Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ; =«Μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας»(Πανηγυρικός, 50).

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ; 
---------------------------------------------------------------------------- 

Στην αρχαιότητα, τα νότια Βαλκάνια (Μπαλκάν είναι τουρκική λέξη και σημαίνει βουνό) βρίσκονταν υπό την επίδραση του ελληνικού πολιτισμού, ενώ τα βόρεια υπό του ρωμαϊκού. Αυτή η πολιτιστική διαφοροποίηση συνεχίστηκε και κατά τη λεγομένη βυζαντινή περίοδο. Έτσι, επήλθε το πρώτο σοβαρό πολιτιστικό ρήγμα σε μια γεωγραφική περιοχή που, η θέση της και μόνο ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση θα ήταν αδύνατο να τη βοηθήσει να διατηρήσει την πολιτιστική της ομοιογένεια.
Εντούτοις , άσχετα απ' αυτό το μοίρασμα, υπήρχε πάντα εδώ ένας κοινός και ενιαίος βαλκανικός πολιτισμός, που έλκει την απώτερη καταγωγή του απ' τους Θράκες, που προϊστορικά κατοικούσαν σ' ολόκληρα τα Βαλκάνια, μέχρι τη Θήβα, αλλά και από τις ευκολίες που προσφέρει η γεωλογική διαμόρφωση της περιοχής στη μετακίνηση και το μπλέξιμο των λαών σ' ολόκληρη τη χερσόνησο.
Και οι Ιλλιριοί, είναι Θράκες που περάσαν δυτικά αποθουμενοι (μετά την προϊστορία) και αναμίχθηκαν με τους Δαρδάνους, Έλληνες και βάλε.  
Απο το βιβλιο του ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤ. ΠΡΑΝΤΗ του εκ Κορυτσας ΕΝ ΜΙΝΙΑ της Ανω Αιγυπτου 'Αλβανικα Παραπονα' που γραφθηκε το 1890,παραθετουμε ενα αποσπασμα με τιτλο 

