Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΣΟΝΤΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΛΒΑΝΟΙ-Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ-ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ

ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΣΟΝΤΕ  ΣΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΛΒΑΝΟΙ
-------------------------------------------------------------------------- 

Spiros Sitogeorgopoulos ΤΗΣ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑΣ ΤΑ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΑ Νο 2 Η ΑΛΛΙΩΣ ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΤΙΝΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...
-------------------------------------------------------
Ένα απο τα «επιχειρήματα» που έχουν στο οπλοστάσιό τους οι ανθενωτικοί διασπαστές του ευρύτερου Ελληνοπελασγικού μπλοκ,δηλαδή της ραχοκοκκαλιάς των δύο Αυτοκρατοριών μας,είναι και το επιχείρημα της «διγλωσσίας». 



Λένε δηλαδή οτι οι Αρβανίτες ήταν «δίγλωσσοι».Υπ’όψιν οτι ο γράφων έχει δίγλωσση οικογένεια και γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως και πότε προκύπτει η διγλωσσία στο παιδί και τι εστί μητρική γλώσσα.Το κωμικό αυτό επιχείρημα της «διγλωσσίας» των Αρβανιτών, προκαλεί βέβαια ασυγκράτητα γέλια στους πραγματικά γνωρίζοντες του τι ακριβώς συμβαίνει,πλην όμως, εκτός του διασκεδαστικού του πράγματος, παρατηρούμε οτι έχει γίνει τρόπον τινά μόδα , που εξαπλώνεται μεταξύ των Αρβανιτών που αγαπούν την παράδοσή τους και θέλουν να τη συνεχίσουν,αλλά δυστυχώς δεν έχουν καλή γνώση της ιστορίας και πέφτουν θύματα αυτών των επιτήδειων.Βέβαια, όταν ρωτήσεις αυτούς τους επιτήδειους:
Α. Απο πότε ?
Β. Όλοι ?
Γ. Ποιά φύλα ?
Δ. Ποιές ηλικίες ?
Ε. Ποιές περιοχές ?
ΣΤ.Τότε γιατί χρειάστηκε η Φιλική Εταιρεία να μεταφράσει την Καινή Διαθήκη στα Αρβανίτικα μερίμνη του Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Ευβοίας και γιατί χρειάστηκε ο Γενικός Αρχίατρος του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού Κάρολος Ρευνολδος ,να εκδόσει γραμματική μετα συνοπτικού λεξικού για την Αρβανίτικη διάλεκτο του Στόλου ?
τότε αρχίζουν να κοιτάνε τα αστέρια και ψάχνουν να βρούν τρύπα να χωθούν...
Το επόμενο βήμα φυσικά, είναι να μπεί μέσα στο υποσυνείδητο του Αρβανίτη, το σκεπτικό οτι : «Έλα δε βαριέσαι βρ’ αδερφέ, δίγλωσσοι ήταν ανέκαθεν και είχαν μάθει και μια δεύτερη γλώσσα στη διάρκεια ,μάλλον , της Τουρκοκρατίας,μάλλον σε φροντιστήρια, για να κάνουν τις δουλειές τους οι άνθρωποι ...ένα είδος φολκλόρ είναι ...άσ’το να σβήσει ήσυχα...δεν αξίζει να πολυασχολούμεθα...». 

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας, είχαμε παρουσιάσει ρεπορτάζ της εφημερίδος «Μινεάπολις Τζέρναλ» του 1901, από τον Αυλώνα Αττικής (τότε ακόμα Σάλεσι...) που έλεγε ξεκάθαρα οτι οι μαθητές του νεοϊδρυθέντος σχολείου του χωριού δε γνώριζαν την Ελληνική και οι δάσκαλοι αντιμετώπιζαν προβλήματα προσαρμογής.Δημοσιεύσαμε επίτηδες το άρθρο, για να βολιδοσκοπήσουμε αντιδράσεις και φυσικά εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια μας σκηνές απείρου κάλλους...άλλοι «πέφταν απ’ τα σύννεφα...», άλλοι «δεν πίστευαν στα μάτια τους...», άλλοι το διάβαζαν και μας έστελναν προσωπικά μηνύματα στο πριβέ λέγοντας «μένουμε έκπληκτοι,δεν μπορούμε να πατήσουμε λάικ σε τέτοιο πράμα» (μάλλον θα τους καίγονταν τα δάκτυλα)..., άλλοι το βρίσκαν «ύποπτο και προπαγανδιστικό», άλλοι λέγαν «οι Αμερικάνοι είναι μακριά και δεν ξέρουνε»...και άλλα τέτοια σπαρταριστά και όλα αυτά εν έτει 2017...
Ο γράφων διατηρεί ζωντανά ακόμα στη μνήμη του τη συννυφάδα της γιαγιάς του ,τη θεια Γιώργαινα , που είχε έρθει στον Αυλώνα νύφη απο την Πύλη Θηβών (Δερβενοσάλεσι Αρβανιστί...) και τον καλωσόριζε στην αυλή του λέγοντας «Γειά σου μοη μανάρε...» και απο κει και πέρα το χάος...Η γυναίκα δεν ήξερε Ελληνικά και ο γράφων, προς μεγάλη του χαρά, επιστράτευε τη γιαγιά του για μετάφραση συν το τετράδιό του για τις σημειώσεις του... 

