Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Η ΙΛΛΥΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Η ΙΛΛΥΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ  
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ με τον Αλβανικο ΠΙΛΟ των ΘΕΙΩΝ ΠΕΛΑΣΑΓΩΝ.
------------------------------- 
1]"Οι αρχαίοι Μακεδόνες έχουν Ιλλυρική καταγωγή και γλώσσα μη Ελληνική"
Πορίσματα Φοινικικής επιγραφής 8ου πΧ αι.
2]"Οτι Ημαθία εκαλείτο πρότερον η νύν Μακεδονία. Κατείχον δε τήν χώραν ταύτην Ηπειρωτών τινές και Ιλλυριών, το δε πλείστον Βοττιαίοι και Θράκες"
Στράβων Ζ-11
3]Ακεδό, εμφανίζεται στην αρχαία γενεαλογία των λαών από τη χερσόνησο Hem, ως απόγονος του Pelasg (Apollodorus, Bibl., ΙΙΙ.81).
4]Ο Ηρόδοτος γράφει επίσης ότι οι Πελασγοί που κατοικούσαν στην περιοχή της Πίνδου ονομάζονταν Μακεδονία (Λιβύη 56). Οι αρχαίοι πληθυσμοί της Ιλλυρίας είχαν την ίδια εθνικότητα με τους Μακεδόνες.  




Τροπη του Εθνικου «ΙΛΛΥΡΙΟΙ» ΣΕ «ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ»-ΑΛΒΑΝΙΤΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ Αριστειδης Κολλιας Σιγουρα ολοι σχεδον οι ιστορικοι και εθνολογοι,αποδεχοντ...
ellines-albanoi.blogspot.com
--------------------------------------------------------------------------------
1]"Μακεδόνες ουχ ομόφυλον των Ελλήνων γένος"
Ισοκράτης: Αθηναίος ρήτωρ 436-338 πΧ, Φίλιππος 107,108
2]"Αναπηδήσας Αλέξανδρος ανεβόα Μακεδονιστί"
Πλούταχος: ¨Βίος Αλεξάνδρου 47-3
3]"Ο Φίλιππος είναι βάρβαρος, δεν είναι Ελληνας και δεν έχει καμμία σχέση με την φυλή των Ελλήνων"
Δημοσθένης: 3η ομιλία κατά του βασιλέως της Μακεδονίας
4]"Μακεδόνες και Ελληνες"
Εθνοτική αντιδιαστολή μεταξύ Μακεδόνων και Ελλήνων, Αρριανός: Αλεξάνδρου Ανάβασις 
5]"Το σύνολον των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων θεωρούσε του Μακεδόνες βάρβαρους και αλλοεθνείς. Μεταξύ αυτών ο Ηρόδοτος, Θουκιδίδης, Δημοσθένης κ.α. Περισσότερες λεπτομέρειες..." 
6] Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι οι Μακεδόνες στρατιώτες χαιρέτησαν τον Ευμένη στη Μακεδονική γλώσσα όταν ανέλαβε τη διοίκηση αυτών (Πλούταρχος Ευμένης 14. 11)
---------------------------------------------------------------------------------

Οι αρχαίοι Μακεδόνες, ένας πολεμοχαρής λαός Ινδοευρωπαϊκής καταγωγής, είχαν Ιλλυρική εθνική καταγωγή. Κοιτίδα τους υπήρξε η Δαρδανία που ταυτίζεται με το σημερινό Κόσσοβο της προϊστορικής Ιλλυρίας. Εισέβαλαν κατακτητικά τον 8ο πΧ αιώνα στην σημερινή Ημαθία απωθώντας στην Ασία τους επίσης Ινδοευρωπαιους γηγενείς Βρύγες ή Φρύγες που κατοικούσαν στην περιοχή από την 3η χιλιετηρίδα πΧ. 