Απολογια του Αλβανου προς τον Ελληνα
  






Εις το εξης ο Αλβανος μας πρεπει μονας να ιστορησει,
Οτι εργα ανθραγαθιας και αν χαση και αν νικηση
Κι οχι ,ως πρωτα που δεν ειχεν εις το ιστορικον αυτων κανενα,
Και των Αλβανων η δοξα εως τωρα παει χαμενα.
Κι απ τα τορα μας το λεγουν οτι οι Σουλιωται ειναι Γραικοι ,
Κι αφου παν στην Αλβανια μαθαν την Αλβανικη.
Τοτε πως κανεις να λεγη πως κανεις να θυμωση,
Παρα ο Θευς να δωση των Γραικων ολιγη γνωσι.
Αν ηταν ευκολα στα εθνη μητρικην να παραιτησουν ,
Γιατι μεσα στην Ελλαδα οι Αλβανοι να την μιλησουν,
Και γιατι εις το Ζαγορι μεσα εις την Αρβανιτια,
εως τωρα δεν τα παυουν και ομιλουν τα Γραικικα?
Ο ανθρωπος τι να τους λεγη με τρελλους πως να μιληση
Με τετοιους ψευδανθρωπους να γελα παρα να υβριση.
Θελουν ολο να καυχωνται θελουν ολα και δικα των,
Το ονομα Αλβανος να λειψη να μενουν τα ονοματα των.
Αδερφε μου Ελληνα μου ,το Σουλι εκαμεν αρχη
Επαναστασις Ελλαδος καρδια,θαρρος και ψυχη.
Επειτα η εταιρια των μεγαλων πατριωτων
Η ταν η επι ταν με μιαν και με αυταπαρνισμον.
Κι αν δεν ητον οι Σουλιωται κι αν δεν ητον Υδρα Σπετσα
Η Τουρκια την Ελλαδα ηθελe να την βγαλει πετσα. 
 http://www.snipview.com/q/Arvanites
--------------------------------------------------------------------------
Οι Έλληνες, που παρά τα ιδεολογήματα περί τρισχιλιετούς συνέχειας του ελληνικού έθνους του Παπαρρηγόπουλου, ενός ερασιτέχνη και εντελώς φαντασμένου ιστορικού ( που δε δίνει σέντς και εντός ολίγου δεκάρα – κοντός ψαλμός…) για τις επιστημονικές τεκμηριώσεις και χρησιμοποιεί μόνο τη φαντασία του, ποτέ δεν κατάλαβαν πως είναι Έλληνες θα επινοούσαν πως είναι Βυζαντινοί, και ειδικώς Ρωμιοί, όπως λέγονταν και όλοι οι κάτοικοι της δυτικής πλευράς της Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας και όχι μόνο οι Έλληνες, το σκέφτηκαν άραγε, αν δεν μεσολαβούσαν τα 400 χρόνια της τουρκικής κατοχής, που θα βρισκόταν η συνέχεια της τρισχιλιετούς ιστορίας;
Να γιατί ο μούλικος όρος ελληνοχριστιανισμός» έγινε απολύτως αναγκαίος για να οριστεί η νόθα νεοελληνική εθνότητα,( αγνοώντας βλακωδώς την ανύπαρτη εθνικότητα της πανσπερμίας των Ρωμιών) που δεν είναι ελληνική (με την αρχαιοελληνική έννοια) αλλά νεοελληνική. Δηλαδή, ελληνόγλωσση χριστιανική, που μιλάει τη γλώσσα όχι ακριβώς των Ελλήνων, αλλά των Αλεξανδρινών, που την είχε υιοθετήσει ο πρώιμος χριστιανισμός εξ αρχής, και που είναι φυσικό να επιζεί ανά τους αιώνες στον τόπο που πρωτοεμφανίστηκε σαν γνήσια ελληνική και όχι σαν προσαρμογή της γνήσιας ελληνικής στις φωνολογικές και συντακτικές ανάγκες μεγάλης πανσπερμίας λαών, λίγο μετά τη δημιουργία των κρατών των επιγόνων του Μεγαλέξανδρου.
