ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ 'ΑΛΒΑΝΟΣ'.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ= Κλαύδιος Πτολεμαίος , αστρολόγος, μουσικός, μαθηματικός, συγγραφέας και γεωγράφος=ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 'ΑΛΒΑΝΟΠΟΛΗ', ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ 'ΑΛΒΑΝΟΣ' ΚΑΙ 'ΑΛΒΑΝΙΑ' ΣΤΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ-ΣΚΙΠΤΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο μ.Χ. ΑΙΩΝΑ.--ΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ.--Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ;
Εχουν τόση σχέση όση έχει η ΓΕΩΡΓΙΑ του Καυκάσου με την ΓΕΩΡΓΙΑ των ΗΠΑ, δηλαδή καμία..=Οπως και το ΓΙΟΥΝΑΝ της Κινας με το ΓΙΟΥΝΑΝ των Μουσουλμανων[οπως αποκαλουν τους Ελληνες].Εχει καμμια σχεση η ΙΩΝΙΑ της Μικρας Ασιας με την ΙΩΝΙΑ της Κινας;Καμμια.-- Όσο Τούρκος ήταν ο Όμηρος, τόσο Τούρκοι είναι και οι Αλβανοί.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πτολεμαίος γράφει για την ύπαρξη ενός λαού στον Καύκασο, με το όνομα Αλβανοί και τους θεωρεί Σκύθες. Οι ιστορικοί αυτοί καταγράφουν την παρουσία στον Καύκασο ενός λαού με το όνομα "Αλβανοί". Αυτοί όμως οι Αλβανοί δεν έχουν κάποια σχέση με την ιλλυρική Αλβανία. Οι δύο Αλβανίες και οι δύο αυτοί λαοί με το ίδιο όνομα (εξωνύμιο μάλιστα), δεν συγχέονται. Είναι δύο διαφορετικοί λαοί, διαφοετικοί στη γλώσσα, στα ήθη και έθιμα, στην φυλετική καταγωγή, κ.α.
-------------------------------------------------------------------------------------
Οσο για τον Στραβωνα που τοσο πολυ τον επικαλουνται= Ο Στράβωνας δεν αναφέρεται σε προγόνους των Αλβανών. Ο Στράβωνας αναφέρεται στους Αλβανούς της Αλβανίας του Καυκα΄σου, που σήμερα ο λαός αυτός λέγονται "Ούντι", και δεν αναφέρεται στους Αλβανούς (Ιλλυριούς) της βαλκανικής Αλβανίας.
------------------------------------------------------------------------------
Οταν ο Πελασγικος κοσμος διαιρεθηκε με το κτισιμο του Μαντειου των ΔΕΛΦΩΝ και τους πολεμους μεταξυ τους οι Ρωμαιοι ονομασαν τους μεν Ιλλυριους ΑΛΒΑΝΟΥΣ τους δε Ελληνες ΡΩΜΗΟΥΣ,μετα τοσων αιωνων συμφορες δεν ξεχαστηκαν τα ονοματα απο τον πραγματικο λαο που στο εθιμικο
τους ανεφεραν
Γκεκ[Γκεκης],Γρεκος
--------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΥΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΣΚΙΠΕΤΑΡΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ
Διονύσιος Αλικαρνασσεύς «Ρωμαϊκή Αρχαιολογία», Λόγος Δεύτερος
II2 «Γένος δε το των Αλβανών μικτόν ην εκ εκ τε των Πελασγών και Αρκάδων και Επειών των εξ Ήλιδος ελθόντων»
«Ην γαρ δη και των Πελασγών γένος Ελληνικόν εκ Πελοποννήσου το αρχαίον»
Αινειάδα, Βιβλίο πρώτο
«Όθε κρατούν οι Αλβανοί πατέρες των Λατίνων»
Αχιλλεύς Λαζάρου «Ελληνισμός και λαοί νοτιοανατολικής Ευρώπης»
«Σύμφωνα με την παράδοση, την οποία διασώζουν οι Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς και Ιουστίνος, η παρακαυκάσια Αλβανία είναι δημιούργημα των Αλβανών, κατοίκων της ιταλικής πόλεως Άλβα, οι οποίοι μετανάστευσαν με αρχηγό τον Ηρακλή. Οι επίμαχες λοιπόν λέξεις σχετίζονται με την ελληνική γλώσσα καθώς και με τη λατινική, συνάμα δε με τον απώτερο Ελληνισμό, αφού η ίδρυση της απόμακρης Αλβανίας του Καυκάσου ανάγεται στον κύκλο των άθλων του Ηρακλή».