                 



















----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Besir Bajrami πρόσθεσε 95 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: ... and what about
+91
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
·
· ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ= ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΑΟΣ
Αναφέρεται σε Αλβανούς μουσουλμάνους μισθοφόρους καί στις δύο περιπτώσεις καί δεν θίγει το θέμα των Αρβανιτών της Ελλάδας.Το συγκεκριμένο το ανέβασα επειδή καταδεικνύει περίτρανα ότι πρόκειται γιά τον ίδιο λαό καί επίσης μας λέει πολλά γιά την αρβανίτικη νοοτροπία πού καί μισθοφόροι, οί Αλβανοί μουσουλμάνοι τού οθωμανικού στρατού συνεχώς δημιουργούσαν προβλήματα στούς Τούρκους καί πάντα έβρισκαν την ευκαιρία να επαναστατούν.
Η Μακεδονία ονομαζόταν Φρυγία πρωτού κατακτηθή από τους Μακεδόνες
Το αρχαίο Μακεδονικό κράτος ιδρύθηκε από τον Περδίκα Α΄ (γνωστό και ως Κάρανο) τον 9ο αιώνα πΧ στον περιορισμένο χώρο της σημερινής Πέλλας-Ημαθίας και επεκτάθηκε επί Φιλίπου Β΄ (4ος αι. πΧ) σε όλη την έκταση της σημερινής Μακεδονίας και Θράκης. Ωστόσο στην ελληνική ιστοριογραφία αποκρύπτεται επιμελώς πως οι αρχαίοι Μακεδόνες που εισέβαλαν κατακτητικά από την βόρεια Βαλκανική, είχαν Ιλλυρική (Αλβανική) εθνική καταγωγή.
Πρώτη Μακεδονική πρωτεύουσα υπήρξε η προϊστορική Φρυγική Εδεσσα, έδρα του βασιλέα Μίδα, που μετονομάσθηκε Αιγαί. Το αρχικά μικρό Μακεδονικό βασίλειο επεκτάθηκε σταδιακά στις αρχές του 4ου πΧ αι. στα χρόνια των βασιλέων Αμύντα Β΄ και Φιλίππου Β΄.
Υποτάχθηκαν διάφορα τοπικά Θρακοϊλλυρικά φύλλα όπως οι Παίονες, οι Βοτιαίοι, οι Λυγκηστές, οι Αλμωπες, οι Πίερες, οι Ορέστιοι, οι Εορδαίοι, οι Μύγδονες, οι Βισάλτες κ.α.
Το σύνολον των αρχαίων Ελλήνων και Λατίνων συγγραφέων θεωρεί του Μακεδόνες βάρβαρους και αλλοεθνείς. Μεταξύ αυτών ο Ηρόδοτος, Θουκιδίδης, Ισοκράτης, Δημοσθένης, Στράβων κ.α. 
Πολυάριθμοι μελετητές μεταξύ των οποίων και Ελληνες όπως ο Σωκράτης Λιάκος τεκμηρίωσαν με ιστορικά ακλόνητο τρόπο την Ιλλυρική εθνική καταγωγή των αρχαίων Μακεδόνων. Οι Μακεδόνες γνωστοί και ως Μακέτες ή Μακέστες, ανήκαν στην Ινδοευρωπαϊκή ομοεθνία, μιλούσαν την Μακεδονική γλώσσα, συγγενική με την αρχαία Ιλλυρική και άσχετη με την ελληνική, και κατέκτησαν το προϊστορικό Φρυγικό βασίλειο του βασιλιά Μίδα που ευημερούσε επί 2000 χρόνια στον χώρο της μετέπειτα Μακεδονίας εξαναγκάζοντας τους γηγενείς Φρύγες (ή Βρύγες) και τους υποτελείς αυτών Λύδιους να καταφύγουν στην Μικρά Ασία. 
-------------------------------------------------------------


H λέξη Ημαθία έχει καθαρά Ιλλυρική προέλευση (Imathjia) και σημαίνει μεγάλη πόλις.Οι πρώτοι Μακεδόνες (Μακέτες) ονόμασαν Ημαθία το αρχικό τους κράτος. Ο όρος Μακεδονία καθιερώθηκε αργότερα.
