Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ[75ο/ο Ιλλυριος=50ο/ο απο την μητερα του και 25ο/ο απο την γιαγια του ην μητερα του ΦΙΛΙΠΠΟΥ.]

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ[75ο/ο Ιλλυριος=50ο/ο απο την μητερα του και 25ο/ο απο την γιαγια του ην μητερα του ΦΙΛΙΠΠΟΥ.]
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρία βίντεο διοχέτευσε στη δημοφιλή ιστοσελίδα you tube η εταιρεία παραγωγής ΤΕLΕΚ ΙΙΙ Productions. Στα δύο από αυτά μιλά ο «δόκτωρ» Σάμι Φλαμούρι, συγγραφέας και εκδότης και υπάρχουν φωτογραφίες Αλβανών με εθνικές στολές, αλβανικής καταγωγής καλλιτεχνών όπως οι ηθοποιοί ΤΖΩΝ και ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΕΛΟΥΣΙ.
Το τρίτο βίντεο, με τίτλο «Ένας πολεμιστής, ένας ερευνητής, ένας βασιλιάς, ένας Μακεδόνας:
Αλέξανδρος ο Μέγας», είναι ένα γραπτό κείμενο διανθισμένο με δραματοποιημένες πολεμικές σκηνές.: «Ποιοι είναι οι διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου; » ...; Οι δημιουργοί του βίντεο παραδέχονται ότι ο Αλέξανδρος εξάπλωσε τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά υποστηρίζουν ότι «εκείνο τον καιρό, το να χρησιμοποιείς την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα ήταν σαν να χρησιμοποιείς τα αγγλικά σήμεραExclamation mark. Τα μιλούσαν όλοι, στον τότε πολιτισμένο κόσμο ...; Ο Αλέξανδρος χρησιμοποιούσε τη δική του εθνική γλώσσα, όταν μιλούσε στους Μακεδόνες στρατιώτες»!
Και ποια ήταν αυτή; «Η μακεδονική γλώσσα μοιάζει πολύ με τα σύγχρονα αλβανικά Exclamation mark...» γράφουν και εξηγούν: «Ο πατέρας του ήταν γνήσιος Μακεδόνας, η Ηπειρώτισσα μητέρα του ήταν ιλλυρικής εθνικότητας. Οι Μακεδόνες είναι παρακλάδι των Πελασγών, από τους οποίους προήλθαν οι Ιλλυριοί! Οι Αλβανοί είναι απόγονοι των Ιλλυριών».Συμπερασμα: «Ο Αλέξανδρος ήταν Ιλλυριός, δηλαδή αρχαίος Αλβανός. Οι Αλβανοί είναι οι πλησιέστεροι απόγονοί του»!
Στη δεύτερη ενότητα του , με τίτλο «Η γη των αετών», εμφανίζονται αποσπάσματα από συγγράμματα διάφορων συγγραφέων:
- George Blakeslee και G. Stanley Hall: «Οι Αλβανοί έχουν μια ένδοξη αλλά όχι διαδεδομένη ιστορία. Έδωσαν στον κόσμο τον Μεγάλο Αλέξανδρο Exclamation mark και τον Κρίσπι, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας ...;»
- Fletcher Pratt: «Οι Έλληνες συχνά αρνούνταν να τον αποκαλούν Έλληνα και ο ίδιος είχε συνείδηση του ιλλυρικού του αίματος ...;»
-
- Rebecca West: «Ο Αλέξανδρος ο Μέγας, μπροστά στον οποίο όλοι οι Ρωμαίοι ήταν μετριότητες, ήταν κατά τα τρία τέταρτα Ιλλυριός ...;»
- Lewis Vance Cummings: «Πολλοί σωβινιστές στη χώρα τάχθηκαν εναντίον του επειδή ήταν γιος της Ολυμπιάδας, επομένως μισός βάρβαρος, χωρίς να αναφέρουν ότι ο Φίλιππος και δύο βασιλείς πριν από αυτόν ήταν παιδιά ΙΛΛΥΡΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ...;»!

0 ΦΙΛΛΙΠΟΣ Ο Β' ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 'ΠΙΛΟ' ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ 12/ΘΕΟΥ,ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ









------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ALEXANTER=KA LE SI ANDER=Γεννημενος σαν ονειρο.