Παναγιώτης Κουπιτώρης «Αλβανικαί Μελέται»
«Επιρρωννύει δε την συγγένειαν των εν Ευρώπη και εν Καυκάσω Αλβανών και η τούτων εξ Ελλήνων καταγωγή. Κατ’ αρχαίας παραδόσεις και υπομνήματα οι συγγραφείς παραδιδόασιν ότι οι εν Καυκάσω πάλαι Αλβανοί κατήγοντο εκ Θεσσαλών των μετά Ιάσονος στρατευσάντων επί τους Κόλχους, και την Ιβηρίαν και Αλβανίαν επελθόντων μέχρι Κασπίας»
Ιάκωβος Θωμόπουλος «Πελασγικά»
«Επιρρωνύει δε τέλος την συγγένειαν των εν Καυκάσω Αλβανών προς τους εν Ευρώπη και προς τα Ελληνοπελασγικά φύλα η συνείδησις, ην είχον ούτοι περί της ιδίας καταγωγής ομολογούντες εαυτούς κατά την παράδοσιν απογόνους των εκ Θεσσαλίας μετά Ιάσονος στρατευσάντων επί τους Κόλχους, και την Ιβηρίαν και την Αλβανίαν επελθόντων μέχρι Κασπίας (Tacit. Annal. 6, 34). Η αυτή παράδοσις ιστορεί τους εν τω Ευξείνω υπό τον Καύκασον Αχαιούς, τους νομαδικώς και από της κατά θάλασσαν πειρατείας ζώντας, είτε Φθιώτας Αχαιούς από της στρατιάς του Ιάσονος είτε αποίκους Ορχομενίων Βοιωτών μετά Ιαλμένου πλανηθέντων εκεί μετά την άλωσιν της Τροίας (Στραβ. 416. 495)»
Πολλοί σύγχρονοι Αρβανίτες που δεν θέλουν να παραδεχθούν τις αλβανικές τους ρίζες έχουν ως ευαγγέλιο τον Βαλκανολόγο-Ρωμανιστή Αχιλλέα Λαζάρου, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι Αρβανίτες ήταν εξαλβανισμένοι γλωσσικά Έλληνες Βορειοηπειρώτες. Οι ίδιοι αυτοί Αρβανίτες υποστηρίζουν τα παραμύθια και την προπαγάνδα της δήθεν τουρκικής καταγωγής των Αλβανών από τον Καύκασο, αποσιωπώντας τι ο Λαζάρου υποστηρίζει για την καταγωγή των Σκιπετάρων Αλβανών. Ο Λαζάρου θεωρεί τους Αλβανούς ως απογόνους των Δαρδάνων και ότι οι Έλληνες και οι Αλβανοί είναι οι αρχαιότεροι λαοί της Βαλκανικής και ότι όλοι οι άλλοι ήρθαν μεταγενέστερα στα Βαλκάνια. Όσο για τους Αλβανούς του Καυκάσου αυτοί κατά τον Λαζάρου ήταν οι Αλβανοί του Λατίου, τους οποίος μετέφερε ο Ηρακλής στον Καύκασο μεταδίδοντας τον Ελληνικό πολιτισμό στις περιοχές αυτές.
Ο Αχιλλεύς Λαζάρου στον 4ο τόμο του βιβλίου του «Ελληνισμός και λαοί νοτιοανατολικής Ευρώπης» (εκδ. 2010, σελ. 620) υποστηρίζει ότι οι Αλβανοί δεν ήρθαν από τον Καύκασο, αλλά ότι έγινε ακριβώς το αντίθετο. Γράφει συγκεκριμένα: «Σύμφωνα με την παράδοση, την οποία διασώζουν οι Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς και Ιουστίνος, η παρακαυκάσια Αλβανία είναι δημιούργημα των Αλβανών, κατοίκων της ιταλικής πόλεως Άλβα, οι οποίοι μετανάστευσαν με αρχηγό τον Ηρακλή. Οι επίμαχες λοιπόν λέξεις σχετίζονται με την ελληνική γλώσσα καθώς και με τη λατινική, συνάμα δε με τον απώτερο Ελληνισμό, αφού η ίδρυση της απόμακρης Αλβανίας του Καυκάσου ανάγεται στον κύκλο των άθλων του Ηρακλή». Ως βιβλιογραφία ο Λαζάρου εκτός από τις αρχαίες πηγές χρησιμοποιεί και τη Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, 1927, τ. 3ος, 403γ-406β.
Ο Αχιλλεύς Λαζάρου στον 4ο τόμο του βιβλίου του, σελ. 619 «Πράγματι αρχαία πόλη Άλβα, της οποίας οι κάτοικοι καλούνται Αλβανοί, υπάρχει στην Κρήτη, στο Λάτιο της Ιταλικής χερσονήσου, στη Γαλατία, στην Ισπανία, στην Τρανσυλβανία κ.α.». Άρα λαοί με το όνομα Αλβανία υπήρχαν στην Κρήτη, στην Ιταλία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης χιλιάδες χρόνια πριν την υποτιθέμενη άφιξη των Αλβανών από τον Καύκασο στα Βαλκάνια κατά τη βυζαντινή περίοδο. Φυσικά τέτοια άφιξη δεν έγινε ποτέ, αφού οι Αλβανοί ζούσαν επί χιλιετίες στα Βαλκάνια.
Γράφει επίσης στην ίδια σελιδα του βιβλίου του: «Το όνομα Αλβανός φέρνουν άγιοι, όπως στην Αγγλία, όπου θεωρείται ο πρώτος μάρτυς του Χριστιανισμού επί Διοκλητιανού, και στη Γερμανία, ακριβώς δε στη Μαγνετία, άγιος, ο οποίος έχει μαρτυρήσει τον 4ο αιώνα».
----------------------------------------------------------------------------------
Δεν υπάρχει ούτε ένας αρχαίος ή βυζαντινός οστπρικός που να λέει ότι οι Αλβανοί προέρχονται από τον Καύκασο, και είναι φυσιολογικό, αφού οι Αλβανοί δεν προέρχονται από τον Καύκασο. Αντίθετα, Ιλλυριοί ταξίδεψαν στον Καύκασο και τον αποίκησαν σε μικρό βαθμό. - «Βαρβάρων τε αυ Θράκας και Παίονας και Ιλλυριούς και Αγριάνας τους ευρωστοτάτους τε των κατά την Ευρώπη και μαχιμωτάτους προς τα της Ασίας γένη αντιτάξεσθαι.» (Αρριανός Ζ’, 5)
Όταν ο θρυλικός στρατηλάτης (ο Μέγας Αλέξανδρος) πέρασε το μεγάλο φαράγγι του ορεινού όγκου που χωρίζει την Ασία και που αποτελεί τον μοναδικό διάδρομο εισόδου στην αχανή ανατολική Ασία – γι’ αυτό και “πύλη του Καυκάσου” ονομάζεται – τοποθέτησε εκεί ισχυρή φρουρά.