Παρατίθεται παρακάτω απόσπασμα από σωζόμενο πάπυρο του Χαλκιδέως ποιητού Ευφορίωνος (3ος αιώνας πΧ) στο οποίο μαρτυρείται η Φρυγική καταβολή της Εδεσσας και η μετονομασία αυτής σε Αιγαί από τον αρχηγέτη της Μακεδονικής δυναστείας Κάρανο (Περδίκα): Ο Ευφορίων ήταν βιβλιοθηκάριος στην Αντιόχεια στα χρόνια των επιγόνων του Μ Αλεξάνδρου.
"Εκ δε του χρησμού προθυμότερος γενόμενος ο Κάρανος συν τισιν Ελλησιν αποικίαν στειλάμενος ελθών εις Μακεδονίαν έκτισεν πόλιν και Μακεδόνων εβασίλευσεν και την προτέραν καλουμένην Εδεσσαν πόλιν Αιγάς μετωνόμασεν από των αιγών. Ωκειτο δε το παλαιόν η Εδεσσα υπό Φρυγών και Λυδών και των μετά Μίδου διακομισθέντων εις την Ευρώπην" Euphorion the Chalkidian, Antiochean poet, preserved fragment 30, 3th c .BC
Αναφέρει σχετικά η Εδεσσαία ιστορικός Αλίκη Στουγιαννάκη που εργάσθηκε την δεκαετία 70 στις αρχαιολογικές ανασκαφές στην θέση Λόγγος της αρχαίας Εδεσσας:
"Η αρχαιότερη πόλη των πρώτων Μακεδόνων, η μυθική και ιστορική πρωτεύουσα της μεγάλης βασιλικής δυναστείας των Αργεαδών, η Εδεσσα, γνωστή στους χρόνους των Μακεδόνων βασιλέων με το όνομα Αιγαί, κτίσθηκε από τον προϊστορικό λαό τους Βρύγους (Φρύγες) σε εποχή που ακόμα δεν είχαν φανή στην Ευρώπη τα Ελληνικά φύλλα, δηλαδή στα μέσα της 3ης χιλιετίας πΧ." Ιστορικό περιοδικό "ΕΔΕΣΣΑΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ', τεύχος 2, Μάϊος-Αύγουστος 1972.

-------------------------------------------------------
Η ΔΗΘΕΝ ΔΩΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Γύρο στο 1200 πΧ οι ελληνόφωνοι Γιουνάν (Ιωνες) ή Αχαιοί, που ζούσαν στην κεντρική και νότια Ελλάδα, δέχθηκαν την κατακτητική εισβολή των Δωριεών, ενός νέου Ινδοευρωπαϊκού φύλλου απροσδιόριστης φυλετικής προέλευσης.
Σύμφωνα με την επικρατούσα θεωρία (βλ. λήμμα Δωριείς στην Βρετανική wikipedia ) οι Δωριείς, εισέβαλαν στην Βαλκανική τον 12 αι. πΧ προερχόμενοι από την Μικρά Ασία και όχι την Ηπειρο, όπως ισχυρίζεται η ελληνοκεντρική προπαγάνδα. Ολες οι προσπάθειες φυλετικής συσχέτισης των Δωριέων με τους Ελληνες των Β.Δ. περιοχών και ιδίως τους αρχαίους Μακεδόνες έχουν αποτύχει.
Tο σχετικό λήμμα στην wikipedia αναφέρει επί λέξει τα εξής:
"Another theory which is more realistic due to linguistic and cultural discoveries is that Dorians originated from Asia Minor, and that they either immigrated through the northeast of Greece and settled in southern Greece or immigrated from the coast of western Asian Minor into the Aegean islands and into southern Greece"
"Attempts to link Doric, North-Western Greek and ancient Macedonian have only remained theories that have failed to be proven"
Η κατακτητική εισβολή των Δωριέων υποχρέωσε τους Ιωνες να μεταναστεύσουν στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας (σημερινή Τουρκία) όπου είτε κατέλαβαν προϋπάρχουσες αρχαίες πόλεις, είτε ίδρυσαν νέες όπως η Πριένη, η Πέργαμος και κυρίως η Μίλητος. Τόσο τα Αιγαιακά παράλια της Μικράς Ασίας όσο και τα ενδότερα της Ανατολίας κατοικούντο από ιστορικά αρχαιότερους μη ελληνικούς λαούς όπως οι Λύδιοι, οι Φρύγες, οι Κάρες, οι Βιθύνιοι, οι Παφλαγόνες, οι Λυκάονες, οι Πισίδιοι, οι Καππαδόκες κ.α. 