Επίσης την ιστορία που του διηγούνταν ο συχωρεμένος ο πατέρας του και κυκλοφορεί ακόμα στα χωριά μας , όταν κατά τη διάρκεια μιας απογραφής σε διπλανό χωριό , ο απογράφος από Αθήνα, είχε καλέσει στην πλατεία τους κατοίκους και τους ρωτούσε τα επώνυμά τους και αυτοί άλλοι λέγανε «Νουκ ε ντι = δεν το ξέρω» και άλλοι «σ’ ε ντι» (που σημαίνει ακριβώς το ίδιο...),οπότε ο απογράφος σημείωνε τα επώνυμά τους ως «οι Σεντήδες και οι Νουκεντήδες» και σε κάποια στιγμή αναφωνεί : «...καλά τι στο διάολο γίνεται εδώ ??? Μόνο δυο σόγια έχει αυτό το χωριό ???...», μέχρι που κατέφθασε λαχανιασμένος ο λίγο πιο γραμματιζούμενος παπάς του χωριού και μπήκε τελικά μια τάξη στο χάος...
Εκτός όμως από τις προφορικές παραδόσεις, υπάρχει και πλήθος ντοκουμέντων που πιστοποιούν οτι οι Αρβανίτες δεν ήταν δίγλωσσοι αλλά από το 14ο αιώνα που εποίκισαν τις γνωστές περιοχές μας, μιλούσαν μόνο Αρβανίτικα και σταδιακά επικράτησε η ισχυρότερη Νεοελληνική, μέχρι να φτάσουμε στο σημερινό χάλι , των Αρβανιτών χωρίς Αρβανίτικα, δηλαδή της σκορδαλιάς χωρίς σκόρδο...Θα παρουσιάζουμε αυτά τα ντοκουμέντα σιγά σιγά (για να το γλεντάμε κιόλας, αλλιώς δεν έχει γούστο...)
Ένα εξ’ αυτών είναι και η επίσημος απογραφή του κράτους , του έτους 1879 (πιο επίσημος πεθαίνεις...).Η απογραφή κονιορτοποιεί άπαξ δια παντός και με συνοπτικές διαδικασίες τις «απόψεις» περί «διγλωσσίας» των Αρβανιτών,όπως θα δούμε στη συνέχεια.Υπ΄όψιν οτι βρισκόμαστε 50 χρόνια μετά την επανάσταση του ’21 και το Ελληνικό κράτος περιελάμβανε μόνο Στερεά Ελλάδα,Πελοπόννησο και κάποια νησιά.Τα υπόλοιπα ήταν Οθωμανική Αυτοκρατορία ακόμα.Ας πάμε όμως στο ντοκουμέντο για να περάσουμε όλοι μας ευχάριστες στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες...
Πρόκειται για επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών του Ελληνικού Βασιλείου το οποίο και καταθέτουμε στα αρχεία της παρούσης σεβαστής ιστοσελίδος.Έχει τίτλο «Στατιστική της Ελλάδος-Πληθυσμός» και διενεργήθηκε σε εκτέλεση του από 21 / 07 / 1879 Βασιλικού Διατάγματος της ΑΜ του Βασιλέως των Ελλήνων Γεωργίου του Α’.Φέρει στο εξώφυλλο το Βασιλικό Θυρεό,αποτελείται απο 383 σελίδες (226 pdf) και εκδόθηκε από το τυπογραφείο «Σ.Κ. Βλαστου, 63 οδός Ερμού και Νίκης 14 εν Αθήναις ,1881».
Συνοπτικώς αναφέρονται:
Α. Συνολικός πληθυσμός Ελληνικού Βασιλείου : 1.679.470 (σελ. 17 εγγράφου/σελ. 9 pdf)
B. Συνολικός πληθυσμός Αρβανιτών : 136.930 ήτοι ποσοστό 8 % επί του συνόλου. Εδώ πρέπει να πούμε οτι ο αριθμός αυτός υπολογίστηκε απο τον γράφοντα κατά προσέγγιση προσθέτοντας τους πληθυσμούς των Δήμων που είναι γνωστοί ως κατοικούμενοι απο Αρβανίτες και αφαιρώντας τα αστικά κέντρα τους,είναι μη ακριβής και μάλλον υποεκτιμημένος αφού δεν ήταν δυνατόν να λάβει υπ’όψιν τυχόν μικτούς γάμους ή μετακινήσεις προς τα αστικά κέντρα για διάφορους λόγους κλπ.Πάντως ο γράφων εκτιμά οτι δεν πρέπει να απέχει πολύ απο την πραγματικότητα η οποία πρέπει να κυμαίνεται σε μια τάξη μεγέθους μεταξύ 150 000 και 200 000 , δηλαδή γύρω στο 10 % του συνολικού πληθυσμού ήταν Αρβανίτες ,αυτήν την εποχή,αριθμός που συμφωνεί και με την εκτίμηση του Μπίρη στο βιβλίο του «Αρβανίτες – οι Δωριείς του Νεωτέρου Ελληνισμου». 