Οι Βόσνιοι, στο βορά υπέστησαν διπλή επίδραση, αφενός της θρησκείας του μουσουλμανισμού ( που όμως δεν θα τους εμποδίσει καθόλου να είναι εχθροί των Τούρκων και τότε και τώρα εν πολλοίς) και αφετέρου ενός κεντροευρωπαϊκού πολιτισμού, που εγκαθίσταται εκεί για τα καλά στη διάρκεια της Αυστριακής κατοχής η οποία θα προφυλάξει τους Βόσνιους από μακραίωνη τουρκική κατοχή, αρχίζουν να αποχτούν συνείδηση της εθνικής τους ιδιαιτερότητας. Οι Βόσνιοι, όπως και οι Ερζεγοβίνιοι στο νότο της ίδιας περιοχής, που είναι επίσης Βόσνιοι, που όμως έζησαν χρόνια στο γερμανικό πριγκιπάτο (χέρτζοκ γερμανιστί, εξού και το όνομα της περιοχής), κατά κάποιον τρόπο «ρουμανοποιούνται» και εξευρωπαΐζονται πλήρως, αν και μουσουλμάνοι κατά πλειοψηφίαν. Γιαυτό ακριβώς το Ισλάμ, που δεν πρέπει να συγχέεται με τον μουσουλμανισμό γιατί δεν είναι θρησκεία αλλά τρόπος οργάνωσης της κοινωνικής ζωής βασισμένος στον μουσουλμανισμό, δεν έχει καμιά πιθανότητα να στεριώσει στη Βοσνία. Θα ήταν ακατανόητο να περιμένουμε να αποτύχουν οι εξευρωπαϊσμένοι Βόσνιοι εκεί ακριβώς που πέτυχε ο Κεμάλ Ατατούρκ, δηλαδή στον πλήρη διαχωρισμό του κράτους από τη μουσουλμανική θρησκεία.
Καταλαβαίνετε τώρα το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για τους μουσουλμάνους και μάλλον του Φαλμεράγιερ..
Τέλος οι συμπλεγματικοί νεοέλληνες – ντουβάρια- ποτέ δεν θα μπορέσουν να χωνέψουν πως πχ οι Βόσνιοι δεν μπορούν να είναι ποτέ σύμμαχοι της Ελλάδας γιατί είναι μουσουλμάνοι, και μετά καχυποψίας, ολίγον από Τούρκοι.
Ενώ αντιθέτως οι Σέρβοι λόγω ορθοδοξίας, θα είναι πάντοτε "σύμμαχοι" της Ελλάδας, ασχέτως αν η ιστορία κραυγάζει άλλα.
Να,εστι με αυτά τα κούφια τσερβέλα οι αρχές κατάφεραν τις τελευταίες δεκαετίες, να τουρκέψουν τους Έλληνες μουσουλμάνους της δυτικής Θράκης, όταν τους υποχρέωσαν (με επίσημες διατάξεις!!!) να λέγονται Τούρκοι και όχι Μουσουλμάνοι !!!!
Και όλα αυτά κατ' επιταγή του εξ αρχής Μπούσουλα : Έλληνες είναι οι πιστεύοντες στον χριστό...