-------------------------------------------------------------
2. Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Οι αρχαίοι Μακεδόνες επί αιώνες ονομάζοντο Μακέτες ή Μακέστες και η χώρα τους Ημαθία και στην συνέχεια Μακετία. Η λέξη Ημαθία έχει Ιλλυρική προέλευση. Στα χρόνια του Ομήρου ( 8ος αι.πΧ) η λέξη Μακεδονία όπως και η λέξη Ελλάδα ήσαν εντελώς άγνωστες αφού δεν απαντώνται στα Ομηρικά έπη. Ο όρος Μακεδονία καθιερώθηκε 400 χρόνια αργότερα, τον 5ο πΧ αι. από έλληνες συγγραφείς. Στις περισσότερες ωστόσο ιστορικές πηγές (Ελληνικές και Λατινικές) το Μακεδονικό κράτος κατονομάζεται ως Μακεδών-Macedon (παραβλ. Λακεδαίμων) και όχι Μακεδονία.
3. Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Η αρχαιομακεδονική γλώσσα δεν έχει καμμία σχέση με την Σλαβική, ούτε και με την Ελληνική. Ανήκει στον Θρακοϊλλυρικό κλάδο των Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Εγκριτοι γλωσσολόγοι δέχονται πως συγγενεύει περισσότερο με την αρχαία Ιλλυρική έχοντας πάρει αρκετά στοιχεία της προϊστορικής Φρυγικής γλώσσας. Οι Φρύγες ένας Ινδοευρωπαϊκός λαός κατοικούσε επί 2 χιλιετηρίδες στα μετέπειτα Μακεδονικά εδάφη.(Γιά περισσότερες πληροφορίες http://indoeuro.bizland.com ).
Επειδή η αρχαιομακεδονική γλώσσα δεν διέθετε αλφάβητο, στερείται γραπτής έκφρασης και δεν διασώθηκαν κείμενα αυτής. Δεν υπάρχει ούτε μία Μακεδονική επιγραφή, ούτε ένα Μακεδονικό κείμενο. Η Μακεδονική γλώσσα έχει εκλείψει ακολουθώντας την μοίρα όλων των αρχαίων γλώσσών που δεν ανέπτυξαν αλφάβητο. Διασώζονται μόνον 120 Μακεδονικές λέξεις αποθησαυρισμένες στο λεξικό του Ησύχιου (5ος αι. μΧ).
Διασώζονται ακόμα 350 ονόματα ανθρώπων, μηνών, θεών κλπ που στο σύνολό τους χαρακτηρίζονται ως Μακεδονικά. Δεν διασώθηκαν γραμματικοί κανόνες και συντακτικό. Η εκλείψασα αρχαία Μακεδονική γλώσσα δεν έχει καμμία σχέση με την σημερινή γλώσσα της Δημοκρατίας Μακεδονίας που αποτελεί την δυτική διάλεκτο της Βουλγαρικής γλώσσας.
Η Μακεδονία δεν ανέδειξε πνευματικούς άντρες. Ο Αριστοτέλης και ο Δημόκριτος ήσαν έποικοι από την Ελλάδα, κάτοικοι παραλιακών Ελληνικών αποικιών που καταλήφθηκαν στα μέσα του 4ου πΧ αι. από τον Φίλιππο. Ολα τα αρχαία κείμενα σχετικά με την Μακεδονία γράφηκαν από Ελληνες και Λατίνους συγγραφείς. Δεν υπάρχουν ιστορικές πηγές γραμμένες από Μακεδόνες συγγραφείς.
Ολες οι Ελληνικές επιγραφές που βρέθηκαν στην Αιγαιακή Μακεδονία είναι χαραγμένες στην λεγόμενη Αττική διάλεκτο (μετέπειτα Κοινή). Ολες μεταγενέστερες του 5ου πΧ αιώνα και προέρχονται από τις ελληνικές πολεις-αποικίες που υπήρχαν στα παράλια. Οι αποικίες αυτές προσαρτήθηκαν στο Μακεδονικό βασίλειο από τον βασιλιά Φίλιππο στα μέσα του 4ου πΧ αιώνα και αποτέλεσαν την κύρια αιτία της Ελληνομακεδονικής διαμάχης που κατέληξε σε συντριπτική ήττα των Ελληνικών κρατιδίων.
