Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
--------------------------------------------------------------
 
Μακεδόνες ή Τουρκομακεδόνες λέγονταν οί Γκέγκηδες μισθοφόροι τού οθωμανικού στρατού από πολλούς ιστοριογράφους τού '21 καί προφανώς αναφέρονται στούς μουσουλμάνους Γκέγκηδες.
Καί αναλόγως τού σκεπτικού καί της σημασίας πού θα προσδώσει κανείς έχει την σημασία του αυτό.
Την ίδια ονομασία βλέπουμε καί στον Κωνσταντίνο Σάθα γιά τούς Αλβανούς τού μεσαίωνα τού ελλαδικού χώρου,τούς περίφημους Στρατιώτες,καθώς μας διαβεβαιώνει πως πριν την ονομασία Αλβανοί αποκαλούνταν Μακεδόνες.  

----------------------------------------------------------------------
Οσο ψευτικη ειναι η οικειοποιηση της αρχαιας μακεδονικης ιστοριας απο το μακεδονικο εθνος, αλλο τοσο ψευτικη ειναι και η οικειοποιηση της απο το ελληνικο εθνος.
Ο πολιτισμος δεν ανηκει σε κανεναν. Καταγραφεται στο χωροχρονικο συνεχες, οχι ταξινομημενος με βαση τους γεννητορες του, αλλα ως κτημα ολης της ανθρωποτητας.
Η ιστορια των αρχαιων μακεδονων δεν ανηκει στο μακεδονικο εθνος, ουτε στο ελληνικο. Η ιστορια δεν ανηκει πουθενα, σε κανεναν και σε τιποτε. Απο μονο του το ρημα "ανηκω" που φανερωνει τα ιδιοκτησιακα συμπλεγματα της μικροαστικης μας αντιληψης. Ας τα ξεπερασουμε επιτελους!
Κανενας σοβαρος ακαδημαϊκος δεν καθεται να ασχοληθει με ηλιθιοτητες του τυπου "ηταν ελληνες - δεν ηταν ελληνες". Ασχολειται με την ιδια την ιστορια τους, με τον ιδιο τον πολιτισμο τους. Οπως και ο σοβαρος επιστημων Ηλεκτρολογος Μηχανικος δεν θα ασχοληθει με το κατα ποσον το τρανζιστορ ηταν ή οχι αμερικανικη ανακαλυψη αλλα με το κατα ποσον ειναι χρησιμο ακομα ή πρεπει να βελτιωθει επειδη ξεπεραστηκε,
ουτε με το κατα ποσον ο Kirchoff διετυπωσε μονος του τους νομους του ή τους εκλεψε απο αλλον, αλλα με την ουσια των νομων, την επαληθευση ή την καταργηση τους, τη γενικευση, τη συμπληρωση, την εξελιξη τους...
...............
Σε πολλες φασεις της ιστοριας, και ειδικα απο τοτε που η Οθωμανικη Αυτοκρατορια και μετεπειτα Τουρκια αρχισε να αποσυντιθεται, στον ευρυτερο μακεδονικο χωρο συνετελεσθησαν τα πιο τραγικα εγκληματα που γνωρισε ποτε ο βαλκανικος χωρος. 3 στρατοπεδα: Το ελληνικο, το βουλγαρικο και το τουρκικο (αυτα ηταν τα μεγαλα δηλαδη, γιατι υπηρχαν κι αλλοι παικτες στο παιχνιδι, πολυ μικροτεροι που ουτε καν τους λογαριαζουμε) αντιμαχονταν για την κυριαρχια.
Και φυσικα "οταν στο λιβαδι μαλωνουν τα βουβαλια, την πληρωνουν τα βατραχια" Την πληρωσαν οι λαοι της περιοχης.
3 στρατοπεδα, 3 εκκλησιες, 3 εθνη τους κυνηγουσαν: Το ελληνικο εθνος με το πατριαρχειο του, το βουλγαρικο εθνος με την εξαρχια του, και το τουρκικο με το μουσουλμανισμο!