«Ούτω δη τα της Ασίας ώδε έχει προς του Ταύρου και του Καυκάσου τέμνεσθαι απ’ ανέμου ζεφύρου ως επ’ απηλιώτην…» (Αρριανός Ε’, 25, 5)
«Όταν έφτασε η άνοιξη, ο Αλέξανδρος προχώρησε προς την Ινδία, αφήνοντας πίσω τον Αμύντα με 3.500 ιππείς και 10.000 πεζούς.» (Αρριανός Δ’, 22, 4)
Αυτή η οπισθοφυλακή χωρίστηκε σε φυλές και κάθε φυλή ανέλαβε τη φύλαξη ενός συγκεκριμένου χώρου. Ο Κωνσταντινος Πορφυρογέννητος, σημειώνει: «Ίνα γίνηται σύνορον Φασιανής, ο ποταμός Ιέραξ, ήτοι ο Φάσις, και τα μεν αριστερά μέρη τα προ Ιλλυρίαν, κατέχωσιν οι Ίβηρες.» (P.G.T. 113, Περί Ιβήρων)
Εκεί, γύρω από αυτόν τον ποταμό, αυτή η επαρχία ακόμη και σήμερα ονομάζεται “Αλβανικές Πύλες”. «Επί δ’ αυτοίς Κάσπιοι άνδρες. Αλβανοί τ’ επί τήσιν Αρήιοι. Εκεί δε και το έθνος οι Αλβανοί πολεμικοί και ποιμενικοί…ω Κυκλώπειος φησίν, ο βίος τουτέστιν ευδαίμων και άπονος.» (Διονύσιος “Οικουμένης Περιήγησις”, σελ. 180, στίχος 73)
Την αξία αυτών των ακριτών συνοριοφυλάκων αντελήφθη και ο στρατηγός Στηλίχων (415 μ.Χ.), ο οποίος ενίσχυσε αυτές τις φρουρές με αρκετούς Ιλλυριούς από την Αλβανία και εκχριστιανισθέντες Γότθους, για να τον μιμηθεί αργότερα ο Βελισσάριος.
------------------------------------------------------------------------------------
Ο Wadham Peacock, Βρετανός ιστορικός ο οποίος υπηρέτησε για 2 χρόνια (1878-1880) ως γραμματέας του Βρετανού προξένου στη Σκόδρα και ταξίδεψε σε όλη την Αλβανία, έγραψε στο βιβλίο του: «Οι Σκιπετάροι δεν έχουν μόνο διατηρήσει τις ορεινές τους κατοικίες αλλά επίσης τη γλώσσα τους και τους νόμους τους. Τα αλβανικά, να τα αναφέρουμε με το σημερινό τους όνομα, είναι μία πολύ αρχαία άρια γλώσσα, η οποία ομιλούνταν από τις βαλκανικές φυλές ήδη πριν από τη γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου.» (Albania, the foundling state of Europe, by Wadham Peacock, History–1914, page 197)
------------------------------------------------------------------------------
Οι Αλβανοί είναι αυτόχθονες στα δυτικά Βαλκάνια, και είναι οι απευθείας απόγονοι των Ιλλυριών, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε τις κατά καιρούς διάφορες επιμιξίες.
«Αλβανία. Πολλές φυλές έχουν εμφανιστεί και έχουν έρθει στην Ευρώπη. Αρκετές φορές ορδές από την ανατολή την έχουν σαρώσει σε διάφορες στιγμές και εξαφανίστηκαν στο διάβα της ιστορίας. Αλλά από τους λίγους αυθεντικούς κατοίκους της Ευρώπης, τους πραγματικούς Ευρωπαίους, ακόμα παραμένουν οι Αλβανοί, οι οποίοι κατοικούν σε ένα ορεινό τμήμα της βαλκανικής χερσονήσου. Οι Αλβανοί είναι οι απευθείας απόγονοι των Ιλλυριών οι οποίοι ζούσαν στα νότια της Ευρώπης από την απαρχή της ιστορίας.» (The Resurrected Nations: Short Histories of the Peoples Freed by The Great War and Statements of Their National Claims, By Isaac Don Levine States, Small –1919, page 66)
«…η άποψη της πλειοψηφίας των επιστημόνων είναι ότι οι Αλβανοί - και η αλβανική γλώσσα – είναι οι πλησιέστεροι σήμερα απόγονοι των Ιλλυριών, των Πελασγών…Αυτό μας κάνει περισσότερο σαφές το γιατί αυτός ο αρχαίος λαός έχει προσκολληθεί τόσο επίμονα στην αρχαία του γλώσσα και κουλτούρα…παρόλο που η γη τους κατακτήθηκε επανηλειμμένα από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους και τους Σλάβους και τους Τούρκους και παρόλο που επανηλειμμένα χρησιμοποίησαν αυτές τις επιβεβλημένες από τις καταστάσεις γλώσσες, οι άνθρωποι που είναι γνωστοί ως Αλβανοί, έχουν επίμονα και θριαμβευτικά διατηρήσει τη μητρική τους γλώσσα, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, και την αρχαία ιλλυρική και πελασγική τους ταυτότητα.» (The Albanians, an Ethnic History from Prehistoric Times to the Present – Edwin E. JACQUES, McFarland 2010)
Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος στο Εγχειρίδιον της Γενικής Ιστορίας του, στο οποίο λέει: «Τα Ιλλυρικά έθνη, προϊόντος του χρόνου, εν μέρει μεν ηφανίσθησαν μετά εθνών ετέρας καταγωγής, Μόνοι δε οι Αλβανοί θεωρούνται υπό των πλείστων νεωτέρων ερευνητών γνήσιον της φυλής εκείνης λείψανον, ως εκ της παραθέσεως της γλώσσης αυτών μετά των περισωθεισών από της αρχαίας Ιλλυρικής λέξεων.» (τομ. Α, σελ. 96)
«Ο εθνικά αλβανικός πληθυσμός έλκει τις ρίζες του στις προελληνικές ιλλυρικές φυλές, των οποίων το παρόν έχει καταγραφεί στα Βαλκάνια τουλάχιστον από τη 2η χιλιετία π.Χ.» (Eastern Europe: an introduction to the people, lands, and culture, Richard C.Frucht, 2005, page 698)
Απο την Βικιπαιδεια
Albani or Albanoi (Greek: Ἀλβανοί) were an Illyrian tribe whose first historical account appears in a work of Ptolemy,[5] the citizens of Albanopolis (Ἀλβανόπολις), in the region lying to the east of the Ionian sea, and in the center of modern Albania, near the city of Krujë. The name of modern Albanians comes from this tribe. https://en.wikipedia.org/.../List_of_ancient_tribes_in...