Καμμία απο τις ανακαλυφθείσες επιγραφές δεν έχει ιστορική σημασία. Καμμία δεν αναφέρεται σε ελληνικότητα των Μακεδόνων. Η Ελληνική προπαγάνδα παρασιωπά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επιγραφές στο αχανές χρονικό διάστημα 8ος-4ος αι. πΧ (400 χρόνια), γεγονός που αποδεικνύει ότι στην Μακεδονία δεν υπήρχε ελληνική πολιτιστική επιροή πριν τον 4ο αι. πΧ.
4. ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ
ΠΕΡΣΙΚΗ ΣΑΤΡΑΠΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Οι αρχαίοι Μακεδόνες υπήρξαν από το 520 πΧ υποτελείς των Περσών του Δαρείου Α΄ και στην συνέχεια σύμμαχοι αυτών. Αρχαίοι Ελληνες συγγραφείς μαρτυρούν πως το 479 πΧ στην ιστορική μάχη των Πλαταιών, ο Μακεδονικός στρατός παρατάχθηκε στο πλευρό των Περσών του στρατηγού Μαρδόνιου και συμπολέμησε κατά των Ελλήνων τους οποίους θεωρούσε θανάσιμους εχθρούς.
Λίγα χρόνια νωρίτερα ο Μακεδονικός χώρος είχε ενσωματωθή στην Περσική αυτοκρατορία με το όνομα Σατραπεία Μακεδονίας (βλ. σχετικό άρθρο wikipedia εδώ)
Η πολεμική αντιπαράθεση Μακεδόνων-Ελλήνων κορυφώθηκε το 338 πΧ στην ξακουστή μάχη της Χαιρώνειας στην διάρκεια της οποίας ο Μακεδονικός στρατός συνέτριψε τους αντίπαλους Ελληνες που υποχρεώθηκαν σε πλήρη υποταγή.  
-------------------------------------------------------- 
Ο λέων της Χαιρώνειας κατασκευάσθηκε το 338 πΧ από τον βασιλέα Φιλίππο πάνω στον ομαδικό τάφο των Θηβαίων ιερολοχιτών που σκοτώθηκαν μαχόμενοι κατά των Μακεδόνων. Ο ιερός λόχος Θηβών αποτελείτο από 150 ζευγάρια ομοφυλοφίλων που μάχοντο ανά ζεύγος (εραστής και ερώμενος). Ο επιβλητικός λέων που συμβολίζει την Μακεδονική νίκη-θρίαμβο κατά των Ελλήνων, ατενίζει τον τάφο των πεσόντων Μακεδόνων που βρίσκονται θαμμένοι ακριβώς απέναντι.
------------------------------------------------------------------------------------
http://news247.gr/…/mhxanh-toy-xronoy-ieros-loxos-h-thrylik…

----------------------------------------------------------- 
ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΙΔΙΑ ΦΥΛΗ ΜΕ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ[ (Ιλλυριοί, Θράκες, Μακεδόνες, Ηπειρώτες, Ετρούσκοι ειναι το ιδιο πραγμα.