Ολοι εσφαξαν.
Οι βουλγαροι εσφαξαν ελληνοφωνους, εκτος απο τους εξαρχικους.
Οι ελληνες εσφαξαν σλαβοφωνους, ακομα και τους πατριαρχικους.
Οι τουρκοι δεν εσφαξαν πολυ, γιατι βρισκονταν ηδη υπο καταρρευση και με πολλες εσωτερικες αναταραχες, αλλα εκαναν κι αυτοι τη δουλιτσα τους, στηριζοντας ποτε τον εναν και ποτε τον αλλο...
Μεσα σε ολο αυτο το χαος, και ενω ο ντοπιος πληθυσμος ηταν -φυσιολογικοτατα- ανομοιογενης, υπηρχε και ενα πληθος ανθρωπων οι οποιοι μιλουσαν ενα βουλγαρικο ιδιωμα, αλλα οχι καθαρα την βουλγαρικη γλωσσα, οι οποιοι δεν ηταν μουσουλμανοι αλλα χριστιανοι, δεν ηταν ελληνοφωνοι αλλα δεν ανηκαν και στην εξαρχια! Αυτοι επεσαν θυματα ολων. Οι βουλγαροι τους εσφαζαν επειδη δεν αποδεχονταν την εξαρχια, οι ελληνες επειδη δεν μιλουσαν ελληνικα, και οι τουρκοι επειδη αγωνιζονταν για την εθνικη τους ανεξαρτησια.
Αυτο το κομματι του πληθυσμου, απεκτησε με τον καιρο δικη του εθνικη συνειδηση, αναμειγνυοντας πολιτισμικα κομματια ελληνικα, σλαβικα, βουλγαρικα, ακομα και τουρκικα, και μη εχοντας εθνικη σχεση με κανενα απο τα αντιπαλα του εθνη, αυτοπροδσιοριστηκε με βαση την περιοχη που κατοικουσε ως "μακεδονικο"
----------------------------------------------------------------------
Οι πολιτες της Δημοκρατιας της Μακεδονιας ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ
Το τι ειναι εθνος δεν αποτελει αντικειμενο αμπελοφιλοσοφιων, ειναι κατι δεδομενο και οριζεται απο την πολιτικη επιστημη!
Πριν απο τη γαλλικη επανασταση ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΘΝΗ, παρα μονο εκκολαπτομενα.
Οι γαλλοι ηταν οι πρωτοι που απεκτησαν εθνικη συνειδηση και διεκδικησαν εθνικη ανεξαρτησια και δικη τους αυτοδιαχειριζομενη κρατικη οντοτητα.
Η γεννηση ενος εθνους ταυτιζεται με την αναδειξη της αστικης ταξης.
Αντιστοιχα, ελληνικο εθνος δεν υπηρχε πριν απο την επανασταση του '21. Πριν μιλουσαμε για "γενος", για "ρωμιους". Οταν αποκτησαμε εθνικη συνειδηση που την ονομασαμε "ελληνικη", επαναστατησαμε και φτιαξαμε αστικο κρατος.
Ετσι και το μακεδονικο εθνος, δεν υπηρχε. Οταν ο γηγενης πληθυσμος απεκτησε τη δικη του συνειδηση και καταλαβε πως δεν ανηκει ουτε στο ελληνικο, ουτε στο (μετα τον Κεμαλ) τουρκικο, ουτε στο βουλγαρικο εθνος, αυτοπροσδιοριστηκε ως "μακεδονικος" επειδη ακριβως κατοικουσε σε μακεδονικα εδαφη.
-------------------------------------------------------------------
Ωστοσο, αμφισβητω το κατα ποσον το διδασκονται στα σχολεια τους τοσο φοβερα και τρομερα οσο το παρουσιαζουμε εμεις, και προθετω οτι εξ' ισου ηλιθιο ειναι να διδασκομαστε κι εμεις οτι ειμαστε απογονοι των αρχαιων ελληνων.