Περαστικά τους..... μετά του επιθύμιου:
"Εσύ χριστό και εγώ Αλλάχ ,
όμως κι οι δυό μας Γιαχωβά"
--------------------------------------------------------------------------------
Εδώ μπαίνουν τα ερωτήματα: Οι Έλληνες εμφανίστηκαν εξ αποκαλύψεως ή διαμορφώθηκαν κατά τον ρουν ; Η εθνότητα είναι θέμα αιμοτολογικό- DNA ή είναι συνείδηση;
Το πρόβλημα Φίλοι μου, δεν είναι αν ήλθαν ή όχι οι Σλάβοι και οι Αλβανοί, ασφαλώς και ήλθαν. Ήλθαν και έμειναν και αφομοιώθηκαν σε αυτή την άκρη του ελλαδικού χώρου, ωστόσο όμως σιγά-σιγά με τον καιρό απώλεσαν την συνείδηση της καταγωγής τους. Επιβεβαιώνω ότι αυτό είναι πέρα για πέρα αλήθεια και οποίος αμφιβάλει, δεν έχει πάρα να κάνει μια επίσκεψη στα χωριά των παρυφών του Ταυγέτου, και να ανιχνεύσει ιδίας όμασι, τα φανερά νωπά ίχνη που άφησαν στα χώματα κατά την μεταναστευτική και μάλλον ειρηνική παρουσία τους.
Εξηγούμαι: Στατιστικά ακόμα και σήμερα, και μετά την μετονομασία που υπέστησαν τα κύρια ονόματα των κοινοτήτων επί Μεταξά για πρώτη φορά, και επί Χούντας την τελευταία, όλα τα σλαβικά ονόματα των κοινοτήτων παραμένουν και κυριαρχούν παρόλο που επίσημα έχουν αλλάξει, οι κάτοικοι χρησιμοποιούν λεκτικά κατά 70% τα σλαβικά παλιά ονόματα και όχι τα μεταλλαγμένα ελληνοποιημένα ονόματα.
Ως αναφορά δε τα τοπωνύμια ( εδώ χάνεις πραγματικά τον μπούσουλα) που αφορούν χιλιάδες τοποθεσίες και γενικά ονομασίες στις εκάστοτε περιοχές, όλα τα σλαβικά τοπωνύμια παραμένουν όλα αναλλοίωτα κατά 90%, και επίσημα -και ανεπίσημα, φαράγγια, κάμποι, βουνοκορφές, ακτές κ.τ.λ, είναι όλα τα ονόματα σλαβικά με τόνο.
Αυτά ακριβώς και τα χειρότερα είδε τότε έκπληκτος ο Φαλμεράγιερ και όλα αυτά τα κατέγραψε κατά γράμμα, όλα δε τα στοιχεία του είναι ιστορικά ακριβή καθότι παραμένουν όλα υπαρκτά και αναλλοίωτα σαν τοπωνύμια.
Η δε μεγάλη έκπληξή του Φαλμεράγιερ, ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν ο άνθρωπος δεν μπορούσε να συνεννοηθεί στα ελληνικά με του ντόπιους στην Τσακωνία (εστι λεγόταν ο νομός Λακωνίας!!!), καθότι ομιλούσε την Ελληνική.
Στην πραγματικότητα, δεν φαντάζομαι ότι ο Φαλμεράγιερ χάρηκε για όλα αυτά τα ρεζιλίκια που είδε, αντιθέτως μάλιστα μάλλον απογοητεύτηκε, όπως και δεν περίμενε ασφαλώς να αντικρίσει σαν κάποιος ηλίθιος , τίποτα νέους Λεωνίδες και Κλεομένηδες όπως υποστηρίζουν οι Βυζαντινορουφιάνοι επικριτές του, που επινόησαν την ταμπέλα του "φιλέλληνα" ή του "ανθέλληνα" και να την κολλάνε σε όποιον τους ξινίζει ή δεν τους ξινίζει τη σούπα του Βυζαντινο-Ελληνικού ιδεολογήματος όπως ο Φαλμεράγιερ.
Διαβάζοντας το βιβλίο του πριν από χρόνια διαπίστωσα, το πόσο είχε δίκιο, τουλάχιστον όσο αφορά την συγκεκριμένη περιοχή.
Τωρα, στα περί των διατυπώσεων του πιστεύω πως αυτές ήταν ανάλογες με τα χάλια που αντίκρισε την εποχή εκείνη, αν ερχόταν σήμερα, σαφώς δεν θα έκανε τις ίδιες κρίσεις με τότες, μιας και η αφομοίωση τους ολοκληρώθηκε στα τόσα χρόνια που πέρασαν
Και ενώ λοιπόν έχει λάβει τέλος, όλοι νοιώθουν πια συνειδησιακά Έλληνες και δεν τους ξεχωρίζει κανείς σήμερα, αν ήταν κάποτε Σλάβοι και τρέχα γύρευε.
Και ρωτώ, τι νόημα έχει λοιπόν σήμερα, που όλοι αυτοί οι κουφιοκέφαλοι, ασχολούνται με τις βλακείες περί καθαρότητας της φυλής και του DNA, μήπως θέλουν να βγουν στο τέλος-τέλος κάποιος περιούσιος εξ αποκαλύψεως λαός σαν τους Εβραίους;
Αυτό αν δεν είναι σωβινισμός ή ρατσισμός, κτλ, είναι τουλάχιστον και κατά τη γνώμη μου, βλακεία! Κατά την ιστορία δεν υπάρχουν πουθενά καθαρές φυλές, στον ας πούμε πολιτισμένο κόσμο, εντός ίσως από την Νέα Γουινέα και βάλε.
Στην ελληνικότητα δεν χωράνε DNA και γαλάζια αίματα, όποιος αισθάνεται να είναι Έλληνας αυτό αρκεί, και ευχής έργο θα είναι να μάθει να σκέπτεται κάποτε σαν πραγματικός Έλληνας και αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία και όχι να έχει νοθευμένη τη συνείδηση του με τον βάρβαρο ιουδαϊσμό της ερήμου, αυτό που επεσήμανε πολύ σωστά και ο Φαλμεράγιερ, γι αυτό λοιπόν όποιος νοιάζεται να μάθει για τη αλήθεια ας πιστέψει
αυτά που είδε και κατέγραψε ο Φαλμεράγιερ,
μην γελιόμαστε δεν είναι έτσι απλά μια θεωρία του.
Οι δε εξ αποκαλύψεως Έλληνες, μας τελείωσαν ...... γιατί στην πραγματικότητα δεν υπήρξαν ποτέ.  
---------------------------------------------------------------------------  
http://www.huffingtonpost.gr/.../gr-viral-koinonia...

