Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΕΛΛΑΣ-ΙΛΛΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ==ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΣΚΛΙΕΡΙΣΤΕ- ΑΡΜΠΡΙΣΤΕ.

ΕΛΛΑΣ-ΙΛΛΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ==ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΣΚΛΙΕΡΙΣΤΕ- ΑΡΜΠΡΙΣΤΕ.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στις πρωτογονες κοινωνιες το πολυγαμικο συστημα ειναι κατι το συνηθισμενο.Οι παραμεινασες



μυθολογικες δοξασιες πως ο Διας απιστει στην Ηρα και πλαγιαζει μ' ενα σωρο ερωμενες νας δηλωνουν το πολυγαμικο συστημα που υπηρχε αρχαιοτερα.

Τα παιδια ειναι φυσικο,να ακολουθουσαν την μαννα και αυτη για να βρει ανταποκριση για την παραμελεση ή εγκαταλειψη ή προστασια των παιδιων της προσευχοταν στην επισημη γυναικα του Δια την Περ-Ντια[περι τον Δια,Ηρα] να την καταλαβει παρ' ολο το αγραφο της γλωσσας ακομη την αναφερουν ιδιαιτερα οι Αρβανιτισσες.
Οταν οι περισσοτεροι ανθρωποι με το περασμα των χιλιετηριδων θα αρχισουν να σταθεροποιουνται σε ενα τοπο,αλλαζουν οι αντιληψεις και οι συνθηκες ζωης.



Εχει ομως επιτελεσθει εν τω μεταξυ,για ολους αυτους που στην ιστορικη περιοδο θα ονομαστουν--Ιλλυριοι,Μακεδονες,Θρακες,Ελληνες και γενικως ΠΕΛΑΣΓΟΙ--μια φυλετικη και γλωσσικη συγγενεια.

Η πρωταρχικη κοινη γλωσσα,θα τροποποιηθει διαφοροτροπως στην νεα στατικη κατασταση,σε διαφορους τοπους τοσο που θα φαινεται στην ιστορικη περιοδο,ο Ιλλυριος να ειναι γλωσσικως ακατανοητος για τον Ελληνα.

Ενω υπηρχε κοινη αρχη και κοινη πηγη της γλωσσας ο ρους και η ταχυτης της εξελεξης,διαφοροποιουνται.

Αυτη η διαφοροποιση και η κοινη αρχη αναφερεται στη γλωσσα των Αρβανιτων που εφτασαν στην Ελλαδα.

Απο γλωσσικη παραδοση η γεννια των παπουδων μας δεν εκανε διακριση.

Δεν μιλουσε περι Ελληνικης αλλα περι ΣΚΛΙΕΡΙΣΤΕ [πελεκυτης,τορνευτης,κυριας] εννοωντας γενικως τη Ελληνικη.

Την δικη τους γλωσσα ονομαζαν ΑΡΜΠΡΙΣΤΕ [δηλαδη εξελιξης της προομηρικης Ιαπυγικης].

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΠΩΣ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟΡΝΕΥΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ;


Απλως αυτος ο χαρακτηρισμος που φτανει δια της παραδοσεως απο την εποχη των Ιαπυγων που αυτοι ελεγαν π.χ. χελκ ενω στη τορνευτη λεγοταν ελκω,ή αυτοι ελεγαν ρων,ενω στη τοορνευτη λεγοταν ρωνυ-ω ή αντι κυν ελεγαν κύω κ.τ.λ. με το καιρο αλλαξαν οι εννοιες, αλλα οχι βασικα.

Οι νεες λεξεις πλεον θα βασιζονται κυριως,σε πρωταρχικες κοινες ριζες,αλλα θα εχουν διαφορετικη πλοκη π.χ. απο τις ριζες των ομωνυμων ρηματων ζιεν-ζεειν,φεξ-φεγγειν,ντιεκ-καιειν,βαλιόν--βραζειν θα προκυψουν στην Αλβανικη οι λεξεις Ζι [μαυρος,μουτζουρωμενος],ζεσκα [μαυρη],φεξουρι [φεγγολλων],ντριτι [φεγγιτης,παραθυρο],άβουλ [ατμος],αβουλορι [ατμοπλοιο],Λε-βεντ [αφινει-θεση,αλτρουϊστής=Αρα η λεξη ΛΕΒΕΝΤΗΣ δεν ειναι Τουρκικη οπως λενε οι δικοι μας γλωσσολογοι].

Ενω στην Ελληνικη που αναπτυσσονται προωρα κεντρα πολιτισμου,εμποριου,τεχνης και φιλοσοφιας θα πραγματοποιηθει μια ζωηρη γλωσσικη εξελιξη,τοσο απο αποψεως νεων λεξεων,οσο και απο αποψεως πλοκης λογου [Γραμματικη,Συνταξη]και απο τα παραπανω ρηματα θα πρικυψουν αλλες λεξεις:Ζευς,ζυμη,ζεσις,ζεστη,ζεματιζομαι-φεγγος,φεγγαρι,φωτοβολος,φωτεινος,φωτιζω-Διας, καυσων,καυστηρ,βρασμος,βραστηρ.