Οσο ηλιθιο ειναι για τους μακεδονες να υποστηριζουν οτι ειναι απογονοι του Αλεξανδρου, αλλο τοσο ηλιθιο ειναι και για μας να τους απανταμε οτι "οοοοοοχι, εεεεεμείς ειμαστε οι απογονοι του Αλεξανδρου"
Κατα τη γνωμη μου, το να μιλαμε για "μακεδονικο αγωνα" ειναι ιστορικο λαθος.
Ο αγωνας δεν ηταν ενας. Κανονικα θα επρεπε να μιλαμε για "μακεδονικους αγωνες"
Κατα την περιοδο αυτη, στην περιοχη υπηρχαν 4 μεγαλα εθνικα στρατοπεδα:
Οι ελληνες
Οι βουλγαροι
Οι τουρκοι
Οι μακεδονες
Με εξαιρεση τους μακεδονες, ολοι ειχαν κρατος και στρατο...
Ετσι, για καμποσα χρονια (που συνεχιζεται κατα καποιον τροπο μεχρι και σημερα), στη μακεδονικη γη γινοταν ενας πανικος... Οι 3 στρατοι πολεμουσαν μεταξυ τους για το ποιος θα κυριαρχησει. Τα θυματα ηταν ολος ο ντοπιος πληθυσμος, ελληνικος, τουρκικος, μακεδονικος και βουλγαρικος...
Οι μακεδονες, ομως, ηταν τα μεγαλυτερα θυματα, οι μονοι που δεν μπορουσαν να υπερασπιστουν τον εαυτο τους, διοτι δεν ειχαν κρατος και στρατο!!!
Ετσι, η VMRO απο τη μια, ο οθωμανικος στρατος απο την αλλη, και οι ελληνες εθνικιστες (Παυλος Μελας, Δραγουμης κλπ) απο την άλλη-αλλη, στρεφονταν τελικα εναντιον των "ουδετερων", με σκοπο να τους παρουν με το μερος τους, μη αναγνωριζοντας τους...
...............
Ο αρχαιος μακεδονικος πολιτισμος αποτελει ενα απο τα πολλα κομματια που συνθετουν το παζλ του "αρχαιου ελληνικου πολιτισμου" - ή τουλαχιστον ετσι προπαγανδιζει επισημα το ελληνικο κρατος σημερα.
Συμφωνα με την προπαγανδα αυτη: Οι αρχαιοι μακεδονες, δωρικης καταγωγης (αν δεν κανω λαθος) μιλουσαν μια ελληνικη διαλεκτο, ειχαν κοινα πολιτισμικα στοιχεια με τους νοτιους ελληνες (γιουγκοελληνες δηλαδη ;D ;D ;D) και τελικα τους υπεταξαν, κατω απο το στεμμα του βασιλια Αλεξανδρου, με σκοπο να τους υποχρεωσουν να συμμετεχουν στον επεκτατικο πόλεμό του. (Δεν λεω "ιμπεριαλιστικο" γιατι αποτελει εναν πολυ συγκεκριμενο ορο της συγχρονης πολιτικης). Ωστοσο, δεν μπορω να επιβεβαιωσω τα στοιχεια αυτα, τα δεχομαι επειδη δεν εντοπισα κατι που να αποδεικνυει το αντιθετο.
--------------------------------------------------------------------
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ (ΣΥΓΧΡΟΝΟ) ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το μακεδονικο εθνος ειναι μια πραγματικοτητα, οπως ακριβως και ο αρχαιος μακεδονικος πολιτισμος.
Το προβλημα το δημιουργουν οι εθνικιστικοι κυκλοι, και των δυο χωρων, που προσπαθουν να περασουν τον ιμπεριαλισμο τους, οικειοποιουμενοι με τον πιο ανιστοριτο και αντιεπιστημονικο τροπο κομματια της ιστοριας και του πολιτισμου.
...............
Το εθνος προϋπηρχε του Τιτο, ο Τιτο απλα το αναγνωρισε.
Και το εθνος δεν ειναι πλαστο. Η ιστορια που παρουσιαζει και οικειοποιειται ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΛΑΣΤΗ, ακριβως γιατι πριν τις αρχες του 20ου αιωνα το εθνος δεν υπηρχε, αρα δεν μπορει να ειχε ιστορια. Το εθνος ΥΠΑΡΧΕΙ, επισημα απο την εποχη του Τιτο, και πρακτικα απο τα τελη του 19ου αιωνα, που αρχισαν να κορυφωνονται οι εθνογενετικες ζυμωσεις.
...............
Η ιστορια δεν ανηκει σε κανεναν. Η ιστορια ειναι απλως αυτο που λεει και η λεξη: ιστορια, δηλαδη η αλληλουχια των γεγονοτων, των καταστασεων, των αλλαγων, οπως τα γνωρισαμε, που καταγραφονται στο χωροχρονικο συνεχες... (Αυτο με το χωροχρονικο συνεχες, ξερω πως εχω γινει κουραστικος με το να το λεω συνεχεια, αλλα ειναι μια φραση τοσο ταιριαστη που δεν εχω καταφερει να βρω ομοια της και την κρατησα ως σλογκαν.)
Η ιστορια δεν "ανηκει" σε κανεναν.
Ομοιως και ο πολιτισμος  

-------------------------------------------------------------- 
 Πλήρης σύγχυση των Ελλήνων για την ελληνικότητα της Μακεδονίας
----------------------------------------------------------------------------------- 

ΛΑΟΝΙΚΟΣ ΧΑΚΟΚΟΝΔΥΛΗΣ =Oλα τα Ελληνικα Σαιτ και διαφοροι ιστορικοι της πλακας[τυπου ΚΑΡΓΑΚΟΥ,ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ,] τον επικαλουνται ως προς την μη ΙΛΛΥΡΙΚΗ καταγωγη των Αλβανων,αλλα σταματουν εκει,και δεν συνεχιζουν παρακατω οπου ρητα λεει οτι οι Αλβανοι ειναι απογονοι των ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. 



-----------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΕΚΡΑΤΖΑΣ=«Από ελληνική πλευρά υποστηρίζεται η ελληνικότητα της Μακεδονίας μέχρι και 4000 χρόνια πριν από την εποχή μας, ενώ η σλαβική και η βουλγαρική πλευρά μιλάει για σλαβική καταγωγή του Μ. Αλεξάνδρου. Η άποψη για τη σλαβική καταγωγή του Μ. Αλεξάνδρου προέρχεται από Σλάβους πολιτικούς και όχι από ιστορικούς, γεγονός που καθιστά κάθε σχόλιο περιττό.
Όσον αφορά την ελληνικότητα της Μακεδονίας τα τελευταία 4000 χρόνια, η μελέτη της ιστορίας πιστοποιεί το αντίθετο. Μέχρι το 800 π.Χ. στη Μακεδονία δεν υπήρχε ίχνος Ελλήνων, γιατί μέχρι τότε δεν είχε καν αρχίσει η ελληνική αποίκηση στη Χαλκιδική. Εκτός αυτού, την εποχή αυτή οι Μακεδνοί ήταν εγκατεστημένοι στην Ήπειρο, και συγκεκριμένα στις δυτικές πλαγιές της βόρειας Πίδνου, όπου βρίσκονται τα σημερινά Ζαγοροχώρια. Η μαρτυρία αυτή προέρχεται από τον Ηρόδοτο, ο οποίος αναφέρεται στο ''Δωρικόν τε και Μακεδνόν έθνος''. Το 1200 π.Χ. οι Μακεδνοί αποκόπηκαν από τους Δωριείς, όταν οι τελευταίοι, 50.000 περίπου άτομα, περνούσαν την οροσειρά της Πίνδου για να μεταναστεύσουν στη νότια Ελλάδα.
Ο πληθυσμός της σημερινής ελληνικής Μακεδονίας αποτελούνταν την εποχή αυτή αποκλειστικά από Ιλλυριούς, Βρύγες, Βοττιαίους και Θράκες.
Μελετώντας πιο λεπτομερειακά τον πληθυσμό της τότε Μακεδονίας, διαπιστώνουμε ότι στην περιοχή της Φλώρινας κατοικούσαν Ιλλυριοί, οι οποίοι κατά γενική μαρτυρία θεωρούνται σαν οι πρόγονοι των σημερινών Αλβανών.
Προχωρώντας από τη δυτική Μακεδονία προς την περιοχή της Νάουσας και της Βέροιας, συναντάμε εγκατεστημένους τους Βρύγες, οι οποίοι ήταν παρακλάδι των θρακικής καταγωγής Φρυγών. Οι Φρύγες κατοικούσαν αρχικά στην περιοχή του Βελιγραδίου, από όπου έφυγαν το 1200 π.Χ. για να μεταναστεύσουν στη Μικρά Ασία. Ένα τμήμα δε από τους μετανάστες αυτούς, οι Βρύγες, αποκόπηκε από τους ομοεθνείς του για να εγκατασταθεί στη Μακεδονία...
Συνεχίζοντας την πορεία μας προς την ανατολή, περνάμε τον ποταμό Λουδία και φθάνουμε στην περιοχή της Πέλλας και των Γιαννιτσών όπου ήταν εγκατεστημένοι οι Βοττιαίοι. Η εθνολογική προέλευση του λαού αυτού δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένη. Κατά πάσα πιθανότητα οι Βοττιαίοι προέρχονται από Κρήτες μινωικής καταγωγής, οι οποίοι αναγκάσθηκαν από τους Αχαιούς να εγκαταλείψουν το νησί τους για να εγκατασταθούν στη μακεδονική γη, ανάμεσα στους ποταμούς Λουδία και Αξιό.
Οι πληθυσμοί της υπόλοιπης Μακεδονίας αποτελούνταν αποκλειστικά από Θράκες, οι οποίοι έφθαναν μέχρι τα Τέμπη της Θεσσαλίας.
Οι παρατηρήσεις των Σλάβων και των Βουλγάρων συγγραφέων ότι η εγκατάσταση των Ελλήνων την εποχή αυτή δεν ξεπερνούσε τα στενά του Ολύμπου, είναι σωστά και ιστορικά εξακριβωμένη.
Μετά το 1200 π.Χ. η εθνολογική σύνθεση της Μακεδονίας διατηρήθηκε σταθερά για τετρακόσια περίπου χρόνια. Στη διάρκεια της περιόδου αυτής, οι μη ελληνικής καταγωγής λαοί της μπορούσαν να υπερασπίζουν αποτελρεσματικά τα σύνορά τους απέναντι στους διάφορους επίδοξους επιδρομείς.
Η κατάσταση αυτή άρχισε να μεταβάλλεται ραγδαία μετά το 800 π.Χ. λόγω της μετανάστευσης των Βρυγών στη Μικρά Ασία, όπου ενώθηκαν με τους εκεί ομοεθνείς τους, για να δημιουργήσουν το ιστορικά εξακριβωμένο φρυγικό βασίλειο. Φεύγοντσας οι Βρύγες από την περιοχή της Νάουσας και της Βέροιας, άφησαν ένα πληθυσμιακό κενό το οποίο πληρώθηκε από τους Ιλλυριούς. Οι Ιλλυριοί εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Βέροιας, αφού πρώτα εκκένωσαν τη δυτική Μακεδονία προς όφελος των επερχόμενων Μακεδνών.
Τα νέα εθνολογικά στοιχεία της εποχής αυτής στη Μακεδονία ήταν οι Έλληνες άποικοι της Χαλκιδικής και οι Μακεδνοί της δυτικής Μακεδονίας. Από ιστορική πλευρά, η σταδιακή μετακίνηση των Μακεδνών από την Ήπειρο στην άνω Μακεδονία αποτέλεσε μία σημαντική εθνολογική μεταβολή, η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στα 650 π.Χ. και οδήγησε στη διαφοροποίηση των Μακεδνών σε τρεις ομάδες: στην ομάδα των Ορεστών που εγκαταστάθηκε στην περιοχή Γρεβενών-Καστοριάς, την ομάδα των Ελιμνιωτών που εγκαταστάθηκε στην περιοχή Κοζάνης-Πτολεμαΐδας και την ομάδα των Λυγκηστών που εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Φλώρινας.
Η εγκατάσταση των Ελλήνων στη Χαλκιδική ήταν αποτέλεσμα του ελληνικού αποικισμού τον οποίον εγκαινίασαν το 733 π.Χ. οι Ερετριείς όταν μετά την εκδίωξή τους από την Κέρκυρα ήρθαν στον Θερμαϊκό Κόλπο και ίδρυσαν την αποικία Μεθώνη, αργότερα δε τη θυγατρική αποικία Δίκαια, κοντά στο σημερινό Καραμπουρνάκι. Τα κύματα των Ελλήνων αποίκων που ακολούθησαν τους Ερετριείς εγκαταστάθηκαν στη Χαλκιδική, ιδιαίτερα στις χερσονήσους Κασσάνδρα και Σιθωνία, καθώς και στην περιοχή της Ολύνθου που συνδέει τις προαναφεθείσες χερσονήσους.
Με τη μικρή αυτή ιστορική ανασκόπηση υπογραμμίζεται ότι ακόμα και μέχρι το 650 π.Χ. το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Μακεδονίας αποτελούνταν από Ιλλυριούς και Θράκες, οιο οποίοι είχαν γλώσσα και εθνολογική ταυτότητα τελείως διαφορετική από την ελληνική. Επομένως όροι όπως Θρακοέλληνες ή Θρακοβούλγαροι αποτελούν αποκυήματα ελληνικής ή βουλγαρικής φαντασίας και προορίζονται για εσωτερική κατανάλωση.
Εξαίρεση αποτελούσε η σημερινή δυτική Μακεδονία και ένα μέρος της Χαλκιδικής, όπου κατοικούσαν Μακεδνοί και Έλληνες του νότου.
Η άφιξη του Περδίκα στη Μακεδονία γύρω στα 650 π.Χ. είχε σοβαρότατη επίδραση στην πολιτική ιστορία του τόπου. Ο Περδίκας καταγόταν από το Άργος της Πελοποννήσου και ίδρυσε στη Μακεδονία τη δυναστεία των Τημενιδών, τα μέλη της οποίας έμειναν γνωστοί σαν Αργεάδες βασιλείς λόγω της αργίτικης καταγωγής του αρχηγού τους.
Η ηγεσία του Περδίκα είχε καταλυτική επίδραση στην παραπέρα εξάπλωση των Μακεδόνων οι οποίοι γύρω στα 650 π.Χ. κατέλαβαν την περιοχή της Νάουσας και της Βέροιας, αφού πρώτα απώθησαν τους Ιλλυριούς. Στη συνέχεια ίδρυσαν τη Βργίνα, πρώτη πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους...
Η Βεργίνα ακόμα και μετά από αυτή την εποχή κράτησε την αρχική της ακτινοβολία και διατήρησε το προνόμιο της ταφής των Μακεδόνων βασιλέων, πράγμα που συμπεραίνεται από τα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα του τότε μακεδονικού πολιτισμού.
Με τις πρόσφατες ανακαύψεις της Βεργίνας, οι απόψεις ορισμένων Σλάβων συγγραφέων για τη μη ελληνικότητα του τότε μακεδονικού πολιτισμού χάνουν κάθε επιστημονικό έρεισμα.
Ενώ η ελληνική καταγωγή των Αργεάδων βασιλέων της Μακεδονίας είναι ιστορικά εξακριβωμένη, το εθνολογικό ερώτημα του κατά πόσο οι αρχαίοι Μακεδόνες της εποχής αυτής ήταν αποκλειστικά ελληνικής καταγωγής θα παραμείνει πιθανότατα αναπάντητο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων...
Συμπερασματικά μπορεί να λεχθεί ότι μέχρι το 148 π.Χ., οπότε καταλύθηκε το μακεδονικό βασίλειο, οι Μακεδόνες δεν ήταν παρά ένα εθνολογικό μωσαϊκό αποτελούμενο από Μακεδόνες, Έλληνες, Ιλλυριούς, Βοττιαίους και Θράκες. Οι μακεδονικής ή ελληνικής καταγωγής υπήκοοι του μακεδονικού βασιλείου δεν πρέπει να υπερέβαιναν το 30-50% του συνόλου του πληθυσμού, χωρίς βέβαια οι αριθμοί αυτοί να μπορούν να επιβεβαιωθούν ούτε και με σχετική επιστημονική ακρίβεια». (σελ. 17-29).
-------------------------------------------------------------------------------------

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ=Όπως φαίνεται λοιπόν από το παραπάνω απόσπασμα, οι θεωρίες των Ελλήνων για την ελληνικότητα των Μακεδόνων είναι παιδαριώδεις. Το επιχείρημα ότι οι Μακεδόνες έγραφαν ελληνικά (στην αττική ασφαλώς!!!) ή ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, επειδή οι βασιλείς του κατάγονταν από το Άργος προκαλούν θυμηδία. Δυστυχώς η ίδια η επίσημη νεοελληνική ιστοριογραφία αρνείται την ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων, αφού επιμένει ότι οι Ιλλυριοι και οι Θράκες δεν ήταν Έλληνες. Για να το πούμε απλά: Αν οι Ιλλυριοί και οι Θράκες δεν ήταν Έλληνες ούτε οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Και τι διαμαρτύρονται οι Έλληνες που κάποιοι Αλβανοί λένε ότι ο Αλέξανδρος είχε σκιπτάρικο αίμα. Μόνοι τους οι Έλληνες το ομολογούν. Και γιατί οι νεοέλληνες ιστορικοί λένε ότι η Θράκη είναι ελληνική; Γιατί κατέχουμε εδάφη που δεν ανήκαν ιστορικά στον ελληνισμό; Αν οι αρχαίοι Θράκες δεν ήταν Έλληνες, τότε τη Θράκη θα έπρεπε να τη έχουν οι Βούλγαροι και όχι οι Έλληνες. Σύμφωνα με τη θεωρία της ελληνικής ιστορίας τα όρια του ελληνισμού δεν έφθαναν καλά καλά ούτε στη μέση της Μακεδονίας, και εμείς λέμε ότι η Βόρεια Μαεδονία ή η Ανατολική Ρωμυλία ήταν ελληνική; Να λοιπόν σε τι αδιέξοδα φτάνει η ελληνική ιστοριογραφία και πόσο επικίνδυνοι είναι ορισμένοι "μακεδονολογοι" τύπου Δημήτρη Ευαγγελίδη και Ακρίτα, που εμμένουν πεισματικά στη μη ελληνικότητα των Θρακών. Και ρωτάμε: Τα σκέφτονται αυτά που λένε; Η εργασία λοιπόν του Γάλλου ακαδημαϊκού Jean Faucounau για την ελληνική καταγωγή των Θρακών και η δική μου εργασία για την ελληνική καταγωγή των Ιλλυριών-Αλβανών, αποτελεί τη μόνη και ορθή προσέγγιση για την ελληνικότητα των Μακεδόνων. Όλα τα άλλα λέγονται εκ του πονηρού ή αποτελούν δείγματα σύγχυσης, νοητικού αυνανισμού και αγραμματοσύνης.
------------------------------------------------------------
http://eranistis.net/wordpress/2013/05/18/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%8C%CF%81%CF%89-3/
-----------------------------------------------------------------------
-ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 17-10-2017 ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  [Kotsios Kotskas sto F.B.] 
--------------------------------------------------------------------




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην ανάδειξη των στόχων του ιστολογίου . Υβριστικά και προσβλητικά θα διαγράφονται