Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Ο ΙΛΛΥΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΓΛΑΥΚΟΣ -Ο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΑΕΤΟΣ

.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Ο ΙΛΛΥΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΓΛΑΥΚΟΣ -Ο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΑΕΤΟΣ
---------------------------------------------------------------------------- 

Ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας ήταν ο ακαδημαϊκός της Οξφόρδης Ρόμπιν Λέιν Φοξ, και η ταινία βασίστηκε στην εξαιρετικά λεπτομερή βιογραφία του Αλεξάνδρου που ολοκλήρωσε το 1970 (Alexander the Great), ενώ για την κινηματογραφική διασκευή του σεναρίου συνεργάστηκαν οι Όλιβερ Στόουν, Κρίστοφερ Κάιλ, και Λαέτα Καλογρίδη, με την μουσική επένδυση να έχει γίνει από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. 

TO BΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΕΒΑΝΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ''ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ'' ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

TO BΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΕΒΑΝΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ''ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ'' ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
----------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Αρχαία Ιλλυρία: αρχαιολογική εξερεύνηση Von Arthur Evans, Sir Arthur
Η Ιλλυρία είναι το όνομα που δόθηκε στην αρχαία περιοχή των Βαλκανίων στην ακτή της Αδριατικής, από την οποία οι περισσότεροι ιστορικοί των Βαλκανίων πιστεύουν ότι οι σύγχρονοι Αλβανοί κατεβαίνουν. Αυτό το φωτιστικό έργο του διάσημου αρχαιολόγου, Arthur Evans, εξετάζει τη ζωή των αρχαίων Ιλλυρίων και περιέχει πολλές διεισδυτικές γνώσεις στην περιοχή. Με βάση τα εκτεταμένα του ταξίδια στην περιοχή τη δεκαετία του 1880, η Αρχαία Ιλλυρια παρουσιάζει για πρώτη φορά την αρχική ανάλυση του Evans για τους διάφορους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής για να κατασκευάσει μια γεμάτη και συναρπαστική ιστορία. 
  

Η ΙΛΛΥΡΙΚΗ [ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ-ΑΛΒΑΝΙΚΗ] ΓΛΩΣΣΑ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Η ΙΛΛΥΡΙΚΗ  [ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ-ΑΛΒΑΝΙΚΗ] ΓΛΩΣΣΑ
--------------------------------------------------------------------------------
Οι Ιλλυριοι μίλουσαν μια γλώσσα ξεχωριστή από τις γλώσσες άλλων λαών των αρχαίων Βαλκανικών χρόνων. Ήταν μια ξεχωριστή Ινδο-Ευρωπαϊκές γλώσσες, το οποίο είχε περίπου κάπου πιο κοντά και κάπου απομακρυσμένα με άλλες γλώσσες της Βαλκανικής Χερσονήσου και στο εξωτερικό. Έχουν ταυτοποιηθεί κοινά στοιχεία, ειδικά με το thrrakishten. Όσον αφορά τον τόπο της Illyriche μεταξύ των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, συζητήθηκαν και δόθηκαν διαφορετικές απόψεις. 
Η αλβανική γλώσσα απότελεί την μόνη επιβιώσα διάλεκτο του θρακο-ιλλυρικού κλάδου των ινδο-ευρωπαϊκών γλωσσών. Φαίνεται να επιβεβαιώνει τη θέση των Αλβανών ότι είναι οι παλαιότεροι αυτόχθονες κάτοικοι της βαλκανικής χερσονήσου.» (One Europe, many nations: a historical dictionary of European national groups, By James Minahan, History, 2000, Page 29)

Το δέντρο των ινδο-ευρωπαϊκών γλωσσών δημιουργήθηκε το 1974 από το Ινστιτούτο Γλωσσών στη Σουηδία και δημοσιεύτηκε το 1975:



Μια αξιόλογη σειρά από μελετητές, ιστορικούς, αρχαιολόγους και γλώσσες Bers, έχουν φέρει μια σειρά από ιστορικά επιχειρήματα και τη γλώσσα πληγή για την προέλευση των Αλβανών και τη γλώσσα τους. Η πληρέστερη σύνθεση, σε συνδυασμό με την κριτική αντίληψη των σκέψεων για την προέλευση της αλβανικής γλώσσας, δόθηκε από τον εξέχοντα γλωσσολόγο καθηγητή. Eqrem Qabej, ο οποίος έχει επίσης φέρει τα επιστημονικά επιχειρήματά του για να υποστηρίξει την Ιλλυρική διατριβή. Ορισμένα από τα επιχειρήματα που προβάλλονται είναι τα εξής:
Αλβανοί ζουν σήμερα σε ένα κομμάτι γης, όπου στην αρχαιότητα ζούσαν Ιλλυριών πληθυσμού? Από την άλλη πλευρά, ιστορικών πόρων που δεν αναγνωρίζονται οποιεσδήποτε Αλβανών μετανάστευσε από άλλες περιοχές των κατακτημένων εδαφών και μέρος των γλωσσικών στοιχείων, όπως τοπωνύμια, φυλές, τα ονόματα των ανθρώπων, κλπ που είναι γνωστό ως Ιλλυριών, να βρουν μια εξήγηση από την αλβανική γλώσσα. Μορφές των αρχαίων Ιλλυριών τοπωνύμια αλβανικών εδαφών με την krahasurara υπεύθυνη μορφές και σήμερα, αποδεικνύουν ότι έχουν αναπτυχθεί σύμφωνα με τις ιστορικές φωνητική κανόνες της Αλβανίας, δηλαδή. έχουν περάσει χωρίς διακοπή από το στόμα ενός αλβανού λαού. Οι αλβανικές σχέσεις με την αρχαία ελληνικά και τα λατινικά, δείχνουν ότι οι Αλβανοί διαμορφώνεται και αναπτύσσεται δίπλα σε αυτές τις δύο γλώσσες εδώ στις ακτές της Αδριατικής και του Ιονίου?