Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

EΝΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο 'ΜΑΓΚΑΣ' ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ!!!

EΝΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο 'ΜΑΓΚΑΣ' ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ!!! 
----------------------------------------------------------------------
Δεστε τι εγραφε ο Γαλλος Φιλλεληνας Συγγραφεας και περιηγητης ΒΙΚΤΟΡ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ το 1895 οταν περιοδευε ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. 


.....Και παει,τελειωσαμε με τους Αλβανους!Τελος οι διασκεδαστικες σιλουετες των ξερακιανων κρεμανταλαδων με την οστεωδη και περηφανη κατατομη,την αετησια μυτη,τα σκαμμενα μαγουλα και τις στριμμενες αγριωπες μουστακες τους,που περπατουσαν σειναμενοι,με τη μαυρη τραχηλια και το μακρυ τουφεκι πανω στα ψηλα κανια τους!Τωρα διασταρωνομαστε με κοντοσωμους και βαρεις Σλαβους με φαρδια και γεματα προσωπα,χωμενους μεσα στα ολομαλλα ρουχα τουςκαι τη γουνινη καπα τους.
Η ρατσα αυτη [Σλαβικη] ειναι απο φυσικου τους ασχημη και θλιβερη.Η δουλεια στα χωραφια της εχει τσακισει τη ραχοκοκαλια,της εχει καμπουριασει τους ωμους,της εχει βαρυνει τα μελη.Η συνηθεια του φοβου και της υποταγης λυγισε τον τραχηλο της και εσβησε το βλεμμα της.Θα ελεγε ομως κανεις οτι οι αντρες αυτοι και οι γυναικες αυτες πασχιζουν με τη σειρα τους να φαινονται ακομα πιο θλιβεροι και πιο ασχημοι.Η φορεσια τους,χωρις χαρη και χαρα,εχει θλιβερα σκουροπρασινα και μαυρα κεντηματα. <<Ποσο ωραιος φαινεται μπροστατους ο ΑΛΒΑΝΟΣ αυτος με τον κοκκινο ντουλαμα,που κατεβαινει πριν απο μας,θρονιασμενος πανω στο ατι του,με το ντοφεκι περασμενο απ' τη σελα,με τον αερα του κατακτητη και τη θωρια του αφεντη!Ερχεται απο την Κορυτσα και χωρις αλλη απισκευη απ το ντουφεκι και την παλικαρια του πηγαινει να κανει καζαντι στη Σταμπουλ.Θα γινει χωροφυλακας,επαρχος,πρεσβευτης,ισως και μεγαλος Βεζυρης και παντου θα κρατα τη θεση του>>.
----------------------------------------------------------


ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΤΥΧΕΡΟΥ ΕΒΡΟΥ.

ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΤΥΧΕΡΟΥ ΕΒΡΟΥ. 
--------------------------------------------------------------------------------
Απο το λεξιλογιο των Αρβανιτων του ΤΥΧΕΡΟΥ λειπει παντελως η λεξη ΝΟΥΚ=ΔΕΝ.-Π.χ. νουκ με δασε=δεν μου εδωσες > το λεμε σμεδασε,<νουκ ερδε=δεν ηρθες> το λεμε Σερδε κ.ο.κ.
------------------------------------------------------------------------------- 

ΑΡΒΑΝΙΤΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
Εμεις εδω στο ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ και σημερα τον Θεο τον λεμε ΠΕΡΕΝΤΙΑ[PEREDIA=Περ ΔΙΑ=Προσφωνηση στον Πελασγικο ΔΙΑ,η οποια περασε στην Χριστιανικη Θρησκεια και ΖΟΤΙ ΗΜΑΘ.-ΖΟΤΙ και ΖΩΝΙΑ [εξου και Αμαζονα] λεμε τους οικοδεσποτες του σπιτιου=ΚΥΡΙΟΣ και ΚΥΡΙΑ].--ΖΟΤΙ λεμε και τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.--Τον ΗΛΙΟ τον λεμε ΝΤΙΕΛ[DIEL]=Απο τον ΔΙΑ.--Την ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΤΙΕΛ[EDIEL]=Ημερα αφιερωμενη στον Θεο ΔΙΑ.-.Τον Διαβολο ΝΤΙΑΛ.Παντου κυριαρχει ο ΔΙΑΣ.Αυτο και μονο αποδυκνυει οτι ειμαστε απευθειας απογονοι των Θειων Πελασγων και παιδια του 12/ΘΕΟΥ
-----------------------------------------------------------------
.Οι λεξεις ΔΙΑΣ η ΖΕΥΣ ειναι Πελασγικες[Αλβανικες] οπως και ολο το 12/θεο.Ο Αρχηγος των θεων ειχε διττη εννοια,ΔΙΑΣ=Γνωση απο το Αλβανικο [Πελασγικο] DI =Ξερω,γνωριζω και ΖΕΥΣ=Ο καιων Ηλιος που ηταν η πηγη της ζωης απο το Αλβανικο[Πελασγικο] ΖΕΙΕΝ=Βραζω,καιω,φωτιζω. 

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥ ΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΒΡΑΝΑ.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥ

ΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΒΡΑΝΑ.  

-------------------------------------------------------------------------------

Ξέρω πὼς εἶναι τίποτε ὅλ' αὐτὰ καὶ πὼς ἡ γλῶσσα ποὺ
μιλῶ δὲν ἔχει ΑΛΦΑΒΗΤΟ [Εννοει την Αρβανιτικη γλωσσα 
 Ο.ΕΛΥΤΗΣ]
-------------------------------------------------------------------------------- 

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟ 1940 ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.-



ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟ 1940 ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.--Η ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
------------------------------------------------------------

Ο στρατηγός Μπαντόλιο στα απομνημονεύματα του αναφέρει: “Οι Ελληνες δεν έδειξαν καμμία διάθεση συνεργασίας. Αντίθετα οι Αλβανοί στρατιώτες, που υπό μορφή ταγμάτων συμμετείχαν στις δικές μας μεραρχίες, αποδείχθηκαν άπιστοι και δόλιοι, καθώς επιδόθηκαν σε πράξεις δολιοφθοράς εναντίον μας, ή πέρασαν στις τάξεις των Ελλήνων…”.
------------------------------------------------------------------- 

Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap... απάντηση του Μουσολίνι (22/11) σε επιστολή του Χίτλερ (20/11) αναφέρει μεταξύ των άλλων: Η αποτυχία των Ιταλών οφείλεται και στη λιποταξία των αλβανικών δυνάμεων, οι οποίες στασίασαν εναντίον των Ιταλών…”.
------------------------------------------------------
Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap... Αγγλίδα ιστορικός Μ. Βίκερς τοποθετείται διαφορετικά: “…Η αλβανική κοινή γνώμη αρχικά πανηγύρισε για τον ελληνικό θρίαμβο, η στάση της όμως άλλαξε όταν η Αθήνα άρχισε να φανερώνει τις προθέσεις της να προσαρτήσει τη νότια Αλβανία…”(!!!).
------------------------------------------------------------