Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΒΟ'ΙΣΑΒΑ=Η AΛΒΑΝΙΔΑ 100 ο/ο ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΟΡΚ ΚΑΣΤΡΙΟΤΙ Η ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΟΥ .

 ΒΟ'ΙΣΑΒΑ=Η AΛΒΑΝΙΔΑ 100 ο/ο ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΟΡΚ ΚΑΣΤΡΙΟΤΙ Η ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΟΥ
 -------------------------------------------------------------------------------


Πως γίνεται η μητέρα τού Καστριώτη με το επώνυμο Τριμπάλτα να μας λένε πως είχε σλάβικη δήθεν καταγωγή διότι Τριβαλούς αποκαλούσαν οί Βυζαντινοί τούς Σέρβους,όταν οί Τριβαλοί προηγούνται αιώνες πριν την άφιξη των Σλάβων στην Βαλκανική; 

Το παραπάνω στοιχείο είναι καί το ΜΟΝΟ πού στην ουσία αναφέρει την δήθεν σλάβικη καταγωγή εκ μητρός τού Σκεντέρμπεη.
Τίποτε άλλο δεν μαρτυρεί κάτι σχετικό καί προκαλεί την απορία πως μία τέτοια πληροφορία αποτελεί στην ουσία μιά παραφωνία καί μιά τέλεια ΑΝΤΙΦΑΣΗ ως ξένο σώμα στην όλη εποποιΐα τού Σκεντέρμπεη.
Είναι φανερό πως πρόκειται γιά καθαρά εμβόλιμο «στοιχείο» κατά την προσφιλή συνήθεια των Σλάβων πού είχαν πλυμμηρίσει τα ορθόδοξα μοναστήρια καί το Βατικανό φτάνοντας μέχρι τού σημείου να γράφουν βιβλία ακόμη καί γιά την ...ιλλυρική καταγωγή των Σλάβων.
Τρανταχτό παράδειγμα η πλαστογράφηση γιά την σλαβική καταγωγή τού Ιουστινιανού πού ο ιστορικός J. Bryce(1838 – 1922) απέδειξε πως το κείμενο της πλαστογράφησης προέρχεται από τον Σλάβο ιερωμένο Ι.Τ. Marnavic(1580-1637).
Η σλαβική διείσδυση μέσω της εκκλησίας καί των δύο βασικών δογμάτων σε ιστορικά έγγραφα καί κώδικες είναι καί τεράστια καί αποδεδειγμένη.  
.https://el.wikipedia.org/.../%CE%A3%CF%84%CE%AD%CF%86%CE...
----------------------------------------------------------------------------------- 


Απο την Βικιπαιδεια=Ο Καστριώτης ήταν γιος του γκέγκικης καταγωγής[13] τιμαριούχου της Βόρειας Αλβανίας[14] Γκιόν Καστριότι (στα αλβανικά: Gjon Kastrioti / Γκιόν Καστριότι) και της Βοϊσαβής (Vojsava / Βοϊσάβα), από τη σημαντική σερβική αρχοντική οικογένεια των Μπράνκοβιτς.[15] Για τον τόπο γέννησης του Σκεντέρμπεη έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες. Κάποιες πηγές τον τοποθετούν στην Κρούγια (Krujë). Ωστόσο, κατά τον Αλβανό ιστορικό Kristo Frashëri, οι σημαντικότεροι βιογράφοι του τείνουν να τον τοποθετούν στον οικισμό Sinë, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή του σημερινού νομού Δίβρης (Dibër) της Αλβανίας και αποτελούσε τιμάριο του πατέρα του.[16]
Η μητερα του ΒΑΙΣΟΒΑ ηταν από το Πόλλογκ. Είχε διπλή καταγωγή από τη σερβική οικογένεια Μπράνκοβιτς και την αλβανική οικογένεια Μουζάκα.
Βοϊσάβα (Vojsavë ή Voisava) - αλβανικής και σερβικής καταγωγής (από την αλβανική οικογένεια Μουζάκα και τη σερβική οικογένεια Μπράνκοβιτς) - από το Πόλλογκ (κοντά στο σημερινό Τέτοβο στο κράτος της Π.Γ.Δ.Μ.).  

 ------------------------------------------------------------------------  



 ΟΡΙΣΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ 'ΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ' ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
Ιδου τι ΠΑΠΑΡΙΕΣ γραφουν ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ 

Ας δούμε όμως τελικά ποιος ήταν ο Σκεντέρμπεης.Το πραγματικό του όνομα εί
ναι Γεώργιος Καστριώτης. Το επίθετό του παρουσιάζει και την πραγματική του καταγωγή αφού ο παππούς του, Κων/νος Καστριώτης (1390), ήταν ηγεμόνας της περιοχής της Καστοριάς και της Ημαθίας. Πατέρας του ήταν ο Ιωάννης Καστριώτης, ηγεμόνας της Κρόιας ενώ η μητέρα του καταγόταν από τη Σερβία (Βοϊσάβα).  


