Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ-ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ=ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ


ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ-ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ=ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ  
================================================


 
Το ότι αυτοί οι Αρβανίτες-Αλβανίτες σχετίζονταν με τους Ιλλυριούς φαίνεται και από τους βυζαντινούς συγγραφείς. Ο Φραντζής γράφει: «Τω αυτώ δε φθινοπώρω του s&ηβ έτους (6962 ήτοι 1454 μ.Χ.) δηλονότι επανεστάτησαν οι της Πελοποννήσου Αλβανίται κατά των Δεσποτών και των Αυθεντών αυτών».  

Ο ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ

Ο ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ
-------------------------------------------------------------------------------------  


Τα ενδορατσιστικά ανέκδοτα θέτουν τρία βασικά ερωτήματα: ποιος επιτίθεται, ποιο είναι το θύμα, πού οφείλεται η επίθεση; Στην περίπτωση των καλαματιανών ("καλαματιανός σωματέμπορας" κτλ.) και των μανιατών ("ο μανιάτης ή νταβατζης ή μπασκίνας") και, γενικότερα, των πελοποννησίων ("μοραΐτης σαπιοκοιλιά"), είναι σύσσωμος ο λοιπός ελληνικός λαός που επιτίθεται. 


ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΩΝ ΟΡΛΩΦ!!!

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΩΝ ΟΡΛΩΦ!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 


Όταν οί Ρώσοι προσπάθησαν να επαναστατήσουν τον Μοριά
-πρόκειται γιά τα γνωστά Ορλωφικά-με ΑΛΒΑΝΟΥΣ! Ομοίως καί οί Τούρκοι με ΑΛΒΑΝΟΥΣ μισθοφόρους κατέστειλαν το ρωσικό κίνημα. 


Ενώ λοιπόν η ιστοριογραφία μας λέει γιά τούς Αλβανούς εκείνους των Οθωμανών κουβέντα δεν διαβάζει κανείς γιά τούς Αλβανούς των Ρώσων Ορλώφ. Τα παρακάτω αποσπάσματα προέρχονται από το ημερολόγιο ενός εκ των πλοιάρχων Ρώσων πού έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.
--------------------------------------------------------------------------------------   


ΤΟ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ 'ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ',-Ο ΜΠΕΚΤΑΣΙΣΜΟΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ-H EΘΝΟΓΕΝΕΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ

ΤΟ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ 'ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ',-Ο ΜΠΕΚΤΑΣΙΣΜΟΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 



Κρυφά σχολεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]-Βικιπαιδεια
Στη διάρκεια της τουρκοκρατίας, και ειδικά μετά τον ρωσο-τουρκικό πόλεμο του 1877-78, ενώ η Οθωμανική Αυτοκρατορία εισερχόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης, μεταξύ των άλλων εθνών εκδηλώθηκε και το αποσχιστικό κίνημα των Αλβανών. Για να ελέγξουν αυτή την κατάσταση οι Οθωμανοί επιχείρησαν να επιβάλλουν την τουρκική γλώσσα στους Αλβανούς όπως και τους Πομάκους. Σε αντίδραση, οι Αλβανοί σχημάτισαν μυστικές κοινότητες σε γειτονικές βαλκανικές χώρες όπου σε κρυφά σχολεία διδασκόταν η αλβανική.[8] Στη συντήρηση της αλβανικής συνέβαλε και το τάγμα των Μπεκτασήδων με τη λειτουργία κρυφών σχολείων κατά την ύστερη τουρκοκρατία. Το 1902 ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ διέταξε το κλείσιμο των σχολείων και την απαγόρευση των βιβλίων στην αλβανική γλώσσα. Τότε οι τεκέδες των Μπεκτασήδων σχημάτισαν ένα δίκτυο παράνομων σχολείων όπου μορφωμένοι δερβίσηδες συντηρούσαν τον εθνικό πολιτισμό των Αλβανών.[9]