήκει εξ ολοκλήρου στην Καρδιά του Ιησού»