------------------------------------------------------------------------- 
ΒΟΊΣΑΒΑ=Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΟΡΚ ΚΑΣΤΡΙΟΤΙ Η ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΟΥ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Voisava tripalda καστριότι καθαρόαιμε arbëror
Η πρώτη για να μιλήσουμε για voisava kastriotin μαρίν είναι βιβλίο (1508) αυτός που το έγραψε ότι ήταν η γυναίκα του καστριότι και κόρη του ευγενή πρίγκιπα triballëve, αλλά δεν προσδιορίζει την εθνοτική καταγωγή. Η muzakajve αριστοκράτης οικογένεια ήταν φιλικός μαζί του ndersjelltë kastriotëve.
Τζον Muzakaj, φίλος της οικογένειας του skanderbeg και του σύγχρονου " memorada " Γράφει: " γκιόν καστριότι, πατέρα, ο λόρδος είχε skënderbeg για γυναίκα κυρία voisava tripalda, με τον οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά αρσενικά και θηλυκά ". πέντε παιδιά
Σύμφωνα με τον ανεμιστήρα. Nolit muzakaj Τζον, είναι το πρώτο και το τελευταίο όνομα να αναφέρω tripalda voisava kastriotit. Τζον Muzakaj γράφει: "η μητέρα του Κυρίου, thenit skënderbeg γυναίκα του thenit στον Τζον, κύριος είχε όνομα voisava tripalda και ήρθε από μια πόρτα fisme".
Γέννηση ερώτηση: Γιατί δεν τζον Muzakaj είπε στις εθνικές να voisava kastriotit; Ήταν ένας φίλος της οικογένειας και η πρώτη ξαδέρφη donika kastriotit σύμφωνα με τον καθηγητή. Δρ. Κρίστο frashër. Εθνικές εγγύτητες vojsavës ήταν γνωστή όχι μόνο από αυτόν, αλλά και από άλλα σύγχρονα να muzakës, στους κληρονόμους τους, η φιλία κύκλο και άλλους. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να ενωθεί με τη γνώμη της ορισμένοι ερευνητές για αυτό το θέμα, που λένε ότι από την αλβανική δεσμούς της γνωστής muzakaj από τους άλλους στην εποχή του, δεν ήταν απαραίτητο να σε περαιτέρω αγωγή εθνική ιδιότητά του.
Στην ενίσχυση της Εθνικής Ασφάλισης ερχόμαστε voisava kastriotit bashkëkohësve έγγραφα για να την ότι μετέφερε το ίδιο επώνυμο (tripalda) με βρανά κόμη. Τζον Muzaka για βρανά κόμη γράφει: " Ένας πρίγκιπας με τον τίτλο " Αλβανικό " tripalda μαρκέζ, που ζούσε στην Ιταλία μετά το θάνατο του σκάντερμπεγκ και υπήρχε αίμα από muzakajve ". τόσο αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο διοικητής του στρατού, που έλαμψε skenderbeut ακόμη και σε Ο Στρατός του βασιλιά της νάπολης, κουβαλώντας με τους τίτλους και να μελετήσω το ferrandinos triballëve μαρκέζ, ήταν καθαρό αίμα arbëror και κρατώντας το ίδιο επίθετο, επίθετο με vojsavën tripalda. Αυτό σημαίνει ότι ήταν ένα αίμα άρμπερ, είχαν την ίδια εθνική δεσμούς και οι οποίοι προέρχονταν από οικογένεια ευγενών δέντρο να muzakajve.
Από ορισμένους μελετητές, όπως ο αφέντης της επαρχίας του πολόγκ λαμβάνουμε πατέρα kastriotit voisava και μάρτυρα αυτή η ανώνυμη συγγραφείς: "θέσεις εργασίας στο έργο του Κυρίου είναι λαμπερή, γκιέργκι kastriotit skenderbeu" (1539), φραντσέσκο sansovani (1568 ), lavardini (1577) και άλλους που λένε voisava ήταν η κόρη του πρίγκιπα του πολόγκ.
Που την εθνικότητα ανήκε στον πρίγκιπα της πολόγκ, vojsavës πατέρα;