Η αργοκινητη Αλβανικη θα διατηρησει ακομη και τελειως πρωτογονες λεξεις οπως: β',λ',μ' που η Ελληνικη προωρα θα αντικαταστησει και θα τις ξεχασει το β΄΄θα γινει βανω,βαζω,βαλλω,το λ' θα γεινει λειπω το μ' θα γινει μη,μου,με πλεον.

Ακομη η χρηση των προθεσεων π'ρ,περ,πρε που θα εχουν εξελιχθει σε παρα,περι,προς,καθως και νεες προθεσεις:ανά,κατα,δια θα συνδυαστουν με τα εν λογω ρηματα και θα δωσουν σ΄αυτα ειδικοτερες εννοιες οπως:περεβαλλω,παραβαλλω,προσβαλλω,καταβαλλω,παραλειπω,εγκαταλειπω,διαλειπω κ.λ.π.Οι πρωτογονες αυτες Αλβανικες λεξεις θα μας διαπιστωνουν μαζι με τις συγχρονες ανασκαφες [ανθρωπος των Πετραλωνων] πως σ' αυτο το μερος της Νοτιου Βαλκανικης ζουσαν πολυ πριν την 10η π.Χ. χιλιετηριδα,ανθρωποι.

Αυτοι οι ιδιοι ανθρωποι εξαπλωθηκαν οταν εξελιχθησαν στα νησια του Αιγαιου,Ιουνιου και αρκετοι εγκατασταθηκαν στα παραλια της Μικρας Ασιας και στην Ιταλικη Χρσηνησο μεταφεροντες τις κοινες ριζες.

---------------------------------------------------------------------------------

ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 30-6-2016 ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

5 σχόλια:

  1. .....πολύ καλή δουλειά.....Συνεχίστε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ......είναι η πρώτη φορά που συναντώ μια σοβαρή ανάλυση της συγγένειας της Ελληνικής γλώσσας με την Αρβανίτικη....Συνεχίστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ινδοευρωπαϊκά φύλα, όταν κατέβηκαν στην Βαλκανική, βρήκαν τα προϋπάρχοντα μεσογειακά φύλα (πελασγούς κλπ). Από την μείξη, μεσ' τους αιώνες που ακολούθησαν, προέκυψαν και οι λαοί που ονομάσθηκαν Ιλλυριοί, Θράκες, Έλληνες.. Η όποια ομοιότητα, σε φθόγγους ή ρίζες λέξεων, αυτό δείχνει.. Δηλαδή, την μακρινή, κοινή ΙνδοευρωπαΪκή τους καταγωγή.. Η αναφορά σου, στον Πετραλώνειο άνθρωπο, είναι κατ' εμέ ατυχής και δείχνει ότι εμφορείσαι από την αντιλήψεις του τύπου: "η εξέλειξη της ανθρωπότητος, προήλθε απ' την βαλκανική..", κάτι βεβαίως που καμιά σχολή ανά τον κόσμο ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΊΑΣ ή ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ, δεν ασπάζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Πελασγοί ήταν κυρίως αλπικοί όπως λέγεται και όχι μεσογειακοί. Οι Μεσογειακοί κατοικούσαν προϊστορικά στη νότια Ελλάδα. Οι Αλπικοί εισήλθαν από τα ανατολικά και περίπου κατά το 4000 π.Χ. εγκαταστάθηκαν στην τότε ιδιαίτερα αραιοκατοικημένη Ευρώπη χωρίς οργανωμένα κράτη, κάτι που σήμαινε ότι ήταν ανεξέλεγκτη η ειρηνική είσοδός τους. Φαίνεται ότι έφτασαν μέχρι και τη νότια Ελλάδα, σε όλες τις περιοχές που αναφέρει η αρχαία Ελληνική γραμματεία ότι είχαν Πελασγούς. Όταν σταδιακά ανήλθε το επίπεδο του πολιτισμού, οι Μεσογειακοί άρχισαν σταδιακά να κατακτούν τις περιοχές προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, υποτάσσοντας τους Πελασγούς και ιδρύοντας δυναστείες. Η περιγραφή του Ομήρου δείχνει περίπου που είχαν φτάσει τα όρια των Μεσογιακών στην Ομηρική Ελλάδα της Μυκηναϊκής εποχής.

      Διαγραφή
  4. Ο (αρβανίτης) Αριστείδης Κόλλιας έχει γράψει δύο βιβλία για την συγγένεια τής ελληνικής με την αλβανική γλώσσα πάνω στην ίδια λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην ανάδειξη των στόχων του ιστολογίου . Υβριστικά και προσβλητικά θα διαγράφονται