Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ 'ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ' ΣΤΟ ΙΜΠΡΙΚ-ΤΕΠΕ ΤΗΣ ΑΝΑΤ.ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΤΥΧΕΡΟΥ.

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ 'ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ' ΣΤΟ ΙΜΠΡΙΚ-ΤΕΠΕ ΤΗΣ ΑΝΑΤ.ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΤΥΧΕΡΟΥ.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Σε αυτο το σημειο στην κορυφη του Λοφου,σε ενα καταπληκτικο μερος με ωραια θεα, ηταν κτισμενος ο ναος 'ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ' των κατοικων του ΙΜΠΡΙΚ ΤΕΠΕ.
Σημερα στη θεση του ειναι το Υδραγωγειο του χωριου.Ειχε κτιστει το 1837.Ειχε 16 στασιδια σε καθε πλευρα[συνολο 32].
Την ονομασια ΙΜΠΡΙΚ ΤΕΠΕ την πηρε λογω οτι ειναι κτισμενο γυρω απο τον λοφο το οποιο ομοιαζει με ΜΠΡΙΚΙ.[Δηλαδη ΙΜΠΡΙΚ ΤΕΠΕ=Μπρικι υψωματος]
Το ΙΜΠΡΙΚ ΤΕΠΕ ειναι κτισμενο περιμετρικα απο την Ανατολικη πλευρα του λοφου .
Οσοι επισκεπτονται το ΙΜΠΡΙΚ ΤΕΠΕ,ας περασουν να δουν την τοποθεσια αυτη που ειναι υπεροχη.
ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 1-2-2016 ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 'ΤΟΥ ΑΓ' ΓΙΑΝΝΗ του ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗ' =ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤ.ΘΡΑΚΗΣ 1]ΣΟΥΛΤΑΝ ΚΙΟΙ,2]ΙΜΠΡΙΚ ΤΕΠΕ,ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΥΧΕΡΟΥ ΕΒΡΟΥ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 'ΤΟΥ ΑΓ' ΓΙΑΝΝΗ του ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗ' =ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤ.ΘΡΑΚΗΣ 1]ΣΟΥΛΤΑΝ ΚΙΟΙ [Κατσιουλιαρα στα Αρβανιτικα-Λυβηθρον στα Ελληνικα]],2]ΙΜΠΡΙΚ ΤΕΠΕ [Κιουτεζα στα Αρβανιτικα-Ιμβρασος  στα Ελληνικα],ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΥΧΕΡΟΥ ΕΒΡΟΥ.
------------------------------------------------------------------
Το Μοναστηρι 'της αποκεφαλισης του Ιωαννη Προδρομου' ηταν στο μεσο της αποστασης των χωριων ΣΟΥΛΤΑΝ ΚΙΟΙ και ΙΜΠΡΙΚ ΤΕΠΕ,στο δρομο απο ΣΟΥΛΤΑΝ ΚΙΟΙ για ΙΜΠΡΙΚ ΤΕΠΕ στα αριστερα στην 2η ποτιστρα.Σημερα δεν εχει απομεινει τιποτα απο το Μοναστηρι παρα μονο ενα κυπαρυσσι που βρισκεται ακριβως επανω απο την ποτιστρα και μαρτυρει την τοποθεσια του.
Για αυτο οσοι κατοικοι του ΤΥΧΕΡΟΥ και των αλλων Αρβανιτοχωριων πηγαινουν να επισκεφθουν τα δυο χωρια, να σταματουν εδω για να βλεπουν το μερος οπου οι προγονοι μας γιορταζαν τις 29 Αυγουστου την μεγαλη Πανηγυρι ακουστο σε ολη την ενιαια τοτε Θρακη.
------------------------------------------------------------------------------------