Μετά το θάνατο του Stephen Dushanit και την κατάρρευση της σερβικής αυτοκρατορία του, σύμφωνα με κάποιες ιστορικές πηγές arbërisë υπηρέτες, σηκώθηκε και υποστήριξε ότι τα εδάφη τους. Ο καθ. Xhufi περιστέρι στο γραφείο του " η κατοχή του ντεμπάρ τις λακκούβες στην καλύβα. Xiii-Xiv " μας φέρνει ένα ενδιαφέρον γεγονός. Μετά το θάνατο του s. Dushanit trèves ιδιοκτήτης ανέφερε το ντεμπάρ zhupani μεγάλο Αντρέα λακκούβες. "ότι κατάφερε να του κόψω το νόμισμα, το οποίο δείχνει ότι είχε καταφέρει να τραβήξει πολλά ισχυρά principate".
Πέρα από τον συγγραφέα εξηγεί αυτό. Πήγα στο λάκκο στην ενίσχυση της μπεράτ despotit, ο πατέρας του-Σε-Δικαίου, Αντρέα muzaka για την απόκτηση kosturit, που κυβέρνησε από τον σέρβο πρίγκιπα Μάρκο krajleviq. Με την πτώση του Καστοριάς muzakajve ψηφίστηκε, και Αντρέα λάκκους και έγινε βασιλιάς της οχρίδας. Έχουν την ίδια μοίρα όπως αυτή του m. Είχε princër krajlevicit και άλλοι, που κυβέρνησε στα εδάφη της αλβανικής ήρθε κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας του Βασιλείου. Dushanit.
Μελετητές και ιστορικούς της περιόδου, και μεταξύ αυτών των φαν είναι. . Νόλι, υποστηρίζουν κατά τη διάρκεια των αιώνων xiii-Xiv ευγενείς άρμπερ κυβερνάται από ανάντη ως βαρντάρ, balšić αριστοκρατική οικογένεια, gropajt, muzakët, καστριότι οικογένεια και άλλους. Μέσα σε αυτά τα εδάφη περιλάμβανε ακόμα pollogu, ιδιοκτήτης της οποίας ήταν ο πατέρας του vojsavës. Σύμφωνα με τον πρίγκιπα της πολόγκ θα πρέπει να τους άρμπερ, μετά από μια σερβική πρίγκιπας δεν μπορεί να ασκήσει τις εξουσίες του σε μια περιοχή που περιβάλλεται από γενναιόδωρη άρμπερ. Για τους πληθυσμούς της περιοχής αυτής με τον Αλβανό συγγραφέα ισμαήλ κανταρέ, εκφράζεται: " είναι παράλογο το γεγονός ότι η κορυφή της Αλβανοί από την Αλβανία να ψηλά για να μην το έχετε προσέξει, όπως ένα γόνιμο πεδίο μπροστά από τη μύτη τους, και υποτίθεται ότι οι σέρβοι έχουν δει τον τομέα της Ευδαιμονία που διαμέσου του Δούναβη από τη Ρωσία μακριά ".
Στις εθνικές στον πρίγκιπα της πολόγκ μας φέρνει ένα πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες με ερευνητής dibran χιλμί σαντίκου. Στο γραφείο του. Ισχυρίζεται ότι η andrea άγγελος flav arianiti ανασκαφές voisava kastriotin muzakajve είναι οικογένεια. Είμαι σ ' αυτό το χαρτί για τον εθνοτικό υπαγωγή vojsavës, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος, γιος του Τζον Muzakës gjenealogjinë, βάσει ποιος έστειλε Αντρέα άγγελος flav arianiti, έκανε μια πρόσθετη χρονικά του Πατρός (Τζον), για να φύγει ο σπόρος στην οποία είπε : "δεδομένου voisava momcinit είναι κόρη, που έγινα φίλος του Τζον, που γεννήθηκαν γκιέργκι καστριότι".
Κωνσταντίνος Muzaka πρίγκιπας της πολόγκ δώρα για εμάς η arbërore υπηκοότητα για μια συνέπεια της ίδιας εθνικότητας αποτελέσματα και η κόρη του voisava.
Αλέξανδρος Kutolo (alessandro cutolo) στο έργο του "skanderbeg" ποσότητα καυσίμου. 20 στο Μιλάνο, που δημοσιεύθηκε το 1940 αναφέρει: "ο Τζον πήρε για γυναίκα πριγκίπισσα Voisava, η κόρη του αλβανικού άλλον αρχηγό, έναν μεγάλο άρχοντα της πολόγκ". αυτή η συγγραφέας του πολόγκ, ο Θεός, ο πατέρας και τα δώρα arbëror Vojsaves μια σπουδαία.
Δεν είμαι οπαδός. . Νόλι, στη δεύτερη αποστολή της "Ιστορίας" 1947, skanderbeg να αναφέρονται k. Hoph στο " cròniques " ποσότητα καυσίμου. Το 308, προσθέτει: " Muzaka λέει ότι ήταν το αίμα της Αλβανίας voisava muzakajve ".
