Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΜΑΝΤΕΙΟ ΔΩΔΩΝΗΣ=ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΣΓΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ενημερώσεις

ΜΑΝΤΕΙΟ ΔΩΔΩΝΗΣ=ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΣΓΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
----------------------------------------------------------------------------------
Ο Πελασγικος κοσμος [Αρχαιοι Ελληνες,Ιλλυριοι,Μακεδονες,Δαρδανοι,Θρακες,Ετρουσκοι,Χεττιτες]

 που ειχε προσωποποιησει τον θεο Ηλιο ως ΔΙΑ η ΖΕΥΣ[καιων,ζεων]ειχε στησει τον ναο του απο το τελος της λιθινης 2.500 π.Χ. στη ΔΩΔΩΝΗ αφιερωμενο στον ΠΕΛΑΣΓΙΚΟ ΔΙΑ και ηταν κτισμενος στο κεντρο του ΠΕΛΑΣΓΙΚΟΥ κοσμου.
Κατω απο την ιερη Δρυ ή κατα την Αρβανιτικη Δρυ ή λλης οι Ελλοι προσευχονται στο προσωποιημενο ΔΙΑ.
Οι προγονοι των Ελλων πιστευαν για θεο τον Ηέλ-ον[Ηελιος=Ηλιος,Ομ. Οδυσσεια].



Ο ΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΤΟΥ=Ο Δίας με τον κεραυνό
Χρονολογείται στα 470 π.Χ
(Μουσείο Βερολίνου)


Αλλα ο ΗΛΙΟΣ θα υμνηθη και ευλογηθη με διαφορα κοσμιτικα επιθετα ως Ζεων η Ζευς[Καιων]
Ως Υπεριων [υπερ βαδιζων],Απολλων [Πανω ολων],Ζηνων [ζωοδοτης].Με το καιρο θα παραμεληθη η λεξις ΗΕΛΙΟΣ και θα υμνειται ως Ζευς [Ζεων] και Διας.Οι Αρβανιτες θα κρατησουν το απλο ΝΤΙ-ΗΕΛΙ [ο Καιων αστηρ ή ηλιος],διοτι Ντιεκ σημαινει καιω Ηελι αστηρ.Καποιο παραγωγο παραγωγο του Ντιεκ [καιω] θα παραμεινη στην Ελληνικη και θα ειναι η λεξις ΔΙΑΣ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 'ΠΙΛΟ'.
-------------------------------------------------------------------
 [καιων],ταυτοσημο του ΖΕΥΣ [Ζεων],αλλα η ετυμολογια θα παραμεινει μεχρι σημερα αγνωστη.
Οταν επικρατησει ο Χριστιανισμος ο Ζηνων [Ζωοδοτης] θα παραμεινει στους Αρβανιτες ως Ζωτι [ο Θεος] ή Τατ-ι-μαθ [πατηρ ο μεγας,διοτι ετσι διδασκει ο Πριφτι [Προκειται για τον προφητη και παπας της Ελληνικης].
Στη ΔΩΔΩΝΗ συμμετειχαν οι Πελιοι και Πελιαδες κατα την γλωσσα των Μολοσων,Θεσπρωτων και Μακεδονων που σημαινε τους εν τιμη γεροντας και γρηες ή οπως λενε σημερα οι Αρβανιτες ΠΛΙΑΚΑΤ και ΠΛΕΙΤ.Εκει οι πιστοι ορκιζοντο στο ΔΙΑ υψωνοντας το δεξι χερι.ΝΤΙΑΘΤΑ [εκ του Δια θετω γι' αυτο οι Αρβανιτες Ντιαθτα=η δεξια χειρ] λεγεται ακομη στην Αρβανιτικη το δεξι χερι ενω το αριστερο λεγεται Ζέρβατα,η οπως το λεει ο Ελληνικος λαος ΖΕΡΒΙ.
Η ημερα της εβδομαδος που λατρευεται ο ΔΙΑΣ λεγεται ΝΤΙΕΛΙΑ [ημερα Ηλιου],με το ιδιο ονομα διατηρηθηκε κατα την αλλαγη του θρησκευματος,οτε ΝΤΙΕΛΑ σημαινει [ΚΥΡΙΑΚΗ.
Οταν στον Νοτο αναπτυχθησαν κεντρα πολιτισμου αναπτυχθησαν συγχρονως και εξοντωτικοι πολεμοι,λογω συμφεροντων.

Ο ΔΙΑΣ μεταφερθηκε στον Ολυμπο και κτισθηκαν οι ΔΕΛΦΟΙ στο κεντρο του Ελληνικου κοσμου.
Οι Ελληνες πρωτοι εφεραν,αυτο τον θρησκετικο διχασμο και υστερα ενισχυσαν και τον διχασμο του ΠΕΛΑΣΓΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ με την υπεροπτικη θεωρια τους πως <<πας μη Ελλην βαρβαρος>> [Μια αποψη ειναι οτι οι Ελληνες ονομαζαν ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ αυτους που μιλουσαν ασυναρτιστα.Αυτους η Αρβανιτικη τους χαρακτηριζει ως ΦΑΡΦΑΛΙΑΡ [ασυναρτητοι στην ομιλια] οπου με τα λεγομενα τους περιελαμβαναν και τους συγγενεις λαους
 