Βίντεο που κάνει θραύση στο διαδίκτυ&omicr
HUFFINGTONPOST.GR
---------------------------------------------------------------------------------
https://hellas.wordpress.com/2007/06/20/demopoulos/

Ο Δημήτριος Δημόπουλος, κορυφαία φυσιογνωμία του ελληνοκεντρικού χώρου και του εθνικιστικού κινήματος,…
HELLAS.WORDPRESS.COM
  • Για την καταγωγή και την εθνική συνείδησι (30-10-2003)
   Οι επισημάνσεις του … για την έννοια της υπαγωγής στο Έθνος είναι κατά βάσιν ορθές. Αναγκαία προϋπόθεσι είναι η Καταγωγή. Ο Έλληνας γεννιέται. Αλλά η γέννησι μόνη δεν καθιστά τούτον Έλληνα. Πρέπει και να ενταχθή ενσυνείδητα στην ελληνική Κοινότητα. Επομένως, ο Έλληνας και γεννιέται και γίνεται. Στην μαθηματική γλώσσα θα λέγαμε, ότι το «γεννιέται» είναι αναγκαία συνθήκη και το «γίνεται» [εάν έχει γεννηθεί] ικανή. Πρέπει να ισχύουν συνδυαστικά και οι δύο συνθήκες, για να πούμε ότι ένας είναι Έλληνας.
   Αυτή η συζήτησι μας φέρνει στην μνήμη την τόσο παρεξηγημένη φράσι του Ισοκράτους «μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας»(Πανηγυρικός, 50). Αυτήν την φράσι την είχε πει ο Αθηναίος ρήτορας από καμάρι για την Αθήνα, συγκρίνοντάς την με τους άλλους Έλληνες. Μόνον οι Αθηναίοι, έλεγε, είναι καθαυτό Έλληνες – οι μη Αθηναίοι, καίτοι Έλληνες στην καταγωγή, δεν δικαιούνται να ονομάζονται «Έλληνες», διότι δεν μετέχουν της αθηναϊκής παιδείας. Ο λόγος λοιπόν του Ισοκράτους ήταν άκρως σωβινιστικός (και όχι, βέβαια, …διεθνιστικός), διότι υπερτόνιζε το «γίνεται» έναντι του «γεννιέται».
   Η φράσι αυτή του Ισοκράτους, αποκεκομμένη από τον όλο του Λόγο, χρησιμοποιείται από μερικούς, για να εξαχθούν αντίθετα συμπεράσματα – ότι ο Αθηναίος ρήτωρ δεχόταν το «γίνεται» και απέκλειε δήθεν το «γεννιέται». Αυτό όμως είναι πλαστογράφησι. Στον ίδιο του «Πανηγυρικό» ο Ισοκράτης μιλάει περιφρονητικά γιά τους μη Έλληνες, ονομάζοντάς τους «βαρβάρους» (34), και καταφρονητικά γιά τους «εκ πολλών εθνών μιγάδας συλλεγέντας» (24). Κορυφαία δε υπήρξε στον ίδιο Λόγο του η φράσι: «Χρη την αρχήν του Γένους έχοντας φαίνεσθαι» (25), δηλ. οι πολίτες πρέπει να αποδεικνύουν την εξ αρχής καταγωγή τους !   
------------------------------------------------------- 
-ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ


Κάπως έτσι με την βοήθεια της εκκλησίας η αλβανοί κι οι βλάχοι γίναν η σημερινή νεοελληνες...«Όποιος χριστιανός, άντρας ή γυναίκα, υπόσχεται ότι μέσα στο σπίτι του να μην κουβεντιάζει αρβανίτικα (ή βλάχικα αναλόγως), ας σηκωθή απάνω και να μου το πει και εγώ να πάρω όλα του τα αμαρτήματα εις τον λαιμόν από τον καιρόν που εγεννήθη έως τώρα και να βάλω όλους τους χριστιανούς να τον συγχωρήσουν και να λάβη μίαν συγχώρεσιν,που, αν έδινε χιλιάδες πουγγιά δεν θα την εύρισκε» ..
Τα παραπάνω κήρυττε στα βλαχόφωνα μέρη της Μακεδονίας και τα αλβανόφωνα της Ηπείρου ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Ο μητροπολίτης Λαρίσης Δωρόθεος Σχολάριος, βλάχος στην καταγωγή από το χωριό του Ασπροποτάμου Αμάραντος, ίδρυσε δύο ελληνικά σχολεία, ένα στον Αμάραντο και το άλλο στα Τρίκαλα, τουρκοκρατούμενα ακόμα και τα δύο, προκειμένου να απομάθουν οι Βλάχοι, όπως έλεγε, την «έκφυλον και άχρηστον βλαχική γλώσσαν» και να μάθουν «την εθνικήν των γλώσσαν», την ελληνική. Θεωρούσε την μητρική του φωνή «γλώσσα όλως άχρηστον εις Έλληνας και την καταγωγήν και το φρόνημα».
----------------------------------------------------------------------------- 

https://skolix216.wordpress.com/.../%CE%AF%CE%B4%CF%81.../

Ο μήνας Φεβρουάριος (με το νέο ημερολόγιο) είναι ο…
SKOLIX216.WORDPRESS.COM
----------------------------------------------------------------------------- 

Ελληνικό κράτος και... παρακράτος
ERANISTIS.NET
----------------------------------------------------------------------------- 

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εφευρέσεως…
SMERDALEOS.WORDPRESS.COM
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 8-7-2017 ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ [Kotsios .Kotskas στο Φ.Β.] 
---------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην ανάδειξη των στόχων του ιστολογίου . Υβριστικά και προσβλητικά θα διαγράφονται