Albani ή albanoi (Ελληνικά: Ἀλβανοί) ήταν μια ιλλυρική φυλή του οποίου η πρώτη ιστορική λογαριασμό εμφανίζεται σε ένα έργο του πτολεμαίου,[5] οι πολίτες της albanopolis (ἀλβανόπολις), στην περιοχή ψέματα στα ανατολικά από το Ιόνιο Πέλαγος, Και στο κέντρο της σύγχρονης Αλβανία, κοντά στην πόλη της κρούγια. Το όνομα της σύγχρονης ΑLBANOI προέρχεται από αυτή τη ΦΥΛΗ. https://en.wikipedia.org/…/List_of_ancient_tribes_in_Illyri…
Έγινε αυτόματη μετάφραση
--------------------------------------------------------------------------------------
Κλαύδιος Πτολεμαίος( 100 – 170 ) στο συγγραμμα του "Γεωγραφία" στον πρώτο αιώνα μ.Χ. αναφερετε για την Ιλλυρική φυλή των Αλβανων και μια απο τις τοποθεσιες τους την Αλβανουπολι.
Klaudio Ptolemeu (100-170) ne vepren e tij Gjeografia te shkruar ne shekullin e pare te eres sone permenden fisin Ilir te Albaneve dhe nje prej vendbanimeve te tyre Albanopolin
------------------------------------------------------------------------------------
ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ Ο ΚΛΑΥΔΙΟΣ
Χάρη στην ιδιοφυΐα του κόσμου μας καλεί την Αλβανία
BOOM.AL 23 ΤΟΥ ΙΟΎΛΗ 2016 VISITE: 11356
23, Ιούλ 90 μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια, μια ρωμαϊκή επαρχία, Αίγυπτος - γεννήθηκε ο Κλαύδιος Πτολεμαίος (Πτολεμαίος), αστρολόγος, μουσικός, μαθηματικός, συγγραφέας και γεωγράφος.
ακριβής προέλευση του είναι άγνωστη. Μερικοί λένε ότι ήταν Ρωμαίος, άλλοι λένε, η Ελένη, αλλά δόθηκε το όνομα «Πτολεμαίος», μπορεί να έχουν προέλθει από Ptolemenjtë την περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο Πτολεμαίος έγραψε πολλά βιβλία, πραγματείες επιστημονικές μελέτες, αλλά οι Αλβανοί να τον θυμούνται κυρίως για δική του γεωγραφία του (περίπου 130), όπου ο Πτολεμαίος φέρνει για πρώτη φορά τεκμηριώνεται το όνομα «αλβανική» με πρωτεύουσα Albanopolis, όπως περνώντας Δυρράχιο, κάπου μεταξύ Τιράνων και Kruje. (Αυτή η σελίδα στο βιβλίο του φέρεται να έχει χάσει ένα διαγράφεται, αλλά οι πηγές δεδομένων που αναφέρονται από εκείνη την εποχή).
Και έτσι αρχίζει το ιστορικό ταξίδι του ένα όνομα? «Αλβανία» διαδόθηκε από Άννα Κομνηνή (1083-1146), κόρη του Βυζαντινού αυτοκράτορα πρώτη Aleks, ο οποίος έγραψε στην περίφημη ιστορία της Alekseida, οι άνθρωποι που ζούσαν στην περιοχή πέρα από το Δυρράχιο αυτοαποκαλούνταν «Arbanesian»? XII στις αρχές της δεκαετίας Νορμανδών στα γαλλικά επική τους, «Τραγούδια του Roland» που ονομάζεται «Αλβανία», στην περιοχή του Δυρραχίου και της Αυλώνας? XIV αιώνα, εκείνοι που ήρθαν στην Ελλάδα από αυτά τα εδάφη αυτοαποκαλούνταν στο γλωσσικό ιδίωμα »Arbanyt» - «Αρβανίτες»? δέκατο πέμπτο αιώνα Ιταλία, οι οποίοι κατέφυγαν στο νότιο τμήμα της πατρίδας τους, που ονομάζεται «Αρμπάνα" και τον εαυτό του ως «Arbëreshë"? John Buzuku, ένας από τους πρώτους συγγραφείς της αλβανικής δέκατο έκτο αιώνα, αναφερόμενος στην χώρα του «Arba»?
Ακόμα Buzuku αρχικά είχε ονομαστεί γλώσσα του «αγγλικά»? ενώ ο κόσμος συνεχίζει να χρησιμοποιεί το παλιό όνομα «Αλβανία» (επηρεάζεται από τον Πτολεμαίο) και «αλβανική» γλώσσα που ομιλείται, ενώ οι ντόπιοι επικαλείται τη λέξη «αγγλικό» και «Μπαγκλαντές» και «Αλβανοί» αποκαλούν τους εαυτούς τους.
ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
«Γεωγραφία» του Πτολεμαίου / TiranaObserver /
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 30-8-2017 ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ [Kotsios Kotskas sto F.B.]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ= Κλαύδιος Πτολεμαίος , αστρολόγος, μουσικός, μαθηματικός, συγγραφέας και γεωγράφος=ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 'ΑΛΒΑΝΟΠΟΛΗ', ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ 'ΑΛΒΑΝΟΣ' ΚΑΙ 'ΑΛΒΑΝΙΑ' ΣΤΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ-ΣΚΙΠΤΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο μ.Χ. ΑΙΩΝΑ.--ΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ.--Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ;
Εχουν τόση σχέση όση έχει η ΓΕΩΡΓΙΑ του Καυκάσου με την ΓΕΩΡΓΙΑ των ΗΠΑ, δηλαδή καμία..=Οπως και το ΓΙΟΥΝΑΝ της Κινας με το ΓΙΟΥΝΑΝ των Μουσουλμανων[οπως αποκαλουν τους Ελληνες].Εχει καμμια σχεση η ΙΩΝΙΑ της Μικρας Ασιας με την ΙΩΝΙΑ της Κινας;Καμμια.-- Όσο Τούρκος ήταν ο Όμηρος, τόσο Τούρκοι είναι και οι Αλβανοί.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πτολεμαίος γράφει για την ύπαρξη ενός λαού στον Καύκασο, με το όνομα Αλβανοί και τους θεωρεί Σκύθες. Οι ιστορικοί αυτοί καταγράφουν την παρουσία στον Καύκασο ενός λαού με το όνομα "Αλβανοί". Αυτοί όμως οι Αλβανοί δεν έχουν κάποια σχέση με την ιλλυρική Αλβανία. Οι δύο Αλβανίες και οι δύο αυτοί λαοί με το ίδιο όνομα (εξωνύμιο μάλιστα), δεν συγχέονται. Είναι δύο διαφορετικοί λαοί, διαφοετικοί στη γλώσσα, στα ήθη και έθιμα, στην φυλετική καταγωγή, κ.α.
-------------------------------------------------------------------------------------
Οσο για τον Στραβωνα που τοσο πολυ τον επικαλουνται= Ο Στράβωνας δεν αναφέρεται σε προγόνους των Αλβανών. Ο Στράβωνας αναφέρεται στους Αλβανούς της Αλβανίας του Καυκα΄σου, που σήμερα ο λαός αυτός λέγονται "Ούντι", και δεν αναφέρεται στους Αλβανούς (Ιλλυριούς) της βαλκανικής Αλβανίας.
------------------------------------------------------------------------------
Οταν ο Πελασγικος κοσμος διαιρεθηκε με το κτισιμο του Μαντειου των ΔΕΛΦΩΝ και τους πολεμους μεταξυ τους οι Ρωμαιοι ονομασαν τους μεν Ιλλυριους ΑΛΒΑΝΟΥΣ τους δε Ελληνες ΡΩΜΗΟΥΣ,μετα τοσων αιωνων συμφορες δεν ξεχαστηκαν τα ονοματα απο τον πραγματικο λαο που στο εθιμικο
τους ανεφεραν
Γκεκ[Γκεκης],Γρεκος
--------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΥΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΣΚΙΠΕΤΑΡΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ
Διονύσιος Αλικαρνασσεύς «Ρωμαϊκή Αρχαιολογία», Λόγος Δεύτερος
II2 «Γένος δε το των Αλβανών μικτόν ην εκ εκ τε των Πελασγών και Αρκάδων και Επειών των εξ Ήλιδος ελθόντων»
«Ην γαρ δη και των Πελασγών γένος Ελληνικόν εκ Πελοποννήσου το αρχαίον»
Αινειάδα, Βιβλίο πρώτο
«Όθε κρατούν οι Αλβανοί πατέρες των Λατίνων»
Αχιλλεύς Λαζάρου «Ελληνισμός και λαοί νοτιοανατολικής Ευρώπης»
«Σύμφωνα με την παράδοση, την οποία διασώζουν οι Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς και Ιουστίνος, η παρακαυκάσια Αλβανία είναι δημιούργημα των Αλβανών, κατοίκων της ιταλικής πόλεως Άλβα, οι οποίοι μετανάστευσαν με αρχηγό τον Ηρακλή. Οι επίμαχες λοιπόν λέξεις σχετίζονται με την ελληνική γλώσσα καθώς και με τη λατινική, συνάμα δε με τον απώτερο Ελληνισμό, αφού η ίδρυση της απόμακρης Αλβανίας του Καυκάσου ανάγεται στον κύκλο των άθλων του Ηρακλή».