Γ. Συνολικός αριθμός κατοίκων Αρβανιτόφωνων περιοχών που απογράφονται ως «μη λαλούντες την Ελληνικήν...» (άϊ στο καλό...!!!) : 58.858 (σελ. 37 εγγράφου / 19-20 pdf...) ,ήτοι ποσοστό επί του συνόλου 3.5 % και επί των Αρβανιτών 42 %.
Πιο συγκεκριμένα:
Στη σελ. 37 παρ. 11 του εγγράφου παρουσιάζεται η κατανομή των κατοίκων σύμφωνα με τη γλώσσα.Οι γλώσσες που ομιλούνται στο νεοαπελευθερωθέν Βασίλειο είναι δύο και μόνο δύο:
Α. Η Ελληνική
Και
Β. Η ... Αλβανική (...η ποιά ??? Ε μάλλον θα πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους ή μπορεί να ΄χαν πιεί κανά ποτηράκι παραπάνω οι απογράφοι και δεν ήξεραν τι έγραφαν...άλλωστε «άλλο Αρβανίτικα και άλλο Αλβανικά...» ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ???...)
Στη σελ. 38-39 (20 PDF) παρατίθεται πίνακας στον οποίο αναφέρεται λεπτομερώς ανα δήμο ο αριθμός των κατοίκων που απογράφονται ως «μη λαλούντες την Ελληνικήν».
Ενδεικτικά αναφέρονται εδώ :
Δήμος Φυλής : Αριθμός κατοίκων «μη λαλούντων την Ελληνικήν» :2037 επί συνόλου 2129, ήτοι ποσοστό 95 %... (μα τι γίνεται επιτέλους με αυτή τη Χασά..???)
Δήμος Αχαρνών : Αριθμός κατοίκων «μη λαλούντων την Ελληνικήν» : 2711 επί συνόλου 3415, ήτοι ποσοστό 79 %... (πιο προχώ το Μενίδι...!)
...αλλά οκ μην αγχώνεστε γιατί η Αθήνα τότε είχε 30.345 αγράμματους επι συνόλου 63.374 ήτοι ποσοστό 47 % (αναλφάβητοι οι μισοί Αθηναίοι...! ). (σελ 55 εγγράφου , 28 pdf).
Τι να απέγιναν όμως εκείνοι οι Αρβανίτες (δίγλωσσοι ή ... μονόγλωσσοι ) ...? Μπας και άνοιξε η γης και τους κατάπιε ? Όχι βέβαια ...! Αυτοί οι Αρβανίτες έκαναν απογόνους και λίγο αργότερα έφθασαν και τα πρώτα σχολεία στην επαρχία...Μπας και ήταν σχολεία και για την Αρβανίτικη γλώσσα ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ??? Όχι βέβαια..! Ήταν μόνο για την Ελληνική... «Ξέχασαν» να βάλουν και την Αρβανίτικη στο «παιχνίδι» και το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου , είναι αυτό το χάλι του αναλφαβητισμού περί την Αρβανίτικη, που βλέπουμε σήμερα εν έτει 2017...
Αρβανίτες αδελφοί ! Παρ’ολο που είστε οι Αρχιτέκτονες της νεωτέρας Ελλάδος, σηκώσατε πρώτοι το ντουφέκι, πρωτοστατήσατε στον κατά ξηρά και θάλασσα αγώνα και απελευθερωθήκατε απο το 1830, είστε θύματα μιας τεραστίων διαστάσεων αδικίας και συνωμοσίας που έχει παιχτεί στις πλάτες σας.Εάν μετά την παρούσα αποκάλυψη δεν έχετε τιναχτεί από τον καναπέ σας σα να σας έχει χτυπήσει τριφασικό ρεύμα και να αρχίσετε να την ψάχνετε τη δουλειά στα παλιά βιβλία ξετυλίγοντας το μίτο της Αριάδνης και ανακαλύπτοντας ποιοί είναι αυτοί που θέλουν να σας ταϊσουν σανό και κυρίως ΓΙΑΤΙ θέλουν να το κάνουν αυτό,τότε έχουμε πρόβλημα που λέγετε «ολική λοβοτομή», «στρέβλωση και χειραγώγηση του συλλογικού υποσυνείδητου» και «σύνδρομο της Στοκχόλμης»...
Της συνωμοσίας προϊστανται συγκεκριμένοι τραπεζικοί κύκλοι του εξωτερικού,(που σχεδιάζουν 100 χρόνια μπροστά...),των οποίων η μόνη συνεισφορά στην Ανθρωπότητα και τον Πολιτισμό είναι η λαμπρή επιστήμη της τοκογλυφίας και οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχετε ανεξίτηλα τυπωμένο μέσα στο αίμα σας το αρχέτυπο του Ήρωος και του Επαναστάτου και ανατριχιάζουν μόνο στο άκουσμα της επανασυστάσεως της Αυτοκρατορίας μας και της δημιουργίας μιας ανεξέλεγκτης δυνάμεως στην Ανατολική Μεσόγειο.Υπάλληλοί τους είναι οι ντόπιοι γκάγκστερ πολιτικάντηδες , φυσικοί και ιδεολογικοί κλώνοι των πολιτικάντηδων που μας κατσικώθηκαν στο σβέρκο αμέσως μετά την Επανάσταση και αφού ξεπάστρεψαν τους Αγωνιστάς του ’21 ,υποκίνησαν Εμφυλίους πολέμους και Διχασμούς,και αλυσόδεσαν την Ελλάδα με μνημόνια και δάνεια στα αφεντικά τους μέχρι σήμερα.Γνωρίζοντας πολύ καλά οτι αν θέλεις να απονευρώσεις έναν λαό,πρώτα πρέπει να του χτυπήσεις τη γλώσσα,η οποία περιέχει τους νοητικούς κλειδάριθμους της φυσιολογικής λειτουργίας του,έκαναν στους Αρβανίτες ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό...Μάλιστα για να χρυσώσουν το χάπι , έφτιαξαν για τους Αγωνιστές τους από κορνίζες μέχρι πλατείες (με τις ανάλογες μίζες βεβαίως...).Η εικόνα σήμερα των (δυστυχώς) αναλφάβητων (περί την Αρβανίτικη) Αρβανιτόπουλων που μας ζητάνε , μέσα στις διάφορες ιστοσελίδες , «μεταφράστε μας αυτό και μεταφράστε μας εκείνο» δείχνει μια πτυχή της τραγικής κατάστασης που έχει περιέλθει η Αρβανιτιά σήμερα και θυμίζει τον Ήρωα Στρατηγό στον «Ήρωα με τις παντούφλες» που δεν είχε ρεύμα στο σπίτι του και ζητούσε από το άγαλμά του στην απέναντι πλατεία έναν προβολέα... 