Με βάση τις μαρτυρίες για voisava kastriotit muzakajve (tripalda), πόρους που μιλάμε για κανόνα της αρχοντιάς arbëror ανατολικά από ανάντη βαρντάρ, συμπεριλαμβανομένων των pollogun, σε τι φέρνουμε Αντρέα ε. φ. arianiti, φαν είναι. . Νόλι, κάνω. Cutolo και άλλων, καθώς και στην απουσία κάθε έγγραφο εριστικός και πειστική αλλιώς με τους συντάκτες της lartëpërmendur, καστ αρκετό φως για να αναγνωριστεί ότι voisava καστριότι, μαμά skanderbeg, ανήκε στον etnis arbërore σλαβικές και όχι εκείνη.
Μερικές από τις φυλετικές φυλή οι συντάκτες παρατείνει μέχρι το γήπεδο-Νταρντάνι και κάλεσε την θρακική φυλή, αλλά απιάνι κλήσεις tribalët ιλλυρική φυλή. Απιάνι, Έλληνας ιστορικός, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς το τέλος του πρώτου αιώνα μ. Χ, που έζησε μέχρι το έτος 70 να αιώνα ii έγραψε το έργο του ιστορία romana. Το τέταρτο μέρος, που λέγεται "illyrike", απιάνι και γενεαλογικές θρύλος δείχνει σύμφωνα με το οποίο, ιλλυριός ήταν ο γιος του polifemit και galateas. Οι αδελφοί ilirit κέλτης και γαλάτη. Τα παιδιά ήταν, ilirit enkeleu autari, νταρντάνι μάντυ, taulanti perrebi, και οι κόρες του ήταν daorta, παρθα, dasara. Autari paionin είχε για το γιο μου, και το τελευταίο έπρεπε να γιους και skordiskun triballin. Η απιάνι triballëve συνδέει με τη φυλή, όπως vijimësi triballin ιλλυρική εθνοτικές οικογενειακό δέντρο, και αυτό δίνει απιάνι θα πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης για την ερμηνεία της φυλές που ζούσαν στα Βαλκάνια και παραπέρα.
Αυτή η θέα στον αιώνα apianit ii αλλά εμείς αντικατοπτρίζει κάτι πολύ νωρίτερα στο χρόνο.
Στέφανος Ο Βυζάντιος, leksikograf μεγάλη κάθοδος από την Κωνσταντινούπολη, ζούσε στο δέκατο έκτο αιώνα vi και τα έργα του "de urbibus et populis" γράφτηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 528-545.. Χρησιμοποίησε τα έργα του, herodotu hekateut, tukididit efarit strabonit,,,,, ο παυσανίας herodotu orosit και πολλών άλλων συγγραφέων των οποίων τα ονόματα λείπουν. Αυτό το έργο είναι σωτηρία όχι εντελώς, αλλά μέσω της leksikografi justinianit epitomet από το μεγάλο ονόματι Ermolahu. Και Στέφανος Ο Βυζάντιος, τέσσερις αιώνες αργότερα, triballët αποκαλεί "στην ιλλυρία".
Στο πρώτο αιώνα μ. Χ. V Triballëve φυλή ζούσε στην επαρχία που απλώνονταν μεταξύ μοράβα και iskras.
Πηγές ότι μιλάμε για trevën triballëve της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατά τη χρονική στιγμή είναι, στραβωνα, πλίνιος ο πτολεμαίος και ο ντιόν "κάσι". Οι τέσσερίς μας που ζούσε μεταξύ triballët μοράβα και iskras.
Σύμφωνα με το ακόλουθο κείμενο: " strabonit istrit skordiskëve τη χώρα κατά τη διάρκεια, είναι η τοποθεσία και η triballëve misëve ". ο ίδιος ο συγγραφέας λέει, " το μικρό scordiskët triballët κολλημένα και misset ". είναι αλήθεια ότι ο στράμπο μας πληροφορεί ότι bastarnët, skitët και Είχε υποβληθεί sarmatët triballët συχνά, οπότε θα μπορούσα να σκεφτώ. Που ζούσε στην περιοχή του scitisë inkursionet, όπου οι λαοί αυτοί έχουν συχνά.
Πλίνιος δεν είναι πλέον μια μικρή διαφωνία για τον καθορισμό του triballëve trèves στον μοράβα και iskrës. Διαβάσαμε σε αυτόν, που συνορεύει με το νταρντάνι triballët. Λοιπόν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, όπως ο συγγραφέας του "πίσω από την ιστορία της φύσης" αυτή τη φυλή που βρίσκονται κοντά σε μοράβα. Άλλη μια φορά ο πλίνιος ο δύει στη Δύση να triballët timokut.