Παναγιώτης Κουπιτώρης «Αλβανικαί Μελέται»
«Επιρρωννύει δε την συγγένειαν των εν Ευρώπη και εν Καυκάσω Αλβανών και η τούτων εξ Ελλήνων καταγωγή. Κατ’ αρχαίας παραδόσεις και υπομνήματα οι συγγραφείς παραδιδόασιν ότι οι εν Καυκάσω πάλαι Αλβανοί κατήγοντο εκ Θεσσαλών των μετά Ιάσονος στρατευσάντων επί τους Κόλχους, και την Ιβηρίαν και Αλβανίαν επελθόντων μέχρι Κασπίας»
Ιάκωβος Θωμόπουλος «Πελασγικά»
«Επιρρωνύει δε τέλος την συγγένειαν των εν Καυκάσω Αλβανών προς τους εν Ευρώπη και προς τα Ελληνοπελασγικά φύλα η συνείδησις, ην είχον ούτοι περί της ιδίας καταγωγής ομολογούντες εαυτούς κατά την παράδοσιν απογόνους των εκ Θεσσαλίας μετά Ιάσονος στρατευσάντων επί τους Κόλχους, και την Ιβηρίαν και την Αλβανίαν επελθόντων μέχρι Κασπίας (Tacit. Annal. 6, 34). Η αυτή παράδοσις ιστορεί τους εν τω Ευξείνω υπό τον Καύκασον Αχαιούς, τους νομαδικώς και από της κατά θάλασσαν πειρατείας ζώντας, είτε Φθιώτας Αχαιούς από της στρατιάς του Ιάσονος είτε αποίκους Ορχομενίων Βοιωτών μετά Ιαλμένου πλανηθέντων εκεί μετά την άλωσιν της Τροίας (Στραβ. 416. 495)»
Πολλοί σύγχρονοι Αρβανίτες που δεν θέλουν να παραδεχθούν τις αλβανικές τους ρίζες έχουν ως ευαγγέλιο τον Βαλκανολόγο-Ρωμανιστή Αχιλλέα Λαζάρου, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι Αρβανίτες ήταν εξαλβανισμένοι γλωσσικά Έλληνες Βορειοηπειρώτες. Οι ίδιοι αυτοί Αρβανίτες υποστηρίζουν τα παραμύθια και την προπαγάνδα της δήθεν τουρκικής καταγωγής των Αλβανών από τον Καύκασο, αποσιωπώντας τι ο Λαζάρου υποστηρίζει για την καταγωγή των Σκιπετάρων Αλβανών. Ο Λαζάρου θεωρεί τους Αλβανούς ως απογόνους των Δαρδάνων και ότι οι Έλληνες και οι Αλβανοί είναι οι αρχαιότεροι λαοί της Βαλκανικής και ότι όλοι οι άλλοι ήρθαν μεταγενέστερα στα Βαλκάνια. Όσο για τους Αλβανούς του Καυκάσου αυτοί κατά τον Λαζάρου ήταν οι Αλβανοί του Λατίου, τους οποίος μετέφερε ο Ηρακλής στον Καύκασο μεταδίδοντας τον Ελληνικό πολιτισμό στις περιοχές αυτές.
Ο Αχιλλεύς Λαζάρου στον 4ο τόμο του βιβλίου του «Ελληνισμός και λαοί νοτιοανατολικής Ευρώπης» (εκδ. 2010, σελ. 620) υποστηρίζει ότι οι Αλβανοί δεν ήρθαν από τον Καύκασο, αλλά ότι έγινε ακριβώς το αντίθετο. Γράφει συγκεκριμένα: «Σύμφωνα με την παράδοση, την οποία διασώζουν οι Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς και Ιουστίνος, η παρακαυκάσια Αλβανία είναι δημιούργημα των Αλβανών, κατοίκων της ιταλικής πόλεως Άλβα, οι οποίοι μετανάστευσαν με αρχηγό τον Ηρακλή. Οι επίμαχες λοιπόν λέξεις σχετίζονται με την ελληνική γλώσσα καθώς και με τη λατινική, συνάμα δε με τον απώτερο Ελληνισμό, αφού η ίδρυση της απόμακρης Αλβανίας του Καυκάσου ανάγεται στον κύκλο των άθλων του Ηρακλή». Ως βιβλιογραφία ο Λαζάρου εκτός από τις αρχαίες πηγές χρησιμοποιεί και τη Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, 1927, τ. 3ος, 403γ-406β.
Ο Αχιλλεύς Λαζάρου στον 4ο τόμο του βιβλίου του, σελ. 619 «Πράγματι αρχαία πόλη Άλβα, της οποίας οι κάτοικοι καλούνται Αλβανοί, υπάρχει στην Κρήτη, στο Λάτιο της Ιταλικής χερσονήσου, στη Γαλατία, στην Ισπανία, στην Τρανσυλβανία κ.α.». Άρα λαοί με το όνομα Αλβανία υπήρχαν στην Κρήτη, στην Ιταλία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης χιλιάδες χρόνια πριν την υποτιθέμενη άφιξη των Αλβανών από τον Καύκασο στα Βαλκάνια κατά τη βυζαντινή περίοδο. Φυσικά τέτοια άφιξη δεν έγινε ποτέ, αφού οι Αλβανοί ζούσαν επί χιλιετίες στα Βαλκάνια.
Γράφει επίσης στην ίδια σελιδα του βιβλίου του: «Το όνομα Αλβανός φέρνουν άγιοι, όπως στην Αγγλία, όπου θεωρείται ο πρώτος μάρτυς του Χριστιανισμού επί Διοκλητιανού, και στη Γερμανία, ακριβώς δε στη Μαγνετία, άγιος, ο οποίος έχει μαρτυρήσει τον 4ο αιώνα».
----------------------------------------------------------------------------------
Δεν υπάρχει ούτε ένας αρχαίος ή βυζαντινός οστπρικός που να λέει ότι οι Αλβανοί προέρχονται από τον Καύκασο, και είναι φυσιολογικό, αφού οι Αλβανοί δεν προέρχονται από τον Καύκασο. Αντίθετα, Ιλλυριοί ταξίδεψαν στον Καύκασο και τον αποίκησαν σε μικρό βαθμό. - «Βαρβάρων τε αυ Θράκας και Παίονας και Ιλλυριούς και Αγριάνας τους ευρωστοτάτους τε των κατά την Ευρώπη και μαχιμωτάτους προς τα της Ασίας γένη αντιτάξεσθαι.» (Αρριανός Ζ’, 5)
Όταν ο θρυλικός στρατηλάτης (ο Μέγας Αλέξανδρος) πέρασε το μεγάλο φαράγγι του ορεινού όγκου που χωρίζει την Ασία και που αποτελεί τον μοναδικό διάδρομο εισόδου στην αχανή ανατολική Ασία – γι’ αυτό και “πύλη του Καυκάσου” ονομάζεται – τοποθέτησε εκεί ισχυρή φρουρά.