----------------------------------------------------------
Οι Μακεδόνες - Προέλευση, εθνική ταυτότητα και οι απόγονοί τους

Οι Μακεδόνες - Origins, εθνική ταυτότητα και τους απογόνους τους Κάθε έρευνα σχετικά με την προέλευση, την εθνική χαρακτήρα και οι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων πρέπει να γίνει με γνώμονα σχετικά με τη συγκεκριμένη προϊστορική πλαίσιο των Βαλκανίων . Το κύριο μέρος είναι στα Βαλκάνια προϊστορία διατηρείται και συγκεκριμένα από τους Πελασγούς, μια προελληνική άνθρωποι που χρησιμοποιούνται για να μιλήσει ως «βάρβαρο» γλώσσα, δηλαδή μη-Ελληνική. Ποιοι ήταν αυτοί; Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς χρησιμοποίησαν το όνομα Πελασγοί (ελληνικά:. Πελασγοί, s Πελασγός) να αναφέρονται σε ομάδες ανθρώπων που προηγήθηκαν των Ελλήνων και ακόμα κατοικούσαν σε διάφορες τοποθεσίες στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη και άλλες περιοχές του Αιγαίου, όπως γείτονες των Ελλήνων, στον 5ο αιώνα. Το σύνολο της ηπείρου «Αίμος», από τα σύνορα της Θράκης και της Μακεδονίας στο ακρότατο σημείο της Πελοποννήσου και όσο απομακρυσμένα μέρη του Δούναβη στη Βόρεια, ήταν κατοικείται με τη μεγάλη Πελασγών έθνος. Οι αρχαίοι Έλληνες αναφορές στους Πελασγούς προκαλούν σύγχυση. Ωστόσο, δεν αμφισβητείται ότι οι Πελασγοί είχε μιλήσει μια «βάρβαρη» (μη-Ελληνικής) γλώσσας. Οι αρχαίοι συγγραφείς συμφωνούν ότι οι Έλληνες αυξήθηκαν σε αριθμό και δύναμη, τελικά εκδίωξη τους Πελασγούς. Μερικές από τις παλαιότερες κάτοικοι εκδιώχθηκαν από νοτιότερο Βαλκανίων εκμεταλλεύσεις τους. Για να ξεφύγουν από την αύξηση άλλων πίεσης μετανάστευσε οικειοθελώς βορρά. Ωστόσο, άλλοι είχαν απορροφηθεί από τον Dorian και ελληνικών πληθυσμών. Κατά την ύστερη περίοδο του ελληνικού αποικισμού άλλων δυσαρεστημένων Πελασγοί ήταν διάσπαρτα σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου. Έτσι, με μία διαδικασία ή την άλλη - με απέλαση, από τη μετανάστευση, με απορρόφηση ή με διασπορά - το Πελασγών παρουσία μειωθεί στην παλιά Ελλάδα. Συγκέντρωσή τους στα ανώτερα επαρχίες της Βαλκανικής χερσονήσου, ιδιαίτερα στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και Ιλλυρία, κατέστησε δυνατό για να διατηρήσει Πελασγών ταυτότητα, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους. Ατελείωτες είναι η επιχειρηματολογία του επιστημονικού κόσμου υποστηρίζοντας ότι η σύγχρονη Αλβανοί είναι απόγονοι των Πελασγών ή των Πελασγών λαών (Ιλλυριοί, Θράκες, Μακεδόνες, Ηπειρώτες, Ετρούσκοι), το οποίο είναι το ίδιο πράγμα. Ωστόσο, χάριν της παροχής σωστών πληροφοριών για την επαρκούν αναγνώστη από αυτά τα πολύ λέγοντάς θραύσματα: «Η πρωτόγονη έδρα των Αρίων πριν από τη διασπορά τους ήταν στην Ευρώπη.
