Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ 'ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ'

Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ 'ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ'
ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗΔΩΝ ;;;
29 ΙΟΥΛΙΟΥ 1711:Πρώην γενίτσαρος αλβανικής καταγωγής-ο Αχμέτ Καραμανλή-ιδρύει τη δυναστεία των Καραμανλήδων
----------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ 'ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ' ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 'ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ' ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ 'ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ'.ΟΙ'ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ' ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 'ΜΑΥΡΟΣ'.
1] ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ 'ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ' ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (Sidi
 
Hamid Qaramanli Quluglu).-Οι Καραμανλήδες (Karamanli ή Qaramanli ή al-Qaramanli) υπήρξαν μια δυναστεία πασάδων αλβανικής καταγωγής της Τριπολίτιδας και της Κυρηναϊκής (σχεδόν όλη η σημερινή Λιβύη) από το 1711 μέχρι το 1830==Οι Καραμανλήδες εκδιώχθηκαν από την Λιβύη από στρατεύματα του Σουλτάνου Μαχμούτ του 2ου το 1832. Υπάρχει ακόμα μια οικογένεια με αυτό το όνομα στην σημερινή Τρίπολη της Λιβύης και μια στην Πρώτη Σερρών, πρώην Κιουπκόι, στην Βόρεια Ελλάδα] ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ <ΚΑΡΑΜΑΝ> ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ{ΑΛΒΑΝΙΚΑ] ΤΟΥ ΤΥΧΕΡΟΥ ΕΒΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΡΥΣΙΑ.<Ντο με ασε Καραμανε=Θα μου φας την που...α>.ΕΠΙΣΗΣ '<ΚΑΡΑΜΑΝ> ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΙΔΙΑ [ΑΠΙΔΙ=Απο το Αρβανιτικο-Αλβανικο πηδι=μ...νι].ΑΡΑ ΑΠΟ
ΤΟ 'ΚΑΡΙ=ΠΟΥ...Α' 'ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ' ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΝ 'ΠΟΥ...ΡΑ' ΤΟΝ 'ΓΑΜ.....ΛΑ'.
2] Η ΟΙΚΟΓΕΜΕΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΗ 'ΚΑΡΑΜΑΝ' ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ[ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ] ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΑΝΩ ΒΡΟΝΤΟΥ' ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.--ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΠΡΩΤΗ' ΣΕΡΡΩΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Themisto Germenji=Mbiemri Karamanli eshte mbiemer i paster Arnaut (Arnautet jane Shqiptaret e Turqise sic jane Arvanitet dhe Arbereshet Shqiptaret e Greqise dhe Italise.Edhe renja Karaman(Qaraman) eshte fjale Shqipe sic e tregon edhe fotoja nga fjalori i gjuhes Shqipe,edhe prapashtese li - (u) eshte gjithashtu Shqipe ne dialektin geg qe perdorin Arnautet e Turqise.Keshtu Ali Pashane ne Shqipen zyrtare e quajme Ali Pash Tepelena ,ndersa ne dialektin e Arnauteve perdoret Ali Pasha Tepelenlli(u).E njejta gje ndodh edhe me mbiemra te tjere Shqiptare si psh Ibraim Bushati - Ibraim Bushatlli (u),Musabe - Musabelli (u) etj.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Themisto Germenji= Ειναι καθαρα Αρναουτικο επιθετο (οι Αρναούτοι ειναι οι Αλβανοι της Τουρκιας,οπος λεμε Αρβανιτες και Αρμπερεσηδες τους αντιστοιχους στην Ελλαδα και Ιταλια).Και η ριζα Καραμαν (Qaraman) ειναι Αλβανικη λεξη οπως το δείχνω στην φωτο απο Αλβανικο λεξικο πιο πανω ,και το επιθημα - λη-(υ) ειναι εξισου Αλβανικη στο γκεγκικο διαλεκτο που χρησιμοποιούν οι Αρναούτη(οι Αλβανοι της Τουρκιας). Ετσι το Αλη Πασα στην επισημη Αλβανικη(Τοσκικη διαλεκτο) το λενε Αλη Πασα Τεπελενα αλλα στην οι Αρναούτοι(γκεγκικο διαλεκτο) το λενε Αλη Πασα Τεπελενλη (υ) .Το ιδιο συμβαινει και με αλλα επιθετα οπως Ιμπραημ Μπουσατι - Ιμπραημ Μπουσατλη-(υ),Κλεηδι Σταμπολι - Κλεηδι Σταμπολι - (υ) και πολλα αλλα
------------------------------------------------------------------------------------
29 Iουλυου 1711:Πρώην γενίτσαρος αλβανικής καταγωγής-ο Αχμέτ Καραμανλή-ιδρύει τη δυναστεία των Καραμανλήδων
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ
Οι διάδοχοί του θα έρθουν σε προστριβές και διενέξεις με τους Αμερικανούς, καθώς έλεγχαν τους θαλάσσιους δρόμους της Μεσογείου.Οι Γενίτσαροι, ή γιανίσαροι ήταν επίλεκτα σώματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Διαμορφώνονταν από αιχμαλώτους πολέμου και νέους Χριστιανούς που εξαναγκάζονταν από μικρή ηλικία σε στρατιωτική υπηρεσία.