«Ούτω δη τα της Ασίας ώδε έχει προς του Ταύρου και του Καυκάσου τέμνεσθαι απ’ ανέμου ζεφύρου ως επ’ απηλιώτην…» (Αρριανός Ε’, 25, 5)
«Όταν έφτασε η άνοιξη, ο Αλέξανδρος προχώρησε προς την Ινδία, αφήνοντας πίσω τον Αμύντα με 3.500 ιππείς και 10.000 πεζούς.» (Αρριανός Δ’, 22, 4)
Αυτή η οπισθοφυλακή χωρίστηκε σε φυλές και κάθε φυλή ανέλαβε τη φύλαξη ενός συγκεκριμένου χώρου. Ο Κωνσταντινος Πορφυρογέννητος, σημειώνει: «Ίνα γίνηται σύνορον Φασιανής, ο ποταμός Ιέραξ, ήτοι ο Φάσις, και τα μεν αριστερά μέρη τα προ Ιλλυρίαν, κατέχωσιν οι Ίβηρες.» (P.G.T. 113, Περί Ιβήρων)
Εκεί, γύρω από αυτόν τον ποταμό, αυτή η επαρχία ακόμη και σήμερα ονομάζεται “Αλβανικές Πύλες”. «Επί δ’ αυτοίς Κάσπιοι άνδρες. Αλβανοί τ’ επί τήσιν Αρήιοι. Εκεί δε και το έθνος οι Αλβανοί πολεμικοί και ποιμενικοί…ω Κυκλώπειος φησίν, ο βίος τουτέστιν ευδαίμων και άπονος.» (Διονύσιος “Οικουμένης Περιήγησις”, σελ. 180, στίχος 73)
Την αξία αυτών των ακριτών συνοριοφυλάκων αντελήφθη και ο στρατηγός Στηλίχων (415 μ.Χ.), ο οποίος ενίσχυσε αυτές τις φρουρές με αρκετούς Ιλλυριούς από την Αλβανία και εκχριστιανισθέντες Γότθους, για να τον μιμηθεί αργότερα ο Βελισσάριος.
------------------------------------------------------------------------------------
Ο Wadham Peacock, Βρετανός ιστορικός ο οποίος υπηρέτησε για 2 χρόνια (1878-1880) ως γραμματέας του Βρετανού προξένου στη Σκόδρα και ταξίδεψε σε όλη την Αλβανία, έγραψε στο βιβλίο του: «Οι Σκιπετάροι δεν έχουν μόνο διατηρήσει τις ορεινές τους κατοικίες αλλά επίσης τη γλώσσα τους και τους νόμους τους. Τα αλβανικά, να τα αναφέρουμε με το σημερινό τους όνομα, είναι μία πολύ αρχαία άρια γλώσσα, η οποία ομιλούνταν από τις βαλκανικές φυλές ήδη πριν από τη γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου.» (Albania, the foundling state of Europe, by Wadham Peacock, History–1914, page 197)
------------------------------------------------------------------------------
Οι Αλβανοί είναι αυτόχθονες στα δυτικά Βαλκάνια, και είναι οι απευθείας απόγονοι των Ιλλυριών, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε τις κατά καιρούς διάφορες επιμιξίες.
«Αλβανία. Πολλές φυλές έχουν εμφανιστεί και έχουν έρθει στην Ευρώπη. Αρκετές φορές ορδές από την ανατολή την έχουν σαρώσει σε διάφορες στιγμές και εξαφανίστηκαν στο διάβα της ιστορίας. Αλλά από τους λίγους αυθεντικούς κατοίκους της Ευρώπης, τους πραγματικούς Ευρωπαίους, ακόμα παραμένουν οι Αλβανοί, οι οποίοι κατοικούν σε ένα ορεινό τμήμα της βαλκανικής χερσονήσου. Οι Αλβανοί είναι οι απευθείας απόγονοι των Ιλλυριών οι οποίοι ζούσαν στα νότια της Ευρώπης από την απαρχή της ιστορίας.» (The Resurrected Nations: Short Histories of the Peoples Freed by The Great War and Statements of Their National Claims, By Isaac Don Levine States, Small –1919, page 66)
«…η άποψη της πλειοψηφίας των επιστημόνων είναι ότι οι Αλβανοί - και η αλβανική γλώσσα – είναι οι πλησιέστεροι σήμερα απόγονοι των Ιλλυριών, των Πελασγών…Αυτό μας κάνει περισσότερο σαφές το γιατί αυτός ο αρχαίος λαός έχει προσκολληθεί τόσο επίμονα στην αρχαία του γλώσσα και κουλτούρα…παρόλο που η γη τους κατακτήθηκε επανηλειμμένα από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους και τους Σλάβους και τους Τούρκους και παρόλο που επανηλειμμένα χρησιμοποίησαν αυτές τις επιβεβλημένες από τις καταστάσεις γλώσσες, οι άνθρωποι που είναι γνωστοί ως Αλβανοί, έχουν επίμονα και θριαμβευτικά διατηρήσει τη μητρική τους γλώσσα, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, και την αρχαία ιλλυρική και πελασγική τους ταυτότητα.» (The Albanians, an Ethnic History from Prehistoric Times to the Present – Edwin E. JACQUES, McFarland 2010)
Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος στο Εγχειρίδιον της Γενικής Ιστορίας του, στο οποίο λέει: «Τα Ιλλυρικά έθνη, προϊόντος του χρόνου, εν μέρει μεν ηφανίσθησαν μετά εθνών ετέρας καταγωγής, Μόνοι δε οι Αλβανοί θεωρούνται υπό των πλείστων νεωτέρων ερευνητών γνήσιον της φυλής εκείνης λείψανον, ως εκ της παραθέσεως της γλώσσης αυτών μετά των περισωθεισών από της αρχαίας Ιλλυρικής λέξεων.» (τομ. Α, σελ. 96)
«Ο εθνικά αλβανικός πληθυσμός έλκει τις ρίζες του στις προελληνικές ιλλυρικές φυλές, των οποίων το παρόν έχει καταγραφεί στα Βαλκάνια τουλάχιστον από τη 2η χιλιετία π.Χ.» (Eastern Europe: an introduction to the people, lands, and culture, Richard C.Frucht, 2005, page 698)
Απο την Βικιπαιδεια
Albani or Albanoi (Greek: Ἀλβανοί) were an Illyrian tribe whose first historical account appears in a work of Ptolemy,[5] the citizens of Albanopolis (Ἀλβανόπολις), in the region lying to the east of the Ionian sea, and in the center of modern Albania, near the city of Krujë. The name of modern Albanians comes from this tribe. https://en.wikipedia.org/.../List_of_ancient_tribes_in...