Και ο πτολεμαίος μιλάμε την ίδια γλώσσα. Να το triballëve βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του κάτω mezisë. Είναι αλήθεια ότι δεν αναγνωρίζει triballë mezine στην κορυφή, αλλά τους δίνει ένα τεράστιο κομμάτι moravě-Iskër περιοχή.
Τέλος, ντιόν "κάσι" ποιος λέει ότι οι γείτονες triballët dardanëve και αυτά ζουν στην επαρχία τους. Dionit μαρτυρία είναι σαφές. Δεν μπορώ να σκεφτώ την περιοχή ανατολικά της iskrës όταν πρόκειται για dardanë. Αν ζεις σε νταρντάνι triballëve έδαφος και αν triballët νταρντάνι και οι γείτονες, η χώρα θα πρέπει να απαιτείται και μεταξύ triballëve μοράβα iskrës.
Στον τομέα-Νταρντάνι όλα αντίκες συγγραφείς έχουν δείξει σαφώς ότι η φυλή είναι ιλίρ dardanëve historkisht κατοικημένα, όπως σήμερα, οπότε αν υπάρχουν στην περιοχή-Θρακιώτη νταρντάνι, δεν είναι τίποτα αλλά νταρντάν ιλίρ. Συχνά από το νταρντάνι αντίκα και σύγχρονων συγγραφέων ονομάζονται ως φυλή thrako-Ιλίρ, γεγονός που δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των ιλλυριών και εθνοτικές thrakasve μέχρι τις φυλές που είναι γνωστή ως ιλλυρική θρακιώτη είναι, επίσης, την ίδια ώρα. Ο Θρακιώτης Βασίλειο Odryseve v-iii αιώνες π. Χ: Ρεζ eanidi είναι ο πρώτος βασιλιάς, που ξέρουμε ότι thrakasve από γραπτή ιστορικές πηγές, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να έχουν και οι βασιλείς πριν από αυτόν. Κυβερνούσε στο τέλος του αιώνα xiii και ίσως στην αρχή του αιώνα να π. Χ. αιώνα και έλαβε μέρος στον πόλεμο της Τροίας ως σύμμαχος με trojanët. Rezi είχε ένα μεγάλο αριθμό krushqish με νταρντάνι της Τροίας και ήταν ένα ισχυρό σύμμαχο τους.
Θρακιώτη Βασίλειο εξακολούθησε να υφίσταται και μετά τον τρωικό πόλεμο, αλλά κατέληξε με το βασίλειο της odrysëve. Αυτό το βασίλειο σχηματίστηκε από την ένωση από όλες τις φυλές του θρακιώτη Αιγαίο από το δούναβη, υπό τον παντοδύναμο βασιλιά και τα 450-431 π. Χ. Υπό την κυριαρχία του Υιού του tereut sitalkut, 431-424 π. Χ το βασίλειο κορυφώθηκε την εδαφική έκταση και στρατιωτική δύναμη. Έχτισε δρόμοι που συνδέουν με τον Δούναβη και Αιγαίο έθεσε ένα στρατό από 150 χιλιάδες στρατιώτες. Sitalku ανέλαβε μια σειρά από στρατιωτικές εκστρατείες εναντίον των μακεδόνων και πέθανε σε μια στρατιωτική εκστρατεία εναντίον των φυλών ιλίρ να φυλή, που ήθελε να ενωθεί με το βασίλειό του. Κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας του Βασιλείου seuthe αναγνώρισε το 424-415 για την Ειρήνη και την ανάπτυξη, αλλά μια σειρά από τη φατρία του αποχώρησαν από το κοινό βασίλειο θρακιώτη. Μετά από αυτό το βασίλειο είναι βασιλιάς έχει έρθει, να είμαι εξαντλημένη.
·
Βαθμολογήστε αυτή τη μετάφραση 
  http://www.arberiaonline.com/viewtopic.php?t=6124

-------------------------------------------------------------------------------
ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 22-10-2017  ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  [Kotsios Kotskas sto F.B.] 
-------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην ανάδειξη των στόχων του ιστολογίου . Υβριστικά και προσβλητικά θα διαγράφονται