Οργανώθηκαν ως στρατιωτικό σώμα για πρώτη φορά από τον Μουράτ Α΄ και σταδιακά απέκτησαν μεγάλη πολιτική δύναμη έναντι των σουλτάνων. Στο διάστημα 1609-1635 υπήρξε δραστική αύξηση αριθμού γενιτσάρων, αυτό επιτυγχάνεται με το παιδομάζωμα (ηλικίες 5-8 ετών), χωρίς την έγκριση των Ουλεμά (εφαρμογή αλλαξοπίστισης – Devshirmeh). Σκοπός είναι πλέον ο έλεγχος των απομακρυσμένων εδαφών (άμυνα) και όχι η περαιτέρω επέκταση.Τον 17ο αιώνα το δικαίωμα εισδοχής έγινε κληρονομικό και η στρατολόγηση Χριστιανών σταδιακά σταμάτησε. Μέχρι το 19ο αιώνα ο θεσμός έχει πλέον εκφυλιστεί, καθώς μειώθηκε ακόμη και ο σεβασμός τους προς το Σουλτάνο. Πολλές φορές σήκωσαν κεφάλι ενάντια στο οθωμανικό κράτος και τους αξιωματούχους του γυρεύοντας όλο και περισσότερα προνόμια και μισθούς. Έφθασαν ως την εκτέλεση ενός σουλτάνου. Το 1826, ο σουλτάνος Μαχμούτ Β΄ απαλλάχθηκε από τους απείθαρχους Γενίτσαρους διατάζοντας τους πιστούς σπαχήδες του να τους σφαγιάσουν στους κοιτώνες τους.
(Sidi Hamid Qaramanli Quluglu)Οι Καραμανλήδες (Karamanli ή Qaramanli ή al-Qaramanli) υπήρξαν μια δυναστεία πασάδων τούρκο-αλβανικής καταγωγής της Τριπολίτιδας και της Κυρηναϊκής (σχεδόν όλη η σημερινή Λιβύη) από το 1711 μέχρι το 1830.
Ο ιδρυτής Αχμέτ Καραμανλή ήταν γενίτσαρος και αξιωματικός του οθωμανικού ιππικού που στασίασε κι έσφαξε τον Οθωμανό Μπέη. Mετά, ζητώντας αμέσως συγνώμη (!) και δηλώνοντας υποταγή στον Σουλτάνο κατάφερε να διατηρήσει το πασαλίκι που σφετερίστηκε και το δικαίωμα να το κληροδοτήσει στους απογόνους του. Οι Καραμανλήδες πλουτήσαν επιδιδόμενοι στην πειρατεία κατά ευρωπαϊκών κι ελληνικών εμπορικών πλοίων και τις αιχμαλωσίες πλούσιων ταξιδιωτών με σκοπό την απαίτηση λύτρων από τις οικογένειες τους.
Οι ΗΠΑ κήρυξαν πόλεμο εναντίον τους (1801-1805) επειδή ο Γιουσούφ Καραμανλή ζήτησε 225.000 δολάρια από τον πρόεδρο Τόμας Τζέφερσον ως λύτρα για την «ασφάλεια των αμερικανικών εμπορικών πλοίων». Οι αμερικανοί εισέβαλαν με πεζοναύτες (η πρώτη διεθνής εισβολή τους στον κόσμο οφείλεται στους Καραμανλήδες!!!) και ο πασάς συνθηκολόγησε, παραιτήθηκε και στη θέση του μπήκε ο αδελφός του Χαμίντ Καραμανλή που «είχε ηδη στρατολογηθεί (ναι, από τότε στρατολογούσαν πράκτορες) από τον αμερικανό αξιωματικό Γουίλιαμ Ήτον».
Οι Καραμανλήδες εκδιώχθηκαν από την Λιβύη από στρατεύματα του Σουλτάνου Μαχμούτ του 2ου το 1832. Υπάρχει ακόμα μια οικογένεια με αυτό το όνομα στην σημερινή Τρίπολη της Λιβύης και μια στην ΠΡΩΤΗ Σερρών, πρώην Κιουπκόι, στην Βόρεια Ελλάδα.
-------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 20-7-2016 ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς οι Αλβανοί ,όπως έχω γράψει επανειλημμένως μπορεί να είναι απόγονοι τον Ιλλυριών ,όμως έχουν εκβαρβαριστεί ,χάνοντας την γλώσσα τους ,τα ήθη ,και τα έθιμα τους,και την θρησκεία τους !!! Είναι γενίτσαροι ,γιαυτό και έχουν τόσο μίσος απέναντι τον Ελλήνων ,που έχασαν μόνο την θρησκεία τους !! Αντιθέτως ,με τους (Αλβανούς) = νεολογισμός ,οι Ιλλυριοί Βορειοηπειρώτες ,έχουν Ελληνική συνείδηση !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην ανάδειξη των στόχων του ιστολογίου . Υβριστικά και προσβλητικά θα διαγράφονται