Albani ή albanoi (Ελληνικά: Ἀλβανοί) ήταν μια ιλλυρική φυλή του οποίου η πρώτη ιστορική λογαριασμό εμφανίζεται σε ένα έργο του πτολεμαίου,[5] οι πολίτες της albanopolis (ἀλβανόπολις), στην περιοχή ψέματα στα ανατολικά από το Ιόνιο Πέλαγος, Και στο κέντρο της σύγχρονης Αλβανία, κοντά στην πόλη της κρούγια. Το όνομα της σύγχρονης ΑLBANOI προέρχεται από αυτή τη ΦΥΛΗ. https://en.wikipedia.org/…/List_of_ancient_tribes_in_Illyri…
Έγινε αυτόματη μετάφραση
--------------------------------------------------------------------------------------
Κλαύδιος Πτολεμαίος( 100 – 170 ) στο συγγραμμα του "Γεωγραφία" στον πρώτο αιώνα μ.Χ. αναφερετε για την Ιλλυρική φυλή των Αλβανων και μια απο τις τοποθεσιες τους την Αλβανουπολι.
Klaudio Ptolemeu (100-170) ne vepren e tij Gjeografia te shkruar ne shekullin e pare te eres sone permenden fisin Ilir te Albaneve dhe nje prej vendbanimeve te tyre Albanopolin
------------------------------------------------------------------------------------
ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ Ο ΚΛΑΥΔΙΟΣ
Χάρη στην ιδιοφυΐα του κόσμου μας καλεί την Αλβανία
BOOM.AL 23 ΤΟΥ ΙΟΎΛΗ 2016 VISITE: 11356
23, Ιούλ 90 μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια, μια ρωμαϊκή επαρχία, Αίγυπτος - γεννήθηκε ο Κλαύδιος Πτολεμαίος (Πτολεμαίος), αστρολόγος, μουσικός, μαθηματικός, συγγραφέας και γεωγράφος.
ακριβής προέλευση του είναι άγνωστη. Μερικοί λένε ότι ήταν Ρωμαίος, άλλοι λένε, η Ελένη, αλλά δόθηκε το όνομα «Πτολεμαίος», μπορεί να έχουν προέλθει από Ptolemenjtë την περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο Πτολεμαίος έγραψε πολλά βιβλία, πραγματείες επιστημονικές μελέτες, αλλά οι Αλβανοί να τον θυμούνται κυρίως για δική του γεωγραφία του (περίπου 130), όπου ο Πτολεμαίος φέρνει για πρώτη φορά τεκμηριώνεται το όνομα «αλβανική» με πρωτεύουσα Albanopolis, όπως περνώντας Δυρράχιο, κάπου μεταξύ Τιράνων και Kruje. (Αυτή η σελίδα στο βιβλίο του φέρεται να έχει χάσει ένα διαγράφεται, αλλά οι πηγές δεδομένων που αναφέρονται από εκείνη την εποχή).
Και έτσι αρχίζει το ιστορικό ταξίδι του ένα όνομα? «Αλβανία» διαδόθηκε από Άννα Κομνηνή (1083-1146), κόρη του Βυζαντινού αυτοκράτορα πρώτη Aleks, ο οποίος έγραψε στην περίφημη ιστορία της Alekseida, οι άνθρωποι που ζούσαν στην περιοχή πέρα από το Δυρράχιο αυτοαποκαλούνταν «Arbanesian»? XII στις αρχές της δεκαετίας Νορμανδών στα γαλλικά επική τους, «Τραγούδια του Roland» που ονομάζεται «Αλβανία», στην περιοχή του Δυρραχίου και της Αυλώνας? XIV αιώνα, εκείνοι που ήρθαν στην Ελλάδα από αυτά τα εδάφη αυτοαποκαλούνταν στο γλωσσικό ιδίωμα »Arbanyt» - «Αρβανίτες»? δέκατο πέμπτο αιώνα Ιταλία, οι οποίοι κατέφυγαν στο νότιο τμήμα της πατρίδας τους, που ονομάζεται «Αρμπάνα" και τον εαυτό του ως «Arbëreshë"? John Buzuku, ένας από τους πρώτους συγγραφείς της αλβανικής δέκατο έκτο αιώνα, αναφερόμενος στην χώρα του «Arba»?
Ακόμα Buzuku αρχικά είχε ονομαστεί γλώσσα του «αγγλικά»? ενώ ο κόσμος συνεχίζει να χρησιμοποιεί το παλιό όνομα «Αλβανία» (επηρεάζεται από τον Πτολεμαίο) και «αλβανική» γλώσσα που ομιλείται, ενώ οι ντόπιοι επικαλείται τη λέξη «αγγλικό» και «Μπαγκλαντές» και «Αλβανοί» αποκαλούν τους εαυτούς τους.
ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
«Γεωγραφία» του Πτολεμαίου / TiranaObserver /
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 30-8-2017 ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ [Kotsios Kotskas sto F.B.]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην ανάδειξη των στόχων του ιστολογίου . Υβριστικά και προσβλητικά θα διαγράφονται