Το βίντεο κλείνει με τη «διαπίστωση» ότι οι ομοιότητες (Μακεδόνων και Αλβανών) δεν είναι μόνο εθνικές, αλλά και γλωσσικές: «Το όνομα "Alexander" είναι το σύγχρονο αλβανικό «Ka le si ander», που σημαίνει «Γεννημένος σαν όνειρο», η «Πέλλα» (Pelle) είναι η «φοράδα», «Ιλλυριός» (I lire) σημαίνει «ελεύθερος» και «Βουκεφάλας» (Buce e fale) σημαίνει «αυτό που δόθηκε»!
Μικρος τον φωναζανε ΜΥΡΓΙΑΜ[MURGIAM] γιατι οταν η μητερα του Ολυμπιαδα τον ρωτουσε στην μητρικη του γλωσσα 'τσι μπουν'=τι κανεις,αυτος απαντουσε ολα την φραση 'Μιρε γιαμ'=καλα ειμαι -ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
---------------------------------------------------------------------
O ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 'ΠΙΛΟ΄ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ 12/ΘΕΟΥ,ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΛΒΑΝΟΙ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------              
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Απο την εποχή του Αλέξανδρου Α’, που έμεινε στην ιστορία με το παρατσούκλι ο ‘Φιλλέλην’, οι Μακεδόνες Βασιλείς μετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες, στους οποίους ως γνωστόν μόνο Έλληνες μπορούσαν να πάρουν μέρος. Λίγο πολύ θα έχουμε ακούσει όλοι μας την ιστορία του Αλέξανδρου Α’ και την διαμαρτυρία των συναθλητών του σχετικά με το ότι ήταν βάρβαρος και δεν θα έπρεπε να λάβει μέρος.
Read more http://history-of-macedonia.com/…/was-alexander-great-gree…/
------------------------------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------------------------------------------------------
Απο την εποχή του Αλέξανδρου Α’, που έμεινε στην ιστορία με το παρατσούκλι ο ‘Φιλλέλην’, οι Μακεδόνες Βασιλείς μετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες, στους οποίους ως γνωστόν μόνο Έλληνες μπορούσαν να πάρουν μέρος. Λίγο πολύ θα έχουμε ακούσει όλοι μας την ιστορία του Αλέξανδρου Α’ και την διαμαρτυρία των συναθλητών του σχετικά με το ότι ήταν βάρβαρος και δεν θα έπρεπε να λάβει μέρος.
Read more http://history-of-macedonia.com/…/was-alexander-great-gree…/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η καταγωγη της ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ= Μυρτάλη - Ολυμπιάδα, Χρυσό περίαπτο, Aρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η γενεαλογία του Αλέξανδρου απο την μεριά της μητέρας του, της Ηπειρώτισσας Ολυμπιάδας. Το όνομα της όπως μαθαίνουμε απο τον έγκριτο ιστορικό W. Heckel “Πολυξένη όταν ήταν παιδί, Μυρτάλη όταν παντρεύτηκε, και αργότερα μετονομάστηκε Ολυμπιάδα και Στρατονίκη“. [3] Το όνομα Ολυμπιάδα της δόθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, ύστερα απο την νίκη του Φίλιππου στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Τα μέλη του βασιλικού οίκου των Μολοσσών, οι λεγόμενοι ‘Αιακίδες’ ισχυρίζονταν να είναι απόγονοι του γιού του Αχιλλέα, Νεοπτόλεμου και της Ανδρομάχης που κατέφυγαν στην περιοχή μετέπειτα της πτώσης της Τροίας. Στην κλασσική εποχή, η καταγωγή απο φημισμένους Ομηρικούς ήρωες, όπως ο Αχιλλέας, πρόσδιδε τεράστιο κύρος στους απογόνους τους. Η Ολυμπιάδα ήταν κόρη του Νεοπτόλεμου, βασιλιά της Ηπείρου και της Ανασατίας,[4] αγνώστων λοιπών στοιχείων αλλά πιθανότατα Ηπειρώτισσας. Στις αρχές του 6ου αιώνα ο τύραννος της Σικυώνος Κλεισθένης θέλησε να βρει σύζυγο για την κόρη του Αγαρίστη. Κάλεσε τους ‘καλύτερους των Ελλήνων για να αποφασίσει με ποιόν θα πάντρευε την κόρη και ανάμεσα στους μνηστήρες ήταν και ο Βασιλιάς των Μολοσσών, Άλκων.
Read more http://history-of-macedonia.com/…/was-alexander-great-gree…/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Ο Ίστρος ήταν πλέον η βορειότερη οριογραμμή της κυριαρχίας του Αλεξάνδρου, ο οποίος στράφηκε
 ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
   πάλι προς νότο και μπήκε στις χώρες των Αγριάνων και των άλλων Παιόνων. Εκεί έμαθε ότι ο υποτελής Ιλλυριός βασιλιάς ΚΛΕΙΤΟΣ, που είχε διαδεχθεί τον πατέρα του τον Βάρδυλι, συμμάχησε με τον Γλαυκία, τον βασιλιά των Ταυλαντίων, και επαναστάτησε. Οι σύμμαχοι του Αλεξάνδρου Αγριάνες τον ενημέρωσαν ότι οι Αυταριάτες είχαν ξεσηκωθεί, αλλά δεν χρειαζόταν να ανησυχεί καθόλου, διότι δεν ήσαν αξιόμαχοι και θα τους αντιμετώπιζαν οι ίδιοι για λογαριασμό του. Ο Αλέξανδρος ευχαρίστησε τον βασιλιά των Αγριάνων Λάγγαρο για την πίστη του και υποσχέθηκε ότι θα του έδινε ως σύζυγο μία ετεροθαλή αδελφή του, την Κύνα, αλλά ο Λάγγαρος πέθανε πριν γίνει ο γάμος.            