ΘΡΑΚΕΣ,ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ.Μονο ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ο Β' προσπαθησε δια πυρος και σιδηρου να ενωσει τους διχασμενους.Ο γιος του ομως ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αντι να τονωσει την συνοχη και να εξυγειανει την αρρωστεια του διχασμου,επεξεταθη και μετα τον θανατο του εμφανισθηκε παλι δριμυτερη η σηψη αφου σκοτωσαν και το γιο του.Η Ρωμη κατασπαραξε ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ,ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΘΡΑΚΕΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ,αφου τους νικησε στη μαχη προσπαθησε δια της πολιτικης να ξεχασουν την εθνικη συνειδηση,ονομαζοντας τους,τους μεν ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ,τους δε ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΩΜΗΟΥΣ,μετα τοσων αιωνων συμφορες δεν ξεχαστηκαν τα ονοματα απο τον πραγματικο λαο που στο εθιμικο τους ανεφεραν<<Γκεγκ [Γκεγκης]Γρεκος.
Οι νεοι κατακτηται Τουρκοι τους εδιναν διαφορα ονοματα,ΑΡΝΑΟΥΤ [Αλβανος],ΓΟΥΝΑΝ [Ιωνες] ΕΛΛΗΝΕΣ γενικα ΡΟΥΜ [Ρωμαιους].Αλλα ειπα και το πραγματικο ονομα ΒΕΛΗ-ΓΚΕΚΑΣ το πραγματικο ονομα της φυλης αλλα χλευασμενο ως ΒΕΛΗ-ΓΚΕΚΑΣ=Τρελο-γρεκος-Γκεκας!Γιατι οταν τους αντικρυζαν εντρομοι ελεγαν ΒΕΚΗΓΚΕΚΑ Αλαχ.

Οι σημερινοι Αλβανοι θυμουνται το ονομα ΙΛΛΥΡΙΑ που ανεφεραν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ως ΟΥ-ΛΛΥΡΙΑ το ου ειναι το αρθρο Ο της Ελληνικης που στα ορεινα της Ελλαδος αναφερουν ως ΟΥ π.χ. ου Μητρος [ο Μητρος], Ληρι σημαινει η εληα,ουληρια [Ιλλυρια] σημαινε Ο ΕΛΑΙΟΤΟΠΟΣ.
Σε ολο το μηκος της Αδριατικης ωρισκουμε την εληα να ευδοκιμει και οι Ελληνες συγγραφεις του 800 π.Χ. στα παραλια γνωρισαν τους Ιλλυριους.
Μετα απο τετοιες εθνικες συμφορε,οι δυο συγγενεις λαοι,αντεξαν αλλα εξηλθαν μικροι.
Οι μεγαλοι διαιτηται και οι χθεσινοι γειτονες ηλθαν να υποδειξουν στους δυο αρχαιοτερους λαους της Βαλκανικης,ΑΛΒΑΝΟΥΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ τα συνορα στην ΑΡΑ και ΑΡΟΥΡΑΝ [χωραφι,χωρα,πατριδα],αφου δε τους στενεψαν τον ζωτικο τους χωρο μπερδεψαν και τα συνορα των μικρων χωραφιων τους να υπαρχει μεταξυ τους η ΕΡΙΣ για παν ενδεχομενον ξενων συμφεροντων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΖΟΤΙ-ΔΙΑΣ

ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 28-3-2016 ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ ΟΡΟΣ 'ΤΟΜΟΡΡΙ' ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΠΕΡΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΟΣ 'ΤΟΜΑΡΟΝ' ΟΠΟΥ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ.
--------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------
Κοντά στο Μπεράτι βρίσκεται όρος στο οποίο λατρεύεται ο «Μπαμπά Τομόρρι»από χριστιανούς καί μουσουλμάνους.

Είναι φανερό πως πρόκειται γιά προχριστιανική λατρεία καί φυσικά δεν είναι άσχετη η σύνδεση με το όρος Τόμαρον(αρχαία Δωδώνη) σε εμάς καί με το όρος Τομόρρι στην Αλβανία.Δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Δία(περεντία ο Θεός στά αλβανικά=πάρι-ντία-ντιάου=ο πρώτος Θεός (των Θεών).
Όλοι λοιπόν οί πιστοί προσκυνούν τον τάφο τού Μπαμπά Τομόρρι,όπου σημειωτέον δεν είναι κάποιο ιστορικό πρόσωπο,όπως ακριβώς υποδείκνυαν οί αρχαίοι Κρήτες τον τάφο τού Δία(πρόκειται στην ουσία γιά το θείο βρέφος καί έφηβο πού συνδέεται με την άνοιξη καί πού αργότερα πήρε καί την τελική μορφή τού Διός.Οί Κρήτες-Πελασγοί δηλ.εκράτησαν τον πανάρχαιο μύθο πού οί υπόλοιποι Έλληνες με την ταχεία καί μεταγενέστερη ραγδαία πολιτισμική άνοδο πού είχαν απεμπόλησαν πανάρχαιες προγονικές μορφές).  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  
ΟΙ 'ΣΕΛΛΟΙ'-'ΤΟΜΟΡΡΙ'
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  
'ΤΟΜΟΡΡΙ΄
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 28-3-2016           ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

1 σχόλιο:

Τα σχόλια μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην ανάδειξη των στόχων του ιστολογίου . Υβριστικά και προσβλητικά θα διαγράφονται