---------------------------------------------------------
Οι ελβετικές κάτοικοι λίμνη και τα παλιά Πελασγοί οι οποίοι επιβιώνουν σε Αλβανούς του με τη μέρα κατάγονταν από την πρωτόγονη Άρια απόθεμα »(1). "Η Αλβανική είναι απόγονος των αρχαίων Πελασγών, ένας κλάδος από τους οποίους βρήκαν τον δρόμο τους προς την Ελλάδα, χωρίς να διατηρείται οποιαδήποτε σχέση με το δέντρο της καταγωγής τους. Η ιστορία του είναι τόσο παλιά όσο εκείνη των βουνών του »(2). "Αυτό Shkipetaric η γλώσσα των Αλβανών είναι ο σύγχρονος εκπρόσωπος της αρχαίας Πελασγών» (3). "Οι Αλβανοί είναι προφανώς η πιο αρχαία φυλή στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Ιστορία και θρύλος παρέχουν κανένα αρχείο από την άφιξή τους στη Βαλκανική Χερσόνησο. Είναι πιθανόν οι απόγονοι από τις πρώτες Άρια, οι μετανάστες, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν σε ιστορικούς χρόνους από τα συγγένειά Ιλλυριούς, Μακεδόνες και Ηπειρώτες? οι Μακεδόνες και Ηπειρώτες πιστεύεται από Hahn να έχουν σχηματίσει τον πυρήνα του πληθυσμού της προ-Ελληνικής Tyrrheno-Πελασγών, που κατοικείται το νότιο τμήμα της χερσονήσου και επέκτεινε τα όρια του στη Θράκη και την Ιταλία. Οι Ιλλυριοί ήταν επίσης "Πελασγών», αλλά σε μια ευρύτερη έννοια »(4). Οι Μακεδόνες - συγγενείς των Πελασγών " Λέκα i Madh, Shqiptar μου FIS, ΗΕΕΦ φρούριο i r
-------------------------------------------------------
The Macedons – Origins, ethnic identity and their descendants
-------------------------------------------------------------
-The Macedons – Origins, ethnic identity and their descendants
Any research about the origins, ethnic character and the progeny of the ancient Macedons should be done by having regard on the given pre-historic context of Balkans. The main place is in the Balkans pre-history is kept namely by the Pelasgians, a pre-Hellenic people that used to speak a “barbarian” language, i.e. non-hellenic. Who were they?
Ancient Greek writers used the name Pelasgians (Greek: Pelasgoí, s. Pelasgós) to refer to groups of people who preceded the Hellenes and still dwelt in several locations in mainland Greece, Crete, and other regions of the Aegean, as neighbors of the Hellenes, into the 5th century. The whole ‘Haemus’ continent, from the borders of Thrace and Macedonia to the extreme point of Peloponnesus and as far as remote parts of Danube in North, was peopled with the great Pelasgian nation. The ancient Greek references to the Pelasgians are confusing. However, it is agreed that Pelasgians had spoken a “barbaric” (non-Greek) language. Ancient writers agreed that the Greeks increased in numbers and strength, eventually dispossessing the Pelasgians. Some of the earlier inhabitants were driven out of their southernmost Balkan holdings. To escape the increasing pressure others voluntarily migrated northward. Yet others were absorbed into the Dorian and Greek populations. During the later period of Greek colonization other discontented Pelasgians were scattered throughout the Mediterranean basin. Thus by one process or another – by expulsion, by migration, by absorption or by dispersion – the Pelasgian presence diminished in old Greece. Their concentration in the upper provinces of the Balkan Peninsula, especially in Epirus, Macedonia and Illyria, made it possible for them to conserve their Pelasgian identity, language, culture and traditions.
Endless is the argumentation of the scientific world claiming that the modern-day Albanians are descendants of the Pelasgians or of the Pelasgian peoples (Illyrians, Thracians, Macedons, Epirotes, Etruscans), which is the same thing. However, for the sake of providing correct information for the reader suffice by these very telling fragments:
“The primitive seat of the Aryans before their dispersion was in Europe. The Swiss lake dwellers and the old Pelasgians who survive in the Albanians of to day were descended from the primitive Aryan stock”(1). “The Albanian is a descendant of the ancient Pelasgians, a branch of whom found their way into Greece without maintaining any connection with the tree of their origin. His history is as old as that of his mountains” (2). “That Shkipetaric the language of the Albanians is the modern representative of the ancient Pelasgian” (3).
“The Albanians are apparently the most ancient race in southeastern Europe. History and legend afford no record of their arrival in the Balkan Peninsula. They are probably the descendants of the earliest Aryan, immigrants, who were represented in historical times by the kindred Illyrians, Macedonians and Epirots; the Macedonians and Epirots are believed by Hahn to have formed the core of the pre-Hellenic Tyrrheno-Pelasgian population which inhabited the southern portion of the peninsula and extended its limits to Thrace and Italy. The Illyrians were also “Pelasgian”, but in a wider sense” (4). 
-------------------------------------------------------------
ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 19-8-2017 ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ [K.Kotskas στο Φ.Β.] 
------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην ανάδειξη των στόχων του ιστολογίου . Υβριστικά και προσβλητικά θα διαγράφονται