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΝΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ 334 π.Χ.

Στη μαχη αυτη ο Αλεξανδρος ανεκραξε μια πολεμικη κραυγη στο στρατο του που ο Αρριανος αναφερει οτι ανεκραξε ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΤΙ.Στην λεξη αυτη βασιζονται και οι Σκοπιανοι για να θεμελιωσουν την θεωρια περι καταγωγης τους απο τους Αρχαιους Μακεδονες.Ποια μπορει να ηταν ομως αυτη η πολεμικη κραυγη;Το πιο πραφανες ειναι να τους φωναξε στην μητρικη του γλωσσα που ηταν τα Ιλλυρικα ΟΥΡΑ=ΖΗΤΩ η ΑΕΡΑ μια πολεμικη κραυγη που χρησιμοποιειται ως σημερα στον Αλβανικο στρατο.
Ο μεγαλος Φιλελληνας ΤΖΩΡΤΖ ΦΙΝΛΕΥ στο βιβλιο του 'ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του 1821'. που εκδοθηκε το 1865,αναφερει οτι ο Μεγας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στις ιδιωτικες συνομιλιες του με τον ΗΦΑΙΣΤΙΩΝΑ και ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ ομιλουσαν Αλβανικη[Ιλλυρικη] διαλεκτο.
Η Αρβανιτικη φραση προκειμενου για αποδοκιμασια ενος η πολλων ειναι 'Βηνει ουρατ'=βαλτε τα ουρα,καθως και η συνηθεια των γονιων να κοροιδευουν τα μικρα οταν κατουρουν=ΟΥΡΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ,μας εξηγει την εννοια του πολεμικου συνθηματος.Οι ΙΛΛΥΡΙΟΙ εννοουσαν αρχικα ΣΙΟΥΡΑ η ΟΥΡΑ=ΚΑΤΟΥΡΛΗΔΕΣ,ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΙΔΕΣ] αυτο ελεγαν στους αντιπαλους.
Σε χωρια Αρβανιτικα παραποιηθη και η φραση και η εννοια ΩΣ ΦΟΥΡΕΤ=[ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ]
Ηταν δε αρχικα ΣΙ ΟΥΓΡΑ=ΣΑΝ ΥΓΡΑ,ΝΕΡΑ,η Ελληνικη το διατηρει ως ΟΥΡΑ=ΤΑ ΚΑΤΟΥΡΑ.
ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 24-2-2016 ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Αφού διασφάλισε τη θέση την θεωρια του στο Μακεδονικό θρόνο και την Ηγεμονία της Ελλάδος, ο Αλέξανδρος έπρεπε να αντιμετωπίσει τον τρίτο σε σοβαρότητα κίνδυνο, τους βαρβάρους των Βαλκανίων. Έπρεπε να διεξαγάγει προληπτικό πόλεμο εναντίον τους, διότι ήταν απόλυτα βέβαιο ότι δεν είχε τη νομιμοφροσύνη όλων των Μακεδόνων ευγενών, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους Ιλλυριούς, τους Παίονες και τους Θράκες, προκειμένου να υλοποιήσουν τις επιδιώξεις τους. Άλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξανδρος, όταν συγκρούσθηκε με τον πατέρα του, κατέφυγε στους ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ και όχι στους ΜΟΛΟΣΣΟΥΣ, τους συγγενείς της μητέρας του.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΗ ΦΩΤΟ=The death of Alexander the Great signaled the end of the brief union of the three Albanian kingdoms: Macedonia, Epirus and Illyria.
p.110
Titulli: The Albanians: An Ethnic History from Prehistoric Times to the Present
Autori: Edwin E. Jacques... Δείτε περισσότερα
Ο θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου σηματοδότησε το τέλος της σύντομης ένωση των τριών αλβανικών βασίλεια: Η Μακεδονία, ήπειρος και ιλλυρία.
Σ. 110
Titulli: Οι Αλβανοί: μια εθνική ιστορία από τους προϊστορικούς χρόνους για το δώρο
Συγγραφείς: Έντουιν και. Ζακ
: Μακφάρλαντ, 1995........ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203353353607727&set=a.2925520210232.2125625.1027699416&type=3&theater
Μεταφράστηκε από τα Αγγλικά
------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ------ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 12-3-2016 ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

https://www.youtube.com/watch?v=iIcWJRS5vVI

Σχολιάστε


7 σχόλια:

  1. oura simeni tuos ktipise tous varame na tousktipisume kai ta lipa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oura simeni tuos ktipise tous varame na tousktipisume kai ta lipa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Λίβιος γράφει «... οι Αιτωλοί, οι Ακαρνάνες, οι Μακεδόνες, οι άνδρες της ίδιας γλώσσης, ενωμένοι ή χωρισμένοι λόγω ασήμαντων αιτιών οι οποίες εμφανίζονται από καιρού εις καιρόν ...» (Λίβιος, Ιστορία της Ρώμης, β. XXXI παρ. XXIX). Οι Αιτωλοί και Ακαρνάνες ήσαν αναμφισβητήτως Ελληνικές φυλές. Σε μια άλλη περίσταση ο Λίβιος γράφει «... [Ο Στρατηγός Paulus] έλαβε επίσημα την έδρα (θρόνο) του περιτριγυρισμένος από πλήθος Μακεδόνων ... οι ανακοινώσεις του μεταφράστηκαν στην Ελληνική και επαναλήφθηκαν από τον πραίτορα Gnaeus Octavius ...".

    Εάν το πλήθος των Μακεδόνων δεν μιλούσε Ελληνικά, γιατί στη συνέχεια οι Ρωμαίοι αισθάνθηκαν την ανάγκη να μεταφράσουν το λόγο του Paulus στα Ελληνικά; (Λίβιος, Ιστορία της Ρώμης, β. XLV, παρ XXIX)

    Η Μακεδονική διάλεκτος ήταν Αιολική διάλεκτος των Δυτικών Ελληνικών γλωσσών (Hammond, Η Μακεδονική κρατική, σ. 193).

    Οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν μια από τις φυλές των Ιλλυριών;
    Πραγματικότητα # Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία (τα πιο πολλά έμμεσα) όσο αφορά τη γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων, υπάρχει ένα κομμάτι των αποδεικτικών στοιχείων που προσφέρονται από τον Πολύβιο στο βιβλίο XXVIII, παράγραφοι 8 και 9, όπου αναφέρεται πως οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν μεταφραστές στήν προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν με τους Ιλλυριούς.

    Αυτό σημαίνει πως οι Μακεδόνες και οι Ιλλυριοί δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Για παράδειγμα, ο Περσέας, ο Μακεδόνας βασιλιάς, έστειλε τον Αδαίο της Βεροίας (ο οποίος μιλούσε μόνο ελληνικά) και τον Πλεύρατο τον Ιλλυριό (διότι αυτός μιλούσε την γλώσσα των Ιλλυρίων) ως μεταφραστές σε αποστολή στόν βασιλιά Γένθιο των Ιλλυριών(169 π.Χ.).

    Ο Πλευράτος ήταν εξόριστος Ιλλυριός, που ζούσε στην αυλή του Περσέα. Επιπλέον υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Ιλλυριοί και οι Μακεδόνες ήταν άσπονδοι εχθροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ονόματα Πολυξένη, Μυρτάλη, Ολυμπιάδα Στρατονίκη, είναι όλα ελληνικά. Ακόμα και τα ονόματα Κλείτο, Γλαυκίας κλπ είναι ελληνικά. Το όνομα Αλέξανδρος είναι ελληνικό. Από που προκύπτει εδώ το αλβανικό? Θα πρέπει να βασιστείτε στους αρχαίους ιστορικούς και φιλόσοφους και όχι σε κάθε τυχόντα τσαρλατάνο που μισεί το ελληνικό έθνος. Σίγουρα στην αρχαιότητα υπήρχαν σχέσεις, γάμοι, συνασπισμοί με τους γειτονικούς λαούς και τις διάφορες φιλές, αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα να καπηλεύεστε την ιστορία. Αυτά είναι ιεροσυλία και δεν βοηθάνε τη συνύπαρξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην ανάδειξη των στόχων του ιστολογίου . Υβριστικά και προσβλητικά θα διαγράφονται