Κατά τη διάρκεια της τελετής ανακομιδής των λειψάνων του Ήρωος Μάρκου Μπότσαρη στο Μεσολλόγγι, παρουσία του Βασιλέως Όθωνος και του Μητροπολίτου Πορφυρίου,την ώρα ακριβώς που ο Τελετάρχης αφαιρούσε απο το κρανίο του Μάρκου τη σφαίρα που τον είχε σκοτώσει και την έδινε στο Βασιλέα,ο εκφωνητής του καθιερωμένου λόγου είπε τη φράση : «Η Αρβανιτιά , η Μητέρα της Ελλάδος...!» Ο Βασιλεύς γύρισε και τον κοίταξε έκπληκτος...ο Μητροπολίτης Πορφύριος βλέποντας την έκπληξη του Βασιλέως του είπε : «Ναι Μεγαλειότατε...η Αρβανιτιά εγέννησε τους Εθνάρχας του Έθνους το οποίον εσύ κυβερνάς...!»Τότε ο Βασιλεύς κοίταξε αποσβωλομένος και τον Μητροπολίτη Πορφύριο...ο δε εκτετραχυμμένος Ιεράρχης, αντιλαμβανόμενος την έκπληξη του Βασιλέως ,τύψας την ποιμαντορική ράβδο στο έδαφος ανεφώνησε οργισμένος προς το παριστάμενο πλήθος : «Αλοίμονον εις το Έθνος...! Ο Βασιλεύς του δε γνωρίζει την ιστορία του...!»...(Λεοντίου Λεοντίου,Διδάκτορος τα Νομικά.Το «Αλβανικόν ζήτημα»,Εισηγητική Έκθεσις προς την ΑΜ τον Βασιλέα των Ελλήνων Γεώργιον τον Α’ ,Αθήνησι,1897,Τυπογραφείον Α.Πέρρη)...
Και τώρα,αφού οι εξουσιαστές εξουδετέρωσαν τον έναν πυλώνα του Ελληνισμού,τους Αρβανίτες,ήρθε η ώρα και για τον δεύτερο...τους λοιπούς Έλληνες...Αφού καθήλωσαν τη φτωχή και αγράμματη «μάνα» , ήρθε η ώρα της εξελιγμένης και πολιτισμένης «κόρης»...Η «κόρη» νόμιζε οτι θα πάει μπροστά και ,κάποιες φορές, δυστυχώς, χαιρόταν και αδιαφορούσε για την κατάντια της «φτωχομάνας»...Δεν της έκοβε να καταλάβει όμως οτι έπαιρνε αυτή σειρά για το εκτελεστικό απόσπασμα...είχαν πάρει τα μυαλά της αέρα...Άπλωνε τα ροζιασμένα χεράκια της η «φτωχομάνα» και της φώναζε με δακρυσμένα μάτια : «Που πας ...? Που μ’αφήνεις...? Δυο Αυτοκρατορίες φτιάξαμε μαζί...για πάνω από 1500 χρόνια και όλους αυτούς τους χορεύαμε στο ταψί...! Δε βλέπεις οτι θα μας καθαρίσουνε μια μια σαν τσόφλια...? Να προσέχεις ...! Θα σε φάνε μόνη σου...! ...Και η «κόρη» συνεπαρμένη και φτιασιδωμένη, «κοιτούσε» τα καθρεφτάκια πολυτελείας που της κουνάγανε μπροστά στα μάτια της αλλά δεν «έβλεπε» οτι της πριονίζανε το ένα της πόδι...και ότι λίγα μέτρα πιο πέρα,παραμόνευε η Άβυσσος...
Οι φτωχές και αγράμματες, πλην όμως ηρωικές και τίμιες μορφές των αδικημένων και περιφρονημένων προγόνων μας , μας κοιτούν με υγρά μάτια μέσα από την αχλύ του παρελθόντος,βουβοί μα συνάμα υπερήφανοι σα να μας λένε : ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ??? Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια...Ουδείς μπορεί να μπαζώνει και να χτίζει πάνω σε ρέματα διότι είναι θέμα χρόνου να τον πάρουν σβάρνα οι χείμαρροι...Ουδείς μπορεί να παραβιάζει επ’άπειρον και ατιμώρητα τους Νόμους της Αιωνίας Φύσεως...Ούτε στο περίπου δε φαντάζονται οι διαστρεβλωταί της Ιστορίας και οι συκοφάνται του Αυτοκρατορικού Ελληνοπελασγικού Έθνους, τι τους περιμένει και τι αντίτιμο έχουν να πληρώσουν όταν, λίαν συντόμως, επιστρέψει ο Οδυσσεύς και έλθει η Αγία Ώρα της Νεμέσεως...Ούτε στο περίπου... 
----------------------------------------------------------------------------  
 http://www.istorikathemata.com/2012/03/blog-post.html
Καθημερινό διαδικτυακό περιοδικό με Θέματα…
ISTORIKATHEMATA.COM
 ----------------------------------------------------------------------------

Ο Αναστάσης Κουλουριώτης, ο -κατά κάποιο τρόπο- "λόγιος" Αρβανίτης του 19ου αι. προσπάθησε να αποδώσει την αρβανίτικη γλώσσα στο γραπτό λόγο με δικό της αλφάβητο.
Ο πατέρας του ήταν ο Γιάννης Κουλουριώτης που σκοτώθηκε το 1827 στην πολιορκία της Ακρόπο
λης. Στις 24 Απριλίου 1827, δύο μέρες μετά το θάνατο του αρχιστράτηγου Καραϊσκάκη σκοτώθηκαν κοντά στην Ακρόπολη των Αθηνών σε μάχη με τον Κιουταχή οι περισσότεροι Κουλουριώτες αγωνιστές. 
Ο Αναστάσης Κουλουριώτης σε νεαρή ηλικία μετανάστευσε στην βόρεια Αμερική. Μετά από κάμποσα χρόνια γύρισε στην Αθήνα όπου σε δικό του τυπογραφείο εξέδωσε στις 29 Μαΐου 1879 μιαν εφημερίδα με τίτλο "Η φωνή της Αλβανίας" που σταμάτησε την έκδοσή της στις 23 Αυγούστου 1880. 
Εκεί στο μικρό τυπογραφείο του τύπωσε και άλλα βιβλία του με πολιτικό κυρίως περιεχόμενο. Ξεχωρίζει όμως στις εκδόσεις του ένα αλφαβητάριο της Αλβανικής γλώσσας, το Αμπαβατάρ Αρμπeρόρ... κατά το εν Ελλάδι ομιλούμενον αλβανικόν ιδίωμα... Εν Αθήναις 1882
Ο Αναστάσης Κουλουριώτης πήγε στην Σαλαμίνα με τη σκέψη ότι εκεί θα βρει τόπο για να δράσει, όμως τον περίμενε μια διαφορετική έκπληξη. Ο δήμαρχος του μίλησε εκνευριστικά και σε ύφος σκληρό. "Εμείς", είπε, "προσπαθούμε να τους κάνουμε τούτους τους ανθρώπους να ξεχάσουν τούτη τη γλώσσα και συ μας κουβάλησες και βιβλία;" 

Ο Αναστασιος Κουλουριώτης όταν ήρθε στην Κούλουρη(Σαλαμίνα) του είπαν και μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος όταν του έφερε βιβλία για την δόξα του Σκερντέμπεη , που είπε τρομάξαμε να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους (δλδ τους Κουλουριώτες(Σαλαμινιότες) να τα ξεχάσουν αυτά δλδ την την καταγωγή τους από την Αλβανία και εσύ πας και μας φέρνεις βιβλία να τους τα ξαναθυμίσουμε? Και γενατε το ερωτημα.Είναι προπαγανδιστικό το Ελληνικό κράτος ναι ή όχι? Όταν οι Τούρκοι έκαναν τις ίδιες τακτικές στους Ελληνικούς πληθυσμούς στην Μικρά Ασία ήταν σωστές ναι ή όχι?  
Πηγή: Νίκου Ιω. Σαλτάρη Μήτρος Τρούκης (αρβανίτης ποιητής του 19ου αιώνα) Εκδόσεις Γέρου-Αρβανίτικη βιβλιοθήκη αρ. 3, Αθήνα 1987, σελίδες 96-98. 
Αναστάσιος Κουλουριώτης 239
Η προσοχή του Κουλουριώτη εστιάζεται, κυρίως, στις ανάγκες του ανα­
γεννημένου αλβανικού έθνους’ τα πρώτα βήματα πρέπει να είναι, σύμφωνα 

με τη γνώμη του. ο καθορισμός των ορίων της Αλβανίας, η ανάπτυξη της 
αλβανικής γλώσσας και γραφής, η σωστή εκμετάλλευση των οικονομικών 
πόρων της χώρας1. Προσπαθεί να ενδυναμώσει την εθνική συνείδηση των 
Αλβανών, αλλά και να οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα σε χρι­
στιανούς και μουσουλμάνους. Αποσκοπεί στη βελτίωση της παιδείας* προς 
επίρρωσιν, δημοσιεύει ποιήματα σε αλβανική γλώσσα αλλά και ηρωικούς 
στίχους για τα αλβανικά κατορθώματα στον πόλεμο με το Μαυροβούνιο ή 
για ανδραγαθίες του παρελθόντος2. Σημαντική είναι η προσφορά του στην 
αλβανική γλώσσα. Ο Κουλουριώτης είναι ο δημιουργός αλβανικού αλφαβή­
του με ελληνικούς χαρακτήρες3. Το αλφάβητό του περιλαμβάνει 31 χαρα­
κτήρες γραμμάτων με 6 φωνήεντα και 25 σύμφωνα. Ασχολείται με την ιστο­
ρία της αλβανικής γλώσσας και θεωρεί ότι «η γλώσσα είναι το διακριτικόν 
ένδαλμα (sic) της εθνικότητος, ως ενίοτε και η φυσιογνωμία είναι το χαρα­
κτηριστικόν αυτής». Προτείνει τη συγχώνευση των αλβανικών γλωσσικών 
ιδιωμάτων, την έκδοση αλβανικών εφημερίδων και την ίδρυση αλβανικού 
πανεπιστημίου4. Για να διαδώσει την ιστορία του αλβανικού έθνους, δημο­
σιεύει δύο έργα της αλβανικής λογοτεχνικής κίνησης5, επίσης, η εφημερίδα 

------------------------------------------------------------------------ 
Αριστοτέλης Ηρακλής Καλέντζης== Ο υστερικός αντιαλβανισμός των γραικύλων και καθόλου "Ελλήνων" με τον οποίο τα εκατομμύρια των τουρκογαμημένων της σημερινής γραικίας και καθόλου "Ελλάδος" προσπαθούν να εξυψώσουν εαυτούς, είναι κάτι που θίγει όλους εμάς τους, ολιγάριθμους, Έλληνες που ζούμε ανάμεσά τους αισθανόμενοι ντροπή για την όποια διασύνδεση μαζύ τους.
Οι Έλληνες, όσοι απομένουμε, όχι μόνο θεωρούμε τους Αλβανούς φυσικούς αδελφούς μας, αλλά και τιμούμε την κοινή μας ιστορική πορεία κυρίως κατά την αντιμετώπιση της οθωμανικής απειλής.

Τέλος, με την τακτική των γραικύλων να κατασκευάζουν χυδαία ψεύδη εναντίον των Αλβανών, παραβιάζεται το βασικό αξίωμα των Ελλήνων να θεωρούμε ως εθνικό ό,τι το ΑΛΗΘΕΣ, με τους γραικύλους να αποδεικνύονται ξένοι προς τον Ελληνισμό ακόμη και σε αυτόν τον βασικό κανόνα.

Σκατά στα μούτρα του κάθε «Πάρι Καρβουνόπουλου» και του κάθε βόθρου «Militaire.gr» που εξευτελίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες!
Histerike e e graikílon dhe jo në të gjitha " grekët " me të cilët miliona të sot e sotme dhe jo në të gjitha " greqia " po përpiqen të ndërtojnë veten, është diçka që ndikon të gjithë ne, oligárithmous, grekët jetojnë mes tyre turp Në cilin ndërfaqe.

Grekët, ata që kanë qenë poshtë, jo vetëm ne i konsiderojmë vëllezërit tanë shqiptarë, por ne nderojmë kursin tonë të përbashkët historik, kryesisht kur t ' i drejtohet kërcënimit otoman.

Më së fundi, me taktika për të bërë gënjeshtra të keqe kundër shqiptarëve, po shkel parimin bazë të grekëve për të konsideruar si kombëtare atë që kanë bërë, me graikílous që u vjeqe të jenë të huaj madje edhe në këtë rregull bazë.

Mut në fytyrën e çdo " prite karvounópoulou " dhe çdo pellg " militaire gr ' se greqia dhe grekët!
Έγινε αυτόματη μετάφραση 





Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ
----------------------------------------------------------------------------- 






Ο Φαλμεράυερ αποτελεί το φόβητρο από συστάσεως τού Ελληνικού κράτους.Εκείνος πού αναστάτωσε τούς διανοούμενους καί ιστορικούς της νεοσύστατης Ελληνικής επικράτειας.
Το σπουδαιότερο επιχείρημα πού αντιπαρέθεταν στον Φαλμεράυερ οί Έλληνες ιστορικοί ήταν το φαινόμενο της συνέχειας της Ελληνικής γλώσσας διά μέσου των αιώνων.
Το επιχείρημα δεν είναι ικανοποιητικό.Καί οφείλεται στην αμηχανία τους πού ξεκινάει ακριβώς απ' αυτό το επιχείρημά τους.Δηλαδή πως να μπαλώσουν το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οί ήρωες τού '21,ήσαν ξενόγλωσσοι δηλ.Αρβανίτες καί οί αγρότες της Ρούμελης καί τού Μωρηά στην συντριπτική τους πλειοψηφία μιλούσαν τα αρβανίτικά τους;Μερικοί απ'αυτούς (Σουρμελής,Τσεβάς,κλπ.) ισχυρίσθηκαν πως αυτοί δεν ήσαν Αρβανίτες μα...εξαλβανισμένοι Έλληνες.Το επιχείρημα εκτός από άστοχο είναι καί κωμικό γιατί δεν εννοείται εξαλβανισμός χωρίς Αρβανίτες.Έχετε δεί σκορδαλιά χωρίς σκόρδο;
Η αμηχανία τους να αντιμετωπίσουν αυτό το υπαρκτό πρόβλημα αποτελεσματικά,τούς οδήγησε σε μιά σειρά παραποιήσεων καί σε άλλα θέματα πού έχουν συνάφεια με το Αρβανίτικο πρόβλημα.Το κακό συνεχίζεται καί με τούς νεώτερους ιστορικούς γιατί η Ελλάδα,δεν είναι πλέον η Ρούμελη καί ο Μωρηάς η έστω η Δ.Θεσσαλία καί η Ήπειρος γιά να λέμε καθώς ο Λεόντιος στον Γεώργιο Α' ότι«οί Αρβανίτες αποτελούν την πλειοψηφία τού πληθυσμού μας». 

Οί Αρβανίτες,παρά την έλλειψη κάθε πολιτισμού,παρά το ότι πάντα ήταν μιά νησίδα ανάμεσα σε αλλόφυλα έθνη καί αντιμετώπισαν όλων των ειδών τις εισβολές στα μετακλασσικά χρόνια,παρέμειναν Λαός ατόφιος καί ανέπαφος από κάθε ξένη επιρροή καί η δομή της κοινωνίας τους κατά Φάρες καί Πατριές μαζί με τον σκληρό καί ανυπόταχτο χαρακτήρα τους,εξασφάλισε την επιβίωσή τους μέσα στούς αιώνες,πράγμα πού καί αυτός ο Φαλμεράυερ αναγκάστηκε να ομολογήσει καί να παραδεχτεί.
Εμείς λοιπόν τολμούμε να παρουσιάσουμε το έργο τού Φαλμεράυρερ,τον μπαμπούλα τού νεωτέρου Ελληνισμού.
Τολμούμε,διότι γιά εμάς η συνέχεια τού Ελληνισμού περνά μέσα από την Αρβανιτιά.
Καί τολμούμε γιατί γνωρίζουμε.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να παρουσιαστεί ένα τέτοιο έργο,γιατί από εκεί ακριβώς αντλούμε επιχειρήματα καί διαμορφώνουμε έτσι μία ισχυρή άποψη.
Γιά τον ερευνητή πού επιθυμεί την έρευνα πού γεννά την γνώση.
------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ;
Οσο για τους Σλαβους αυτοι ειναι οι σημερινοι Ελληνοφωνες τους οποιους απ[οκαλόυμε Ελληνες,αλλα εμεις οι Αρβανιτες τους αποκαλουμε ΛΕΧΟΣ,που ειναι η ονομασια των Σλαβων στη δικη τους γλωσσα[Απο την Πολωνικη φυλη LEXH]
----------------------------------------------------------------------------- 
O I.FALMERAYER ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
-----------------------------------------------------------------------------
Σπέτσες, Ύδρα και Πόρος..... σ αυτά όμως ρέει το πιο καθαρό Αλβανικό αίμα ....εδώ βρίσκεται το επιτελείο των Σκιπετάρων...Η επανάσταση, επομένως, είναι καθαρά σκιπετάρικη και όχι ελληνική, αφού όλες τις πραγματικά λαμπρές και διαρκώς αποτελεσματικές ενέργειες του αγώνα τις έφεραν σε πέρας πολεμιστές του Aλβανικού γένους.
----------------------------------------------------------------------------
Δύο κείμενα για τον Ιάκωβο Φίλιππο Φαλμεράυερ.
https://athens.indymedia.org/post/1244689/
ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 26-9-2017 ΚΑΖΑΚΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ [Kotsios Kotskas στο Φ.Β ]---------------------------------------------------  
                




https://drive.google.com/…/0B0eIh6PkfKmNZU15WkJ2bTJFeFE/view

3 σχόλια:

  1. Καιρό είχα να διαβάσω τόσο συμπυκωνμένα ψεύδη! Συγχαρητήρια στο συγγραφέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν τω μεταξύ, χρειάζεται άπειρη υπομονή για να διαβάσεις και να κατανοήσεις το κείμενο, που είναι γραμμένο τόσο άναρχα και χωρίς συνοχή ιδεών.
    Θα συνιστούσα στους φίλους μας τους Σκιπετάρηδες και στους εν Ελλάδι προπαγανδιστές να μην ασχοληθούν περαιτέρω με εμας τους Έλληνες, διότι, όπως το '13 και το ΄40, πιο πιθανό είναι να έρθουμε εμείς να σας πάρουμε τη Βόρεια Ήπειρο παρά να κατορθώσετε εσείς να μας πάερετε τη.....Ραπεντόσα.
    Αλλωστε, δεν έχετε πολεμήσει ούτε μια φορά για την πατρίδα σας και αντί να ντρέπεστε για αυτό, ασχολείστε με την Ελλάδα που σας αγκάλιασε οταν ήρθατε πεινασμένοι και ρακένδυτοι από το καθεστώς του Ενβέρ Χότζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μας λεει ο Αρβανιτης απο Πρεμπεσα Νικο Στυλο ,γνωστης των 7 ξενων γλλωσσων ?
      Ο υπογραφων Νικος Στυλος,που γεννηθηκε και μεγαλωσε στην Τσαμοχωρια της Πρεβεζης ,το 1973 και επειτα,,νυν κατοικος Γερμανιας,μετα απο πολυχρονη εργασια,σε μια προσπάθεια να απωδειξει οτι..
      "Oι Αρβανιτες,δηλαδή οι ομιλητές της Αλβανικης διάλεκτος στην Ελλάδα ειναι οι αμνημονευτων κατοικοι της χωρας αυτης και οχι μεταναστες ολιγων αιωνων όπως θα ηθελε βραχιονα της επίσημης Ελλενικης πλευρας...ασχοληθηκα με τις αναγνώσιμες προ-χριστιανικες επιγραφες του λεγομενου Ελληνικου χωρου.
      Ως καλος γνωστης της Ελληνικης γλωσσης,συμπερανω πως ολες οι μορφες του γραπτου και προφορικου λογου,δηλαδη
      1 - η Δημοτικη,(Ελληνικά λαϊκά)
      2 - η Καθαρευουσα,(πρώην Ελληνική επίσημη)
      3 - η Eκκλησιαστικη και
      4 - η Aρχαια Ελληνικη,
      απο πολλες Aρβανιτικες λεξεις που περιεχουν σε εργα αρχαιων Ελληνων συγγραφεων οι οποιες θεωρουνται ως ξενες και με τη μετάφρασή τους,που συστηματικά αποφευγεται να ειπωθει απο ποια γλωσσα προερχονται,δεν ειναι μονο η διαβεβαίωση οτι οι Αρβανιτες ειναι αρχαιος λαος, αλλα είμαι πεπεισμένος οτι αυτα που λενε οι υπαλληλοι του Πανεπιστημιου Αθηνων ειναι προσαρμοσμενα στην Ελληνικη εθνικη προπαγανδα....
      Δεν ξερω εαν ειναι πολυ,διοτι δεν ειμαι Αλβανος πολιτης για να απαιτησω την ιδρυση τμηματος Αρβανιτολογίας στο Πανεπιστημιο Τιρανων,αλλα χωρις φοβο ως Αρβανιτης και Τσαμης του εξωτερικου μπορω να σας παροτρυνω να συμπεριλαβεται στην διπλωματικη και διδακτορικη λειτουργια του πανεπιστημιου σας θεματα των συγγραφεων που εχουν ασχοληθει στο παρελθον με την Aρβανιτικη διαλεκτο...
      Συνδεσμος Αρβανιτων & Αλβανων 2015 / Album Αρβανιτικη - Αλβανικη Γλωσσολογια
      https://www.facebook.com/media/set/?vanity=620306988069137&set=a.2805919169507897

      Διαγραφή

Τα σχόλια μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην ανάδειξη των στόχων του ιστολογίου . Υβριστικά και προσβλητικά